Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik je grad otvorena srca koji jednostavnim i prijateljskim naklonom pozdravlja posjetitelje iz bilo kojeg dijela svijeta. To je drevni grad s uskim ulicama i visokim zidinama, ali i s otvorenim horizontom, širokim poput otvorenog mora koje je kroz povijest omogućilo Dubrovniku vezu s cijelim svijetom. Dijelovi bogate povijesti se prenose sve do današnjih dana. Koristeći svoja izuzetna diplomatska znanja, Dubrovnik je kroz svoju dugu povijest uspio ostati trgovačka, društvena i kulturna veza između istoka i zapada, sjevera i juga.

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Dubrovnik je grad otvorena srca koji jednostavnim i prijateljskim naklonom pozdravlja posjetitelje iz bilo kojeg dijela svijeta. To je drevni grad s uskim ulicama i visokim zidinama, ali i s otvorenim horizontom, širokim poput otvorenog mora koje je kroz povijest omogućilo Dubrovniku vezu s cijelim svijetom. Dijelovi bogate povijesti se prenose sve do današnjih dana. Koristeći svoja izuzetna diplomatska znanja, Dubrovnik je kroz svoju dugu povijest uspio ostati trgovačka, društvena i kulturna veza između istoka i zapada, sjevera i juga. Na isti način Dubrovnik je do savršenstva razvio umjetnost organizirane trgovine i razmjenu dobara bez obzira na postojeće političke, kulturološke i vojne granice. Danas je Dubrovnik jedan od svjetskih centara turizma, gdje se ljudi različitih profila iz cijelog svijeta rado sastaju… Umjetnici, diplomati, znanstvenici, političari, sportaši, filmaši - Dubrovnik nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je novi Dubrovnik, ponosan na svoju tradiciju i kulturnu i povijesnu baštinu, ponosan na svoje sadašnje dane, a posebno ponosan na prijateljstvo sa svim ljudima i građanima koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Priroda je prema Dubrovnika bila milostiva i blagoslovila ga beskrajnim ljepotama, koje su kroz povijest opisivali brojni veliki dubrovački pjesnici i pisci. Toplina krajnjeg dalmatinskog juga, čisto plavo nebo, čiste tirkizno-zelene i tamno-plave dubine mora uz stjenovite obale koje obiluju brojnim uvalama, pješčanim plažama i strmim stijenama pokrivenim bogatom mediteranskom florom, drže Dubrovnik u najčišćem zagrljaju Mediterana. Takvu nenadmašnu ljepotu, koja na posjetitelja djeluje zadivljujuće, nemoguće je pronaći bilo gdje, osim u Dubrovniku. Cijeli grad je okrenut prema suncu i moru, te plamti bogatim bojama rascvjetanih vrtova i vrućih crvenih krovova, kao da pluta na otvorenom moru, uz pratnju ponosnih, vječno zelenih otoka i otočića.

Kultura

Dubrovnik je jedna od najljepših destinacija na svijetu, kako u pogledu kulturne baštine tako i u pogledu turističke destinacije za odmor. Grad se nerijetko naziva ''biserom Jadrana'', a 1979. godine dodan je na UNESCO-v popis Svjetske baštine kao grad bogate kulture i povijesti. Više od tisuću godina povijesti čini Dubrovnik europskim kulturnim centrom. Povijest je prisutna u svakom dijelu ovoga Grada, jer on je u isto vrijeme grad muzej i živa pozornica, idealan spoj povijesti i suvremenosti. Svaki kutak jadranskog bisera, kako ga nazivaju posjeduje svoju vrijednost. Okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim 1940 metara koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija Dubrovnika. Zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, zemljopisnom položaju, blagoj klimi, tradicionalnoj ljubaznosti, znanju i iskustvu u turizmu Dubrovnik je prepoznat na turističkim tržištima po visokoj kvaliteti svog turističkog proizvoda. Dubrovnik je hrvatsko kongresno središte, grad s najvećim brojem organiziranih skupova, kongresa i posebnih "incentive" programa i bilježi najbolje rezultate upravo u tom turističkom segmentu. Dubrovnik se svijetu predstavlja kao kulturna destinacija, koju uz spomeničko blago krasi i niz izvrsnih festivala, prestižnih likovnih događanja i koncertno-zabavnih mega projekata na otvorenome.

Gastronomija

Dubrovačke delicije su jednostavne, bez puno dodataka, spravljene na jednostavan način, uz obilato korištenje maslinovoga ulja koje ističe sočni okus namirnica iz prirode. Gastro ponuda dubrovačkih restorana je šarolika i raznovrsna, prilagođena različitosti gostiju od kojih neki žele u konobama kušati izvornu, narodnu hranu, dobar pršut ili sir iz ulja, salatu od hobotnice, zelenu menestru ili šporke makarule, u ulju pržene girice ili na gradelama pripravljene sardele, do onih koje žele ugođaj vrhunskoga restorana i prvoklasne usluge, gdje se poslužuje najsvježija morska riba iz jadranskih dubina, školjke iz čistoga mora i ostale slične delicije pripremljene na način koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana. U gastro ponudi je i popularni sushi koji je postao imperativ i zapadne kuhinje ili fantastična profinjena francuska kuhinja smještena u atraktivne prostore dubrovačke arhitekture, dobar steak kojega se ne bi posramili ni pravi argentinski restorani.Vino je bilo visoko cijenjeno u Dubrovačkoj Republici i kao desertno prodavalo se uz recept kao "lijek".Tradicija proizvodnje grožđa i vina seže u dane Dubrovačke Republike o čemu govori odredba iz 1424. godine kojom se određuju cijene pojedinih kategorija vina, dok se vinu Malvasija iz Konavala dopuštala cijena bez limita. Najpoznatija vina okolice Dubrovnika su crna s poluotoka Pelješca, sorte Plavac Mali, bijela vina – Pošip s otoka Korčule, već spomenuta Malvasija "nektar bogova" kao i vina konavoskoga kraja puna okusa i mirisa juga.

Sport i priroda

Zeleni krajolik Mediterana, plave dubine Jadrana, bijele stijene obale, miris ljekovitih biljaka koje rastu na proplancima, povijesni vrtovi i akvatorij s najzanimljivijim primjercima morskog svijeta dio su baštine, koja se dolaskom u Dubrovnik i njegovu okolicu, otkriva i istražuje. Ekologija postaje sve važnijim segmentom našeg života, čuvanje okoliša i život u skladu s prirodom naše su obveze i dužnost. Dubrovčani su posebno ponosni na činjenicu da se mogu podičiti izvanredno očuvanim spomenicima prirode, najplavijim i najčišćim morem na svijetu, jedinstvenim biljnim i životinjskim vrstama i fascinantnim podzemnim spiljama. Dolazak u dubrovačko-neretvansku županiju znači i uživanje u plavetnilu mora i neba, jedinstvenim zalascima sunca, te u prirodnim znamenitostima ovog idiličnog kraja. Uz smještajne kapacitete nalaze se i brojni sportski tereni, teretane, fitnes dvorane i drugi sportsko rekreacijski sadržaji sve više pod kontrolom stručnog trenera. Za ljubitelje aktivnog turizma pripremaju se razni adrenalinski specijaliteti kao što su rafting, kajakarenje, ronjenje, paragliding, penjanje po vrletima gorja, ronjenje po morskim dubinama, bicikliranje po divljoj prirodi, speleologija, zračni turizam i ostali obični i neobični sportovi.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.