Korčula

Korčula

Najljepši zalazak sunca na svijetu, vrhunsko vino, maslinovo ulje i epski sjaj živog antičkog kamena pričat će Vam priču zbog kojeg će te se zaljubiti u život na ovom otoku. Mlečani, Rimljani, Grci, pa čak i pračovjek – svi su oni ostavili svoj trag na ovom tisućljetnom otoku na jugu Dalmacije. Središnji grad na otoku, Korčula, utvrđen je zidinama, a ulice su raspoređene u obliku riblje kosti, što istovremeno omogućava jednostavno kretanje gradom, ali i štiti stanovnike od naleta jakog vjetra. Ljubitelji povijesti bit će oduševljeni gotičko...

Više o otoku

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Najljepši zalazak sunca na svijetu, vrhunsko vino, maslinovo ulje i epski sjaj živog antičkog kamena pričat će Vam priču zbog kojeg će te se zaljubiti u život na ovom otoku. Mlečani, Rimljani, Grci, pa čak i pračovjek – svi su oni ostavili svoj trag na ovom tisućljetnom otoku na jugu Dalmacije. Središnji grad na otoku, Korčula, utvrđen je zidinama, a ulice su raspoređene u obliku riblje kosti, što istovremeno omogućava jednostavno kretanje gradom, ali i štiti stanovnike od naleta jakog vjetra. Ljubitelji povijesti bit će oduševljeni gotičko-renesansnom katedralom Sv. Marka, rodnom kućom Marka Pola te gradskom jezgrom grada Korčule, a za osvježenje i istraživanje tu su brojne prekrasne plaže, od kojih bismo izdvojili slikovitu plažu Žitnu te pješčanu plažu Vela Pržina. Krajem srpnja, duboko, žarko, mediteransko ljeto donosi manifestaciju Moreška – tradicionalni ples s mačem.

Kultura

Gotovo cijeli otok je muzej epoha, od one antičke pa sve do moderne mediteranske.Brojni su zapisi koji bi trebali dokazivati da je Marko Polo rođen na Korčuli. Na tom otoku postoji čak i kuća za koju se smatra da je u njoj živio. Danas se ta kuća koristi upravo kao muzej Marka Pola. U sklopu kuće i muzeja nalazi se toranj koji je vrlo brzo postao jako popularan jer pruža jedan od najljepših pogleda koji se mogu doživjeti na otoku Korčuli. Na otoku postoji i Dom kulture, koji se nalazi u samom centru grada Korčule i mjesto je održavanja brojnih kulturnih manifestacija. Vrijedi spomenuti i prekrasno ljetno kino na otvorenom i Teatro, kazalište otvorenoga tipa i antičkog šarma. Centralni kulturni događaj godine je stari viteški ples s mačevima koji se najviše izvodi u Blatu. Praćen je dijalozima i svirkom, a sudionici su odjeveni u stare, bogate nošnje.

Gastronomija

Lokalnu rozatu, različite kolače od badema, te korčulanske suhe smokve, kada jednom probate, očarat će Vas i zarobiti čarolijom autohtonog dalmatinskog okusa. Korčula je i dom jednog od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Upravo u Blatu možete posjetiti tradicionalne maslinike i obiteljska gospodarstva i zaviriti u tisućljetnu tradiciju proizvodnje ovog "tekućeg zlata" koje je nekoć bilo toliko vrijedno da je služilo i kao valuta. Dalmatinska kuhinja u svom najboljem izdanju (riba, sir, pršut, mlada janjetina, plodovi mora...) prisutna je u svakom korčulanskom restoranu, gdje možete uživati u autentičnim okusima. Neposredna blizina poluotoka Pelješca garantira pristup najboljim svjetskim vinima koja se tradicionalno toče i na najekskluzivnijim svjetskim manifestacijama kao što su engleska kraljevska vjenčanja i inauguracije američkih predsjednika.

Sport i priroda

Otok obiluje prirodnim ljepotama posebne privlačnosti. U blizini grada Korčule je arhipelag dvadesetak nenaseljenih otočića obraslih gustom makijom i pristupačne obale. Tu je i malo veća Badija,djelomice obrasla gustom borovom šumom koja se prostire do obale i šljunkovite plaže. U nedalekoj Lumbardi je niska, pjeskovita obala okružena vinogradima. Blizu grada Korčule ističe se aleja čempresa zasađena 1709. godine uza strmo, dugo stepenište koje se uspinje na vrh brežuljka Glavicu sv. Antuna. Među terasama starih vinograda i maslinika rastu šume vitkih, samoniklih čempresa. Posebno je prekrasna duboka uvala Pupnatska luka s bijelom šljunčanom plažom, gdje se u moru zrcali zelenilo borove šume kojom su obrasli strmi obronci što uokviruju ovu tihu, prirodnu luku. Volite li pješačenje, bicikliranje, ronjenje, jedrenje i druge sportske aktivnosti, Korčula nudi široku paletu mogućnosti za istraživanje i uživanje u bogatim sadržajima.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.