Besplatna procjena Vaše nekretnine

Provjereni eksperti za nekretnine sa dugogodišnjim iskustvom koji će za Vašu nekretninu ostvariti najbolje rezultate.

Zatražite procjenu

Prodajte svoju nekretninu, zadržite privatnost

Stavite u ponudu Vašu nekretninu kao privatnu ekskluzivu i kontrolirajte kome će informacije biti prikazane

Prodaj nekretninu

Dalmacija
Dalmacija

NOVO! Eurovillina ponuda vrhunskih nekretnina u čarobnoj Dalmaciji

Pogledajte ponudu
Istra i Kvarner
Istra i Kvarner

Hrvatska Toscana, nezaobilazna točka gurmana i ljubitelja šarmantnih gradova

Pogledajte ponudu
Dubrovnik
Dubrovnik

Jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske

Pogledajte ponudu
Zagreb
Zagreb

Najveći i glavni grad Hrvatske i njezino gospodarsko središte

Pogledajte ponudu
Novogradnja
Novogradnja u Zagrebu

Pronađite stan iz snova u jednoj od kvalitetnih novogradnji u metropoli

Pogledajte ponudu
Uredi
Poslovni prostori u Zagrebu

Pogledajte široku ponudu atraktivnih poslovnih prostora na području Zagreba

Pogledajte ponudu

Eurovilla projekti

Projekti koji bi Vam se mogli svidjeti

Svi projekti
Kompletno opremljeni apartmani

Kompletno opremljeni apartmani

Projekt ovog apartmanskog naselja se nalazi u Umagu i pruža prvoklasan pristup moru i plaži. Prekrasan projekt koji se sastoji od 5 zgrada, nalazi se u neposrednoj blizini mora, šetnica i pruža prvoklasne poglede koji omogućuju pravi odmor na moru. U projektu se nalaze stanovi različitih...

Zadar, Privlaka, NOVOGRADNJA

Zadar, Privlaka, NOVOGRADNJA

U mjestu Privlaka pokraj Zadra nalazi se luksuzno naselje sa 3-ville u novogradnji, vila SOLIS sa 6 stanova te villa MARIS I LAPIS sa po 10 stanova , udaljene 70 m od mora, s prelijepim pogledom na kristalno plavo more, obližnje otoke, plažu te na daleko čuveni zalazak sunca. Zgrade su...

Zagreb, Gredice, projekt

Zagreb, Gredice, projekt

  Gredice, stambena građevina koja se sastoji od jednog nadzemnog te dva kolna i pješačka ulaza. Zgrada ima podrumsku etažu u kojoj se nalaze garažna parkirna mjesta i spremišta. Objekt nadzemno sadržava prizemlje i dva kata od kojih je zadnji uvučen. Ovu lokaciju karakterizira iznimno...

Samobor luksuzni stambeni projek

Samobor luksuzni stambeni projek

Samobor, NOVOGRADNJA luksuzni stambeni projekt 2023 Stambena građevina sastoji se od jedne podzemne etaže - podruma, i tri nadzemne - prizemlja, kata i uvučenog kata. Građevina pruža kapacitet od 20 stambenih jedinica, i to po 8 stanova u prizemlju, 8 na katu, te 4 stana na uvučenom katu....

Makarska, 55m2-76m2 pogled na mo

Makarska, 55m2-76m2 pogled na mo

  Makarska, stanovi u novogradnji, projekt izgradnja stanova zatvorenog i privatnog karaktera. Izgradnja manje stambene zgrade s paletom komfornih stanova od 50 m2 do 76 m 2 s balkonima i pogledom na more.   Stanove odlikuje visoki stupanj opreme i tehnologije u pogledu gradnje,...

Virtualna šetnja - open house 0-24

Razgledajte odabrane nekretnine pomoću najnovije 3D tehnologije

Prošetaj virtualno

Pronađite kvart u Zagrebu

Susjedstvo koje vam najviše odgovara sa agentom koji zna sve o njemu.

Branka Susnjara

Odlična agencija za najam stanova. Posebno bih pohvalila rad gospodina Vedrana Bekavca koji je ušao u projekt pun entuzijazma, izvrsnih ideja oko uređenja stana za najam. Gospodin Vedran je otvorena, komunikativna i srdačna osoba. Tijekom cijelog procesa bio je pristupačan za sva naša pitanja. Stan smo iznajmili u rekordnom roku po odličnoj cijeni. Agenciju bih preporučila svakom tko namjerava iznajmiti, prodati ili kupiti nekretninu. Cijelom timu, a posebice gospodinu Vedranu, želim puno uspjeha u daljnjem radu. Hvala i svako dobro!

Filippo Merlini Cantatore

I was looking for an apartment for my mother and Mateo helped us to find one. I have to say he was really quick finding the best options that suited our needs and also he was extremely professional. All the documentation and agreements where perfectly written in Croatian and English. Thank you Mateo for your help, great job!!!

Marko Petrunić

Vrhunska i vrlo kvalitetna usluga. Agentica je prilikom prodaje stana pokazala velik entuzijazam, profesionalnost i znanje. Definitivno cemo suradivati opet. Agencija Eurovilla je za svaku preporuku. (Translated by Google) Top and very high quality service. The agent showed great enthusiasm, professionalism and knowledge when selling the apartment. We will definitely work together again. Eurovilla is for every recommendation.

Tatjana Tatjana

(Translated by Google) If it is true that people are behind the name of the company, then that is certainly true for Euroville. My experience with sales agent Ante is completely positive, who is above all professional, friendly and cheerful. With such people, you have complete confidence in the realization of the service and it is justified to give the name of such a company a clean five. (Original) Ako je istina da iza imena trvtke stoje ljudi, onda to svakako vrijedi za Eurovillu. Moje iskusutvo sa prodajnim agentom Antom je skroz pozitivno, koji je nadasve profesionalan, susretljiv i vedrog duha. Uz takve ljude imate potpuno povjerenje u realizaciju usluge i opravadano je dati imenu takve tvrke čistu peticu.

I Z

Very good and fast service! Realtor Katarina was very professional and helpful!

Vikler i Ruž

Odlična agencija. Najbolja ponuda,pravna podrška. Guina fantastičan, Marija odlična. Preporuke

Često postavljena pitanja

Donosimo Vam popis najčešće postavljanih pitanja i naših stručnih odgovora, te se nadamo da će vam pomoći u vašem kupoprodajnom procesu, iako smo vam na raspolaganju i osobno kako za ova, tako i za sva ostala Vaša pitanja i podršku.

Porez na promet nekretnina je porez kojeg plaća stjecatelj nekretnine u Republici Hrvatskoj, a isti iznosi 3% od ugovorene kupoprodajne cijene odnosno tržišne cijene temeljem procjene porezne uprave. Stjecatelj nekretnine može biti oslobođen obveze plaćanja poreza na promet nekretnina ako ispunjava propisane uvjete.

Prijava porezne obveze smatra se izvršena dostavom isprava od javnih bilježnika i sudova, a obveznik poreza na promet nekretnina dužan je podnijeti obrazac Prijave prometa nekretnina samo u slučaju ako isprava nije ovjerena kod javnog bilježnika ili ju nije izdao sud ili javnopravno tijelo u okviru svojih nadležnosti. Nadležna porezna ispostava donosi Privremeno porezno rješenje odnosno Porezno rješenje o plaćanju poreza na promet nekretnina.

Državljani ili pravna osoba iz država članica Europske unije stječu pravo vlasništva nad nekretninama u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkama koje vrijede za stjecanje prava vlasništva za državljane Republike Hrvatske i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, izuzev nekretnina u izuzetim područjima kao što je poljoprivredno zemljište te za stjecanje prava vlasništva nije potrebna suglasnost ministarstva pravosuđa.

Državljanima ili pravnim osobama izvan država članica Europske unije za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama u Republici Hrvatskoj potrebna je suglasnost ministarstva pravosuđa, a istu mogu dobiti samo ako postoji uzajamnost za stjecanje prava vlasništva na nekretninama u Republici Hrvatskoj između države državljanina i Republike Hrvatske, a popis država s kojima postoji uzajamnost možete provjeriti u rubrici Informacije o uzajamnosti u stjecanju prava vlasništva nekretnina između Republike Hrvatske i država izvan Europske unije, Republike Island, Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške te Švicarske Konfederacije.

Ugovore o kupoprodaji te Ugovore o najmu/zakupu sastavlja naš odvjetnički tim. Prije sastavljanja Ugovora naš odvjetnički tim detaljno pregleda podatke iz zemljišne knjige za svaku nekretninu. Ugovor o kupoprodaji ugovorne strane idu ovjeriti kod javnog bilježnika uz prisutnost agenta, dok ugovore o najmu/zakupu mogu se ovjeriti na zahtjev ugovornih strana. Ovjeru Ugovora u Republici Hrvatskoj vrše javni bilježnici dok se Ugovori u inozemstvu ako se radi o hrvatskim državljanima mogu ovjeriti u diplomatsko konzularnim predstavništvima RH u inozemstvu ili ako se radi o stranim državljanima kod javnog bilježnika u inozemstvu uz najčešće Apostille.

Solemnizirani ugovor o najmu je ugovor koji sklapaju najmodavac i najmoprimac kod javnog bilježnika, a javni bilježnik osim što provjerava propisnu formu potvrđuje i sadržaj ugovora, te takav ugovor sadrži ovršnu klauzulu koja štiti Najmodavca u slučaju da Najmoprimac ne ispunjava svoje ugovorne obveze. Iako ne postoji obveza sklapanja solemniziranog ugovora o najmu, on donosi prednosti. Najmodavac se ovršnom klauzulom štiti od raznih rizika kao što su naplaćivanje dospjelih, a neplaćenih najamnina, režijskih troškova ili raznih šteta u nekretnini tako da se provede neposredna prisilna ovrha na cjelokupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini Najmoprimca, te na svim računima kod trećih pravnih osoba koje se bave platnim prometom Najmoprimca radi isplate. Ako Najmoprimac ne preda Najmodavcu u posjed predmetnu nekretninu, slobodnu od svih osoba i stvari Najmoprimca, po isteku Ugovora o najmu ili otkaznog roka koji je utvrđen Ugovorom, Javni bilježnik će na zahtjev Najmodavca na Ugovor staviti potvrdu ovršnosti.

Strani državljanin za ishođenje OIB-a u Hrvatskoj mora otići u poreznu ispostavu te ispuniti Zahtjev za određivanjem i dodjeljivanjem osobnoga identifikacijskog broja te istome mora priložiti kopiju putovnice ili ako je državljanin Europske unije europsku osobnu iskaznicu. Ako se radi o stranoj pravnoj osobi potrebno je otići u poreznu ispostavu te uz Zahtjev za određivanjem i dodjeljivanjem OIB-a mora priložiti Akt o osnivanju (rješenje ili izvadak iz nadležnog registra koji mora biti na hrvatskom jeziku ili preveden na hrvatski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača).

Prebivalište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj na kojoj se osoba trajno nastanila radi ostvarivanja svojih prava i obveza dok je Boravište mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj gdje osoba privremeno boravi, ali se na toj adresi nije trajno nastanila. Boravište se prijavljuje ako će trajati dulje od tri mjeseca. Prebivalište i boravište prijavljuje se policijskoj upravi/policijskoj postaji nadležnoj prema mjestu u kojem osoba želi prijaviti prebivalište ili boravište.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Domovinskog rata 104c

Zadar

    Ante Starčevića 23

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

+385 1 4815 111

+385 98 367 582