Tuškanac i Gornje Prekrižje

Tuškanac i Gornje Prekrižje

Tuškanac je oduvijek simbol luksuza i zone za stanovanje namijenjene najvećim bogatašima i moćnicima. Rezidencijalni karakter ove zone vjerojatno je najistaknutiji od svih prostora na području Republike Hrvatske. Do danas se ništa nije promijenilo, posebice ako tu ulicu promatramo zajedno s njenim produžetkom, ulicom Gornje Prekrižje, gdje su se posljednjih 20-ak godina sagradile neke od najljepših i najskupljih novih rezidencija. Ovaj dio Zagreba nosi epitet najskuplje, najelitnije i najekskluzivniije ulice u Hrvatskoj, i to ne samo po c...

Više o kvartu

Oznake o kvartu

luksuzprirodakrležadubravkin putrezidencijeambasadeparktrčanješumasofisticiranoza ljubitelje skupogmirno susjedstvobijeg iz gradske vrevemondeni baroviza ljubitelje vrhunske gastronomije

Izdvojene nekretnine u kvartu

Istražite na mapi

O kvartu

Tuškanac, elitno zagrebačko rezidencijalno naselje, nalazi se na sjeveru grada na obroncima brijega prekrivenog istoimenom park-šumom. Tuškanac i ulica u nastavku – Gornje Prekrižje – oduvijek su bili simboli luksuza i ne čudi da su poznati kao zona u kojoj se nerijetko smještaju slavne i imućne obitelji. Pregršt urbanih vila zavijenih zelenilom učinilo je od ove gradske četvrti jednu od najistaknutijih i najpoželjnijih rezidencijalnih zona na području Republike Hrvatske. Do danas se nije mnogo toga mijenjalo. Tradicija Tuškanca i Gornjeg Prekrižja ostala je ista, ali u osvježenom obliku. Naime, u posljednjih 20ak godina sagrađene su neke od najljepših i najluksuznijih kuća i vila. Stoga, ne čudi da ovaj dio Zagreba nosi epitet najskupljih, najelitnijih i najekskluzivnijih ulica u Hrvatskoj, ali ne samo po cijeni nekretnina, nego i po koncentraciji ugleda i moći njezinih stanovnika.

Kultura

Večeri možete ispuniti odlaskom na film u kino Tuškanac,  a za ljetnih dana cijeli kvart se pretvara u pozornicu i pod otvorenim nebom grada možete uživati u projekcijama kultnih filmova Ljetne pozornice.  Kino Tuškanac je također dom svjetskog festivala animiranog filma - Animafest, a Tuškanac ugošćuje i niz gastro, glazbenih i festivala umjetnosti i filma, a domaćin je i mnogim koncertima čiji se raspored proteže kroz cijelu godinu. 

Gastronomija

Na samom početku ulice nalazi se Dežmanov prolaz koji je postao okupljalište poslovnjaka, sportaša, stranaca kao i svih onih željnih urbane i elitne atmosfere i usluge, koje ćete nerijetko zateći u hladovini terasa Velveta i Dežman bara. Samo nekoliko koraka dalje naći ćete Dubravkin put, restoran smješten u hladu park-šume Tuškanac, a samo 300 m od centra grada. Prekrasan i elegantan restoran u kojem je interijer detaljima doveden do savršenstva, a delicije s jelovnika zadovoljit će svako nepce. 

Sport i priroda

Park-šuma Tuškanac oduvijek se smatrala „plućima“ starog Zagreba. Volite li rekreativno trčanje, brzo hodanje ili samo laganu šetnju, zelenilo Tuškanca će vam razbistriti um i napuniti vas energijom. Kvart skriva i poznato šetalište Dubravkin put, čija pješačka staza, duljine oko 2 kilometra, povezuje izletište Cmrok sa središtem grada. Staza prati potok okružen bogatom hrastovom šumom, a uz stazu se nalaze i edukativni panoi za one koji žele znati više o flori i fauni ove prirodne oaze. Ako ste više za timske sportove s dozom adrenalina, na krovu garaže Tuškanac nalazi se i obnovljeno legendarno košarkaško igralište na kojemu je košarkaška ekipa Cibone, 1968. godine, osvojila prvi Jugokup, a otvoreno je za sve građane.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.