Brač

Brač

Otok Brač obrubljen je prekrasnim uvalama i prekriven šumama borova i čempresa. Osunčani brački brežuljci bogati su vinogradima čije grožđe daje izvrsna vina. Od davnina, u okolici mjesta Pučišća na sjevernoj strani otoka, nalaze se kamenolomi čijim su kamenom Bračani gradili svoje kuće, a isti taj Brački kamen ugrađen je u Bijelu kuću u Washingtonu i u Dioklecijanovu palaču u Splitu.Brač je ipak najpoznatiji po svojoj plaži Zlatni rat u Bolu, koja je uvrštena na popis deset najljepših svjetskih plaža. Brač je prekrasan otok unikatnog duha...

Više o otoku

Oznake o kvartu

BracOtok

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Otok Brač obrubljen je prekrasnim uvalama i prekriven šumama borova i čempresa. Osunčani brački brežuljci bogati su vinogradima čije grožđe daje izvrsna vina. Od davnina, u okolici mjesta Pučišća na sjevernoj strani otoka, nalaze se kamenolomi čijim su kamenom Bračani gradili svoje kuće, a isti taj Brački kamen ugrađen je u Bijelu kuću u Washingtonu i u Dioklecijanovu palaču u Splitu.Brač je ipak najpoznatiji po svojoj plaži Zlatni rat u Bolu, koja je uvrštena na popis deset najljepših svjetskih plaža. Brač je prekrasan otok unikatnog duha, nesvakidašnje ljepote i bogate povijesti. Fantastičan pejzaž je ispunjen neizrecivo lijepim kućama tradicionalnog duha i moderne kvalitete. Kupnja nekretnine na Braču uvijek je fantastično ispravna odluka s kojom ne možete pogriješiti.

Kultura

Iz razdoblja ranog srednjeg vijeka na otoku djeluje više samostana, a sačuvane su i mnoge crkvice koje se danas mogu vidjeti razbacane po unutrašnjosti otoka. Društveni razvitak i kultura bračkog stanovništva ogledaju se u Bračkom statutu koji je organizirao život stanovništva od 13. do 18. stoljeća. Razvijena kultura stanovanja na Braču vidljiva je na palačama bračkog plemstva, kao i na arhitekturi bračkih pomorca, težaka i ribara. Renesansna kultura i umjetnost cvali su na otoku kao i na cijelom dalmatinskom primorju. Ostavili su svjedočanstva u crkvama, crkvicama i palačama, kao i u skulpturama i reljefima.

Gastronomija

Bračke su none ostavile u naslijeđe bogatu gastronomsku baštinu, temeljenu na zdravim, dostupnim i autohtonim namirnicama iz svojih vrtova i maslinika. Bile su nadasve kreativne maksimalno koristeći upravo te namirnice i od njih spravljale nevjerojatno ukusna jela u svakoj prigodi koja su i danas temelj autentične bračke, dalmatinske kuhinje. Vino, sir, masline, ulje, pršut, usoljena riba, a pogotovo ona svježa na gradelama, tvore nezaobilaznu paletu bračkih delicija. Za ljubitelje mesa tu je i fantastična janjetina. Brač ima neke od najboljih restorana na Jadranu koji su nezaobilazni na ljetnim krstarenjima poznatih svjetskih zvijezda iz svih segmenata javnog života.

Sport i priroda

Koze su već postale legendarne životinje otoka Brača, po kojima je još u antičko doba bio hvaljen. Zatim ovce, od čijeg se mlijeka u mjestima u unutrašnjosti otoka pravi poznati brački sir. Ugodno iznenađenje pruža susret s poludivljim konjima na ispaši na visoravnima istočnog dijela otoka. Na otoku živi, na njemu zimuje ili ljetuje, ili na njega slijeće u prolazu, više od 130 vrsta ptica, što je pravi ornitološki raj. Biljni pokrov povezan je s klimom. U vegetaciji dominira hrast česmina i autohtoni alepski bor koji rastu do 300 metara nadmorske visine, te crni bor. U ovom prekrasnom netaknutom dalmatinskom ambijentu možete surfati, roniti, voziti bicikl prekrasno uređenim stazama, ali i "offroad", ili igrati tenis na moderno uređenim terenima.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.