Trešnjevka sjever

Trešnjevka sjever poznatija je i pod imenom stara Trešnjevka, to jest srce Trešnjevke. Kvart, koji je prije bio zelena oaza nadomak centra grada, ime je dobio po obilju divljih trešanja koje su rasle po prostranim i nepreglednim poljima. Počinje se razvijati u drugoj polovici 19. stoljeća usporedno s izgradnjom pruge i od tada, sve do danas, Trešnjevka je poznata kao „radnički kvart“ prvenstveno zahvaljujući svojoj izvrsnoj povezanosti sa svim dijelovima grada Zagreba, što cestovno, što javnim prijevozom. Obilje stambenih zgrada, škola, obrta i dućana čini ovaj kvart vrlo dinamičnim i uzbudljivim, a unatoč urbanizaciji, uspio je zadržati atmosferu i šarmantan ugođaj starog Zagreba.

Više o kvartu

Izdvojene nekretnine u kvartu

O kvartu

Trešnjevka sjever poznatija je i pod imenom stara Trešnjevka, to jest srce Trešnjevke.  Kvart, koji je prije bio zelena oaza nadomak centra grada, ime je dobio po obilju divljih trešanja koje su rasle po prostranim i nepreglednim poljima. Počinje se razvijati u drugoj polovici 19. stoljeća usporedno s izgradnjom pruge i od tada, sve do danas, Trešnjevka je poznata kao „radnički kvart“ prvenstveno zahvaljujući svojoj izvrsnoj povezanosti sa svim dijelovima grada Zagreba, što cestovno, što javnim prijevozom.  Obilje stambenih zgrada, škola, obrta i dućana čini ovaj kvart vrlo dinamičnim i uzbudljivim, a unatoč urbanizaciji, uspio je zadržati atmosferu i šarmantan ugođaj starog Zagreba.

Kultura

Centar za kulturu Trešnjevka brine se za raznolike manifestacije, događaje i radionice iz područja kulture, plesa, filma i likovne umjetnosti. Također, tu je i neizostavno Kazalište Trešnja koje svake kazališne sezone, pomno birajući naslove i redatelje, stvara nove predstave s obrazovno – odgojnom zadaćom, ali i misijom da djeci uvesele dan, da ih povedu na bajkovita putovanja te da potiču maštu i kreativnost. Trešnjin ansambl čine najtraženiji glumci u Hrvatskoj, a predstave stvaraju vrhunski redatelji poput Dore Ruždjak Podolski i Renea Medvešeka. 

Gastronomija

Jedna od prvih asocijacija na ovaj kvart je i kultni Trešnjevački plac na kojemu svako jutro možete pronaći domaće i organski uzgojeno voće, povrće, ribu i meso. Osim svježih delicija, ovaj stari zagrebački plac skriva i neke od najboljih zalogajnica u kojemu se pripremaju autohtona domaća jela. Kako je Trešnjevka i radna zona, u njoj se krije pravo malo bogatstvo restorana sa svakodnevnom svježom ponudom gastro menija. Među njima bi svakako izdvojili bistro Šalšu, restoran, bar i jazz klub Fidel Gastro, te najbolju i najpoznatiju pizzeriju u cijelom Zagrebu – Karijolu. 

Sport i priroda

Kako i priliči urbanom kvartu poput Trešnjevke, po pitanju sporta i rekreacije kvart nudi niz mogućnosti od gimnastike i ritmike za djecu, do sportskih klubova, fitness centara i teretana za odrasle. Tu je i Dom sportova s velikim i višenamjenski kapacitetom športskih dvorana. U njima se održavaju razne aktivnosti od tenisa, rukometa, odbojke, košarke, malog nogometa, umjetničkog klizanja, hokeja na ledu do mačevanja i slično. Pored široke i kvalitetne ponude, vjerujemo kako na Trešnjevci svatko može pronaći nešto za sebe.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Domovinskog rata 104c

Zadar

    Ante Starčevića 23

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

+385 1 4815 111

+385 98 367 582