Kaldir (Motovun) kuće sa zemljištem 1012 m2 za gradnju zamjenskog objekta / vile s bazenom

1/9

€ 260.000

ID 257205

320

1.012

4 spavaće sobe

4 kupaonice

Ključni detalji

  • Županija:Istarska
  • Grad/Općina:Motovun
  • Naselje:Kaldir
  • Vrsta:Kuća
  • Kategorija:Prodaja
  • Cijena po m²:812,50 €
  • Energetski certifikat:U izradi

Opširnije

Predmetna parcela nalazi se na vrhu brežuljka, odakle se pruža jedinstven pogled na susjedna naselja Kaldir i Motovun. Na parceli se nalaze postojeće 3 kuće s dvorištem, te pomoćna građevina (štala). Obzirom na dotrajalost postojećih građevina previđa se njihovo rušenje, te gradnja zamjenskih građevina. Projekt izgradnje zamjenskih građevina baziran je na konceptu koji bi bio spoj starog i novog, odnosno spoj tradicionalne ruralne istarske kuće i suvremene vile.

To znači da je predviđena gradnja nove građevine (vile) na mjestu postojećih kuća, čime vila tlocrtno u prizemlju zadržava longitudinalan oblik, te postojeće vizure prema padini i susjednim naseljima. Prizemni dio građevine održava postojeću tipologiju istarske kuće i korištenjem tradicionalnih materijala, konkretno u ovom slučaju zadržavajući izgled stare kamene fasade. Kat građevine je smješten poprečno u odnosu na prizemlje i konzolno izlazi izvan gabarita prizemlja, te time stvara natkriveni ulazni trijem i terasu. Kat odražava suvremenost svojim oblikom i primjenom suvremenih materijala. Na mjestu postojećeg pomoćnog objekta (štale) predviđena je također gradnja zamjenske građevine u kojoj će biti smještena konoba s terasom te garaža.

Prizemlje vile sastoji se od zajedničkih prostora kao što su ulazni prostor, kuhinja, blagovanje i dnevni boravak, te dvije spavaće sobe, svaka sa zasebnom kupaonicom i garderobom. Na katu vile nalaze se također dvije spavaće sobe sa zasebnim garderobama i kupaonicama. Svaka spavaća soba ima izlaz na terasu. Dnevni boravak se u prizemlju proteže i na vanjski prostor. Duž čitavog zapadnog pročelja nalazi se djelomično natkrivena terasa zamišljena kao sunčalište, prostor za blagovanje, odmor i druženje. Također, duž terase proteže se bazen, podijeljen na 3 dijela, dio predviđen za wellness (jacuzzi), dio predviđen za plivanje te dio za djecu. Ostatak parcele hortikulturno je obrađen sadnjom autohtonih biljnih vrsta visokog i niskog zelenila.

Površina parcele iznosi 1012m2, netto korisna površina građevine bit će 320m2, bruto 574m2.

Dodatno

  • Bazen

Kreditni kalkulator

Izračun je isključivo informativan te se kao takav ne može koristiti ni u jednu drugu svrhu.

Mihaela Mihelić Ščerbakov

email: mihaela.mihelic@eurovilla.hr

mobitel: +385 98 334 428

Ako je za ovu nekretninu na nekoj drugoj web stranici objavljena niža cijena ista vrijedi i kod nas.

Agencijska provizija za kupca iznosi 2% + pdv

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Gajeva 15
10000 Zagreb, Croatia

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.