Šalata

Šalata

Šalata je jedan od najpoznatijih kvartova u Zagrebu, smješten na obronku Medvenice, a neposredno iznad Vlaške ulice. Administrativno pripada općini Gornji rad. Slovi za najljepši kvart za obiteljski život. Ovdje je sve rađeno po mjeri obitelji , pa tako ima puno zelenila, dobrih škola vrtića i fakulteta ali i veliki sportsko rekreacioni centar. Ovaj kvart bio je najpoželjniji za akademike, liječnike, odvjetnike i “obitelji sa bogatom poviješću”. Tako je ostalo i danas, pa je kvart vrlo siguran a susjedi ugodni. S godinama postalo je požel...

Više o kvartu

Oznake o kvartu

povijestobiteljobiteljske kućenadomak gradamedicinski fakultetsportski centarpopularan kvartluksuznoklizalištebazencrkva

Izdvojene nekretnine u kvartu

Istražite na mapi

O kvartu

Jedna od najpoznatijih gradskih četvrti u Zagrebu smjestila se na obronku Medvednice, odmah iznad Vlaške ulice. Zbog svoje lokacije i sadržaja, Šalata je omiljena među obiteljima. Naime, sve je prilagođeno upravo njima. Kvalitetne škole, parkovi i zelenilo, fakulteti i sportski sadržaji samo su neki od elemenata koji ovaj kvart čine mjestom krojenim po mjeri obitelji. Osim obiteljskih stanova, kuća i vila u koja ima žive uglavnom zagrebački starosjedioci, u susjedstvu ćete često naići i na strane državljanine – s godinama Šalata je postala i mjesto gdje svoj dom pronalazi sve više zaposlenika stranih predstavništva i ambasada. Kao kvart s izrazito dugom i pozitivnom tradicijom življenja, savršen je izbor za sve koji traže udobnost, komfor i pogodnosti koje nudi život u blizini centra. Usudili bi se reći da je Šalata savršena lokacija u gradu. 

Kultura

Ljubitelji glazbene umjetnosti, plesa i dobre zabave definitivno će Šalatu staviti na svoju listu prioriteta kada u pitanje dolazi sadržaj koji ovaj kvart nudi.  ŠRC Šalata mjesto je gdje se redovito održavaju neki od najvećih koncerata na otvorenom, od klasične Opere pod zvijezdama, do koncerata popularnih bendova i izvođača. Usudimo se reći da je Šalata kolijevka glazbe, a ugošćuje popularne izvođače iz svijeta rock’n’roll-a, preko jazz-a, pop-a, do izvrsne Zagrebačke filharmonije. Osim glazbe, Šalata je također poznata po brojnim sportskim aktivnostima i događanjima, a upravo radi ove raznolikosti ponude sigurni smo da na Šalati svatko može pronaći nešto za sebe. 

Gastronomija

Upravo zato što se radi o uglavnom obiteljskoj četvrti, Šalata nije poznata po barovima i restoranima, ali svakako ima nekoliko mjesta koje valja istaknuti. Tako ćete dan moći započeti s kavom u slastičarnici 'Torte i to' u Babonićevoj ulici, ili pak svratiti na poslijepodnevni kolač. Tradicionalnu kuhinju možete probati u restoranu 'Kod Pere' koji zadnjih godina proživljava pravu renesansu i uvijek se traži stol više, kao i u restoranu 'Zelenjak'. Ako ste raspoloženi za pizzu, kod 'Žaca' ćete zasigurno naći kombinaciju okusa baš po vašoj mjeri! 

Sport i priroda

Osim što je ŠRC Šalata poznat po koncertima, taj je športsko-rekreacijski centar primarno okupljalište ljubitelja sporta koji će tamo imati priliku zaigrati nogomet, tenis ili košarku na nekom od tridesetak održavanih terena. Od zimskih sportova valja istaknuti hokej i klizanje u kojem se možete okušati na klizalištu Šalata, koje je jedno od najpoznatijih i najljepših sportskih objekata u ovom dijelu Europe. Nije loše za klizalište koje je izgrađeno čak davne 1928. godine. Svakako ćete moći i zaplivati u bazenu olimpijskih dimenzija, a ako pak preferirate trčanje ili šetnju, u ovoj zelenoj četvrti parkova ne manjka. 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.