Šalata

Šalata je jedan od najpoznatijih kvartova u Zagrebu, smješten na obronku Medvenice, a neposredno iznad Vlaške ulice. Administrativno pripada općini Gornji rad.

Slovi za najljepši kvart za obiteljski život. Ovdje je sve rađeno po mjeri obitelji , pa tako ima puno zelenila, dobrih škola vrtića i fakulteta ali i veliki sportsko rekreacioni centar. Ovaj kvart bio je najpoželjniji za akademike, liječnike, odvjetnike i “obitelji sa bogatom poviješću”. Tako je ostalo i danas, pa je kvart vrlo siguran a susjedi ugodni. S godinama postalo je poželjno mjesto i za zaposlenike stranih predstavništva i ambasade.

Više o kvartu

Oznake o kvartu

povijestobiteljobiteljske kućenadomak gradamedicinski fakultetsportski centarpopularan kvartluksuznoklizalištebazencrkva

Izdvojene nekretnine u kvartu

O kvartu

Jedna od najpoznatijih gradskih četvrti u Zagrebu smjestila se na obronku Medvednice, odmah iznad Vlaške ulice. Zbog svoje lokacije i sadržaja, Šalata je omiljena među obiteljima. Naime, sve je prilagođeno upravo njima. Kvalitetne škole, parkovi i zelenilo, fakulteti i sportski sadržaji samo su neki od elemenata koji ovaj kvart čine mjestom krojenim po mjeri obitelji. Osim obiteljskih stanova, kuća i vila u koja ima žive uglavnom zagrebački starosjedioci, u susjedstvu ćete često naići i na strane državljanine – s godinama Šalata je postala i mjesto gdje svoj dom pronalazi sve više zaposlenika stranih predstavništva i ambasada. Kao kvart s izrazito dugom i pozitivnom tradicijom življenja, savršen je izbor za sve koji traže udobnost, komfor i pogodnosti koje nudi život u blizini centra. Usudili bi se reći da je Šalata savršena lokacija u gradu. 

Kultura

Ljubitelji glazbene umjetnosti, plesa i dobre zabave definitivno će Šalatu staviti na svoju listu prioriteta kada u pitanje dolazi sadržaj koji ovaj kvart nudi.  ŠRC Šalata mjesto je gdje se redovito održavaju neki od najvećih koncerata na otvorenom, od klasične Opere pod zvijezdama, do koncerata popularnih bendova i izvođača. Usudimo se reći da je Šalata kolijevka glazbe, a ugošćuje popularne izvođače iz svijeta rock’n’roll-a, preko jazz-a, pop-a, do izvrsne Zagrebačke filharmonije. Osim glazbe, Šalata je također poznata po brojnim sportskim aktivnostima i događanjima, a upravo radi ove raznolikosti ponude sigurni smo da na Šalati svatko može pronaći nešto za sebe. 

Gastronomija

Upravo zato što se radi o uglavnom obiteljskoj četvrti, Šalata nije poznata po barovima i restoranima, ali svakako ima nekoliko mjesta koje valja istaknuti. Tako ćete dan moći započeti s kavom u slastičarnici 'Torte i to' u Babonićevoj ulici, ili pak svratiti na poslijepodnevni kolač. Tradicionalnu kuhinju možete probati u restoranu 'Kod Pere' koji zadnjih godina proživljava pravu renesansu i uvijek se traži stol više, kao i u restoranu 'Zelenjak'. Ako ste raspoloženi za pizzu, kod 'Žaca' ćete zasigurno naći kombinaciju okusa baš po vašoj mjeri! 

Sport i priroda

Osim što je ŠRC Šalata poznat po koncertima, taj je športsko-rekreacijski centar primarno okupljalište ljubitelja sporta koji će tamo imati priliku zaigrati nogomet, tenis ili košarku na nekom od tridesetak održavanih terena. Od zimskih sportova valja istaknuti hokej i klizanje u kojem se možete okušati na klizalištu Šalata, koje je jedno od najpoznatijih i najljepših sportskih objekata u ovom dijelu Europe. Nije loše za klizalište koje je izgrađeno čak davne 1928. godine. Svakako ćete moći i zaplivati u bazenu olimpijskih dimenzija, a ako pak preferirate trčanje ili šetnju, u ovoj zelenoj četvrti parkova ne manjka. 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Domovinskog rata 104c

Zadar

    Ante Starčevića 23

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

+385 1 4815 111

+385 98 367 582