Šolta

Šolta

Samo sat vremena trajektom od prekrasnog Splita naći ćete se u oazi netaknute prirode na Šolti. Otok kraljice Teute, Dioklecijanovih ribnjaka i inspiracije Marka Marulića danas je jedna od nautičarskih oaza u kojoj ćete doživjeti Dalmaciju kakva je bila prije. Otok je to ilirskih legendi, antike , srednjovjekovne poezije, bogate pomorske tradicije te sve zapaženije enologije i tipičnih mediteranskih gastronomskih specijaliteta. Ako ste željni intimnih uvala u kojima još uvijek gotovo i nema tragova civilizacije, divlje carstvo Šolte Vas če...

Više o otoku

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Samo sat vremena trajektom od prekrasnog Splita naći ćete se u oazi netaknute prirode na Šolti. Otok kraljice Teute, Dioklecijanovih ribnjaka i inspiracije Marka Marulića danas je jedna od nautičarskih oaza u kojoj ćete doživjeti Dalmaciju kakva je bila prije. Otok je to ilirskih legendi, antike , srednjovjekovne poezije, bogate pomorske tradicije te sve zapaženije enologije i tipičnih mediteranskih gastronomskih specijaliteta. Ako ste željni intimnih uvala u kojima još uvijek gotovo i nema tragova civilizacije, divlje carstvo Šolte Vas čeka.

Kultura

Na otoku Šolti nalaze se brojni spomenici i znamenitosti za one željne samostalnog i tihog istraživanja i razgledavanja. Krunska kulturna dobra se ogledaju u starim crkvicama izvorne mediteranske srednjovjekovne arhitekture. Brojni antički sarkofazi, krstionice, dvorac obitelji Marchi iz 1706. god. i ostaci starokršćanskih bazilika čekaju Vas da ih znatiželjno posjetite i da Vam ispričaju svoju priču.

Gastronomija

Na sam spomen djevičanske prirode i zelenoplavih oaza jedva se čekate zaputiti prema Šolti i okrijepiti nekim od nadaleko poznatih šoltanskih blaga - ljekovitim medom, izvornim zaštićenim maslinovim uljem ili vrhunskim crnim vinom autohtone sorte. Provjerite koji su okusi koje ćete pamtiti ako njima nagradite svoje nepce. Centar gastro ponude se male obiteljske konobe za koje ne dopustite da Vas zavaraju svojim nenametljivim i skromnim izgledom. U njima se nalazi pravi raj pažljivo pripremljenih dalmatinskih specijaliteta; svježe ribe, morskih plodova, mladog i tvrdog sira, hobotnice ispod peke, pašticade, pršuta i autohtonog domaćeg slatkog.

Sport i priroda

Okruženu plavetnilom, kao zelenu oazu među velikim srednjodalmatinskim otocima, Šoltu spominju po činjenici da se onaj tko stupi nogom na ovaj djevičanski otok i barem jednom na Šolti prespava - ponovno vraća. Šolta je otok prepun maslinika i toplog mirisnog vjetra u svojim sjenovitim krošnjama. Gusta crnogorica, netaknut kamen i bezbroj prekrasnih uvala očekuju Vas na ovom skrivenom biseru. Šolta mahom privlači rijetke jedriličare, plivače i ronioce željne tišine, ljekovite osame i netaknute prirode.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.