Vis

Vis

Vis je idealno odredište za sve one koji žude za skrovitim, suncem okupanim komadićem netaknutog mediteranskog raja. Od pješačkih staza, do prekrasnih skrivenih plaža, preko renomiranih restorana i tajanstvenih špilja – Vis doista nudi ponešto čarolije za svakoga. Smaragd ove blistave krune je uvala Stiniva, čija je plaža nastala urušavanjem špilje, a osim što ima status zaštićenog krajolika, 2016. godine proglašena je i najljepšom europskom plažom. One željne povijesnih avantura zasigurno će zanimati posjet Titovoj špilji, a šetnja kroz ka...

Više o otoku

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Vis je idealno odredište za sve one koji žude za skrovitim, suncem okupanim komadićem netaknutog mediteranskog raja. Od pješačkih staza, do prekrasnih skrivenih plaža, preko renomiranih restorana i tajanstvenih špilja – Vis doista nudi ponešto čarolije za svakoga. Smaragd ove blistave krune je uvala Stiniva, čija je plaža nastala urušavanjem špilje, a osim što ima status zaštićenog krajolika, 2016. godine proglašena je i najljepšom europskom plažom. One željne povijesnih avantura zasigurno će zanimati posjet Titovoj špilji, a šetnja kroz kamene uličice dva najveća grada, Visa i Komiže, vratit će Vas i ako im dopustite i zadržati u nekim minulim romantičnim vremena.

Kultura

Večernje sate možete provesti uz čitavi niz kulturnih događaja čiji je program osobito bogat ljeti. Možete tako poslušati klape ili zaplesati na koncertima moderne glazbe, pogledati predstave domaćih kazališnih amatera ili gostujućih glumaca, prisustvovati pučkim priredbama u koje ćete, neočekivano, možda i sami biti uključeni, pogledati projekcije filmova u legendarnom ljetnom kinu ili se uključiti u neku od umjetničkih kolonija, a sve to u prekrasnim, specifičnim otočnim prostorima.

Gastronomija

Gastronomska ponuda otoka Visa je tipična dalmatinska u punom smislu te riječi. Obiteljski vođeni mali restorani i konobe garantiraju autohtona jela spremljena po izvornoj recepturi uz pregršt znanja i ljubavi. Svježa riba, plodovi mora, crni rižoto, brudet od škarpine, pršut, tvrdi ovčji sir i osebujno vino prepuno boje i mirisa, odraz su snage i mirisa kako ljeta, tako i ostalog dijela godine na ovom suncem okupanom otoku. Stoljetni maslinici prepuni ploda i simpatični strmi vinogradi najukusnijih sorti grožđa smješteni su po otoku kamo god da krenete. Plod Visa je uvijek nadohvat ruke. Nezaobilazna je i viška pogača, specijalitet toliko ukusan da je i kroz povijest bio podjednako poželjan na stolovima težaka i hrvatskog i talijanskog plemstva.

Sport i priroda

Viška regata i Viški plivački maraton centralni su godišnji sportski događaji. Na Visu često možete vidjeti mještane kako igraju vaterpolo koji će Vas rado pozvati da zaigrate s njima te Vam pomalo smiješno, nespretno i simpatično objasniti pravila tog sporta. Vis je i poznato odredište avanturista koji se bave brdskim biciklizmom, jedrenjem, ronjenjem na dah i sportskim ribolovom. Ako ste skloniji mirnom sadržaju, ne postoji ljepše mjesto za duge šetnje uz najljepši zalazak sunca na Sredozemlju.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.