Mljet

Mljet

Mljet je netaknuti, skroviti komad izvornog Mediterana, prekriven prekrasnom, gustom tajnovitom crnogoričnom šumom. Okružen je kristalno čistim morem duboke azurne boje prepunim tajanstvenog duha i života. Do ovog nacionalnog parka, najlakše ćete doći trajektom ili jednim od brojnih “charter” brodova iz Dubrovnika, bisera Adriatika i Mediterana, koji je u njegovoj neposrednoj blizini, kao i poluotok Pelješac, vinorodni raj čije je grožđe prepoznato u svijetu već stotinama godina kao vrhunsko. Plaže otoka Mljeta su mahom male i srednje veli...

Više o otoku

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Mljet je netaknuti, skroviti komad izvornog Mediterana, prekriven prekrasnom, gustom tajnovitom crnogoričnom šumom. Okružen je kristalno čistim morem duboke azurne boje prepunim tajanstvenog duha i života. Do ovog nacionalnog parka, najlakše ćete doći trajektom ili jednim od brojnih “charter” brodova iz Dubrovnika, bisera Adriatika i Mediterana, koji je u njegovoj neposrednoj blizini, kao i poluotok Pelješac, vinorodni raj čije je grožđe prepoznato u svijetu već stotinama godina kao vrhunsko. Plaže otoka Mljeta su mahom male i srednje veličine, prekrivene nježnim šljunčanim oblutcima, te su kao takve idealne za obitelji i pojedince koji tragaju za potpunim mirom i romantičnom izolacijom. Na otoku su smještena i jezera čija je čistoća bez premca na Mediteranu. Budući da je promet u njihovoj neposrednoj blizini zabranjen, budite spremni na deset-minutnu šetnju kroz oazu mira, spokoja i snažnog, impresivnog mirisa stogodišnjih čempresa koji će Vas ispreplesti kroz svoje sjenovite grane i pozvati u svoj topli, ljetni zagrljaj uvijek i iznova.

Kultura

Ogigos, Ogigija, Malta, Melita, Mljet... otok koji, kao malo koji, isprepleće mitove, legende i povijesna zbivanja. Najjednostavnije ga je nazvati jednim od jadranskih bisera, koristeći riječi poput očaravajuće bajkovit, prekrasan, zagonetan, divlje šumovit.. .Osim sto očarava svojom prirodnom i kulturnom baštinom, Mljet je poznat i po pričama o Homerovom Odiseju, brodolomu Sv. Pavla apostola, Rimljanima i Ilirima.

Gastronomija

Dalmatinska kuhinja temeljena na zdravoj, lokalnoj, održivoj ponudi specijaliteta južnog Jadrana , kao i mnoštvo jela tradicionalno poteklih iz Dubrovnika, čine gastronomsku paletu na otoku Mljetu. Restorani i konobe su mahom svi obiteljski vođeni naraštajima, te garantiraju autentično bogatstvo okusa. Od ribljih specijaliteta do pršuta, mladog sira, vrhunskog crnog vina i visokokvalitetnog maslinovog ulja, do prekasnih plodova mora i mlade janjetine, Mljet Vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Sport i priroda

Otok Mljet posebno se ističe očuvanošću biljnog pokrova, osobito u zapadnom dijelu, gdje su na području nekadašnjeg samostanskog posjeda očuvane prostrane šume crnike i alepskog bora , koje se ubrajaju među najljepše na jadranskoj obali. Kompleksi mediteranske šume i izvanredne prirodne rijetkosti Jezera s vrijednim kulturno- povijesnim sadržajima , zaštićeni su u okviru Nacionalnog parka. Pod zaštitom je i područje Saplunare i Blaca na istočnom kraju otoka , s izvanrednim pjeskovitim plažama i šumom alepskog bora i pinija.

Sportski sadržaji odgovaraju mirnoj prirodi otoka, a obuhvaćaju sve aktivnosti na otvorenom, od pješačenja i trčanja, do plivanja, ronjenja i veslanja uz prekrasnu obalu ili surfanja uz umjerene tople jutarnje vjetrove.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.