Slavonija

Slavonija

Zlatne ravnice, šarene cvijećem prošarane livade i prostrana polja puna ukusnih plodova su vjerojatno prve slike koje svima padnu na pamet kad se spomene Slavonija i Baranja. No svakako ne biste trebali zaboraviti da jedan dio Slavonije čini i gorski krajolik. Papuk, Krndija, Dilj gora, Psunj te Požeška gora se kao otoci unutar bogatog Panonskog mora ponosno uzdižu u visine. Ovaj kraj se može pohvaliti nadaleko poznatim gostoljubivim domaćinima koji će vas veselih osmijeha dočekati sa svojim domaćim delicijama. Predivna priroda, mir i odmor...

Više o regiji

Izdvojene nekretnine u regiji

Istražite na mapi

O regiji

Zlatne ravnice, šarene cvijećem prošarane livade i prostrana polja puna ukusnih plodova su vjerojatno prve slike koje svima padnu na pamet kad se spomene Slavonija i Baranja. No svakako ne biste trebali zaboraviti da jedan dio Slavonije čini i gorski krajolik. Papuk, Krndija, Dilj gora, Psunj te Požeška gora se kao otoci unutar bogatog Panonskog mora ponosno uzdižu u visine. Ovaj kraj se može pohvaliti nadaleko poznatim gostoljubivim domaćinima koji će vas veselih osmijeha dočekati sa svojim domaćim delicijama. Predivna priroda, mir i odmor daleko od gradske vreve je ono što vas čeka kad stignete u Slavoniju i Baranju. Osim prekrasnih gradova, bogate kulturne i povijesne baštine te fantastične gastronomije, na istoku Hrvatske možete naći i neke od najljepših prirodnih fenomena naše zemlje.

Kultura

Smještena na obalama nekadašnjeg Panonskog mora, Slavonija se ponosi najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula, konjima bijelima poput snijega, plemićkim dvorcima i naprednom vučedolskom kulturom. Zlatna dolina, kako su je prozvali Rimljani, hrli u susret moćnim valovima gospodina Dunava i dviju dama, Drave i Save, i pritom stvara raskoš prirode u kojoj cvatu najljepši suncokreti i raste najbolja vinova loza. Plodna slavonska zemlja privlačila je tijekom povijesti brojne plemiće čiju inačicu Igre prijestolja možete doživjeti posjetom brojnim dvorcima. Bogata povijest plest će vam se pod nogama po svim slavonskim gradovima.

Gastronomija

Slavonija se može pohvaliti mnoštvom gastronomskih proizvoda upravo zbog poljoprivrede koja je jedna od glavnih industrijskih grana kojima se bave Slavonci. Nema proizvoda koje ne može proizaći iz domaćinstva i vrijednih ruku slavonskog stanovništva. Posebnost gastronomije Slavonije leži u izvornoj autohtonosti zbog raznih zanimljivih načina i metoda pripreme hrane, recepata koje bake i danas čuvaju te prenose na mlađe naraštaje. Što se tiče gastronomskog turizma, Slavonija broji mnoge posjete turista upravo zbog jedinstvene hrane i načina prehrane, razne gastronomske događaje koji se temelje na domaćim specijalitetima poput ribe, čvaraka, čobanca, fiša i rakije te raznih natjecanja u spremanju jela. Zajednička dodirna točka svim navedenim je upravo – hrana. Posebna i jedinstvena kakva se isključivo može probati samo u Slavoniji.

Sport i priroda

Ljubitelji birdwatchinga na svoje će doći u ornitološkom raju Parka prirode Kopački rit, u kojem godišnje boravi oko 270 vrsta ptica. Park prirode Papuk najbolje je upoznati šetnjom, a šetaču na raspolaganju stoji nekoliko različitih staza na kojima se može doživjeti sva različitost i ljepota krajolika. Izleti su prikladni za svakoga i zahtijevaju minimum opreme. Sve više rekreativaca slobodno vrijeme popunjava vožnjom na biciklu. Lijepi krajolici i šumski puteljci na brdskom biciklu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vožnja kanuima i terencima razveselit će svakog ovisnika o adrenalinu, koji na taj način ima priliku izravno doživjeti netaknutu prirodu. Posjetitelji ergela lipicanskih konja mogu uživati u jahanju te u vožnji seljačkim kolima i fijakerima.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.