Tuškanac i Gornje Prekrižje

Tuškanac je oduvijek simbol luksuza i zone za stanovanje namijenjene najvećim bogatašima i moćnicima. Rezidencijalni karakter ove zone vjerojatno je najistaknutiji od svih prostora na području Republike Hrvatske. Do danas se ništa nije promijenilo, posebice ako tu ulicu promatramo zajedno s njenim produžetkom, ulicom Gornje Prekrižje, gdje su se posljednjih 20-ak godina sagradile neke od najljepših i najskupljih novih rezidencija.

Ovaj dio Zagreba nosi epitet najskuplje, najelitnije i najekskluzivniije ulice u Hrvatskoj, i to ne samo po cijeni nekretnina, nego i po koncentraciji ugleda i moći njezinih stanovnika.

Više o kvartu

Oznake o kvartu

luksuzprirodakrležadubravkin putrezidencijeambasadeparktrčanješumasofisticiranoza ljubitelje skupogmirno susjedstvobijeg iz gradske vrevemondeni baroviza ljubitelje vrhunske gastronomije

Izdvojene nekretnine u kvartu

O kvartu

Tuškanac, elitno zagrebačko rezidencijalno naselje, nalazi se na sjeveru grada na obroncima brijega prekrivenog istoimenom park-šumom. Tuškanac i ulica u nastavku – Gornje Prekrižje – oduvijek su bili simboli luksuza i ne čudi da su poznati kao zona u kojoj se nerijetko smještaju slavne i imućne obitelji. Pregršt urbanih vila zavijenih zelenilom učinilo je od ove gradske četvrti jednu od najistaknutijih i najpoželjnijih rezidencijalnih zona na području Republike Hrvatske. Do danas se nije mnogo toga mijenjalo. Tradicija Tuškanca i Gornjeg Prekrižja ostala je ista, ali u osvježenom obliku. Naime, u posljednjih 20ak godina sagrađene su neke od najljepših i najluksuznijih kuća i vila. Stoga, ne čudi da ovaj dio Zagreba nosi epitet najskupljih, najelitnijih i najekskluzivnijih ulica u Hrvatskoj, ali ne samo po cijeni nekretnina, nego i po koncentraciji ugleda i moći njezinih stanovnika.

Kultura

Večeri možete ispuniti odlaskom na film u kino Tuškanac,  a za ljetnih dana cijeli kvart se pretvara u pozornicu i pod otvorenim nebom grada možete uživati u projekcijama kultnih filmova Ljetne pozornice.  Kino Tuškanac je također dom svjetskog festivala animiranog filma - Animafest, a Tuškanac ugošćuje i niz gastro, glazbenih i festivala umjetnosti i filma, a domaćin je i mnogim koncertima čiji se raspored proteže kroz cijelu godinu. 

Gastronomija

Na samom početku ulice nalazi se Dežmanov prolaz koji je postao okupljalište poslovnjaka, sportaša, stranaca kao i svih onih željnih urbane i elitne atmosfere i usluge, koje ćete nerijetko zateći u hladovini terasa Velveta i Dežman bara. Samo nekoliko koraka dalje naći ćete Dubravkin put, restoran smješten u hladu park-šume Tuškanac, a samo 300 m od centra grada. Prekrasan i elegantan restoran u kojem je interijer detaljima doveden do savršenstva, a delicije s jelovnika zadovoljit će svako nepce. 

Sport i priroda

Park-šuma Tuškanac oduvijek se smatrala „plućima“ starog Zagreba. Volite li rekreativno trčanje, brzo hodanje ili samo laganu šetnju, zelenilo Tuškanca će vam razbistriti um i napuniti vas energijom. Kvart skriva i poznato šetalište Dubravkin put, čija pješačka staza, duljine oko 2 kilometra, povezuje izletište Cmrok sa središtem grada. Staza prati potok okružen bogatom hrastovom šumom, a uz stazu se nalaze i edukativni panoi za one koji žele znati više o flori i fauni ove prirodne oaze. Ako ste više za timske sportove s dozom adrenalina, na krovu garaže Tuškanac nalazi se i obnovljeno legendarno košarkaško igralište na kojemu je košarkaška ekipa Cibone, 1968. godine, osvojila prvi Jugokup, a otvoreno je za sve građane.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Domovinskog rata 104c

Zadar

    Ante Starčevića 23

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

+385 1 4815 111

+385 98 367 582