Trešnjevka sjever

Trešnjevka sjever

Trešnjevka sjever poznatija je i pod imenom stara Trešnjevka, to jest srce Trešnjevke. Kvart, koji je prije bio zelena oaza nadomak centra grada, ime je dobio po obilju divljih trešanja koje su rasle po prostranim i nepreglednim poljima. Počinje se razvijati u drugoj polovici 19. stoljeća usporedno s izgradnjom pruge i od tada, sve do danas, Trešnjevka je poznata kao „radnički kvart“ prvenstveno zahvaljujući svojoj izvrsnoj povezanosti sa svim dijelovima grada Zagreba, što cestovno, što javnim prijevozom. Obilje stambenih zgrada, škola, o...

Više o kvartu

Oznake o kvartu

remizacibona

Izdvojene nekretnine u kvartu

Istražite na mapi

O kvartu

Trešnjevka sjever poznatija je i pod imenom stara Trešnjevka, to jest srce Trešnjevke.  Kvart, koji je prije bio zelena oaza nadomak centra grada, ime je dobio po obilju divljih trešanja koje su rasle po prostranim i nepreglednim poljima. Počinje se razvijati u drugoj polovici 19. stoljeća usporedno s izgradnjom pruge i od tada, sve do danas, Trešnjevka je poznata kao „radnički kvart“ prvenstveno zahvaljujući svojoj izvrsnoj povezanosti sa svim dijelovima grada Zagreba, što cestovno, što javnim prijevozom.  Obilje stambenih zgrada, škola, obrta i dućana čini ovaj kvart vrlo dinamičnim i uzbudljivim, a unatoč urbanizaciji, uspio je zadržati atmosferu i šarmantan ugođaj starog Zagreba.

Kultura

Centar za kulturu Trešnjevka brine se za raznolike manifestacije, događaje i radionice iz područja kulture, plesa, filma i likovne umjetnosti. Također, tu je i neizostavno Kazalište Trešnja koje svake kazališne sezone, pomno birajući naslove i redatelje, stvara nove predstave s obrazovno – odgojnom zadaćom, ali i misijom da djeci uvesele dan, da ih povedu na bajkovita putovanja te da potiču maštu i kreativnost. Trešnjin ansambl čine najtraženiji glumci u Hrvatskoj, a predstave stvaraju vrhunski redatelji poput Dore Ruždjak Podolski i Renea Medvešeka. 

Gastronomija

Jedna od prvih asocijacija na ovaj kvart je i kultni Trešnjevački plac na kojemu svako jutro možete pronaći domaće i organski uzgojeno voće, povrće, ribu i meso. Osim svježih delicija, ovaj stari zagrebački plac skriva i neke od najboljih zalogajnica u kojemu se pripremaju autohtona domaća jela. Kako je Trešnjevka i radna zona, u njoj se krije pravo malo bogatstvo restorana sa svakodnevnom svježom ponudom gastro menija. Među njima bi svakako izdvojili bistro Šalšu, restoran, bar i jazz klub Fidel Gastro, te najbolju i najpoznatiju pizzeriju u cijelom Zagrebu – Karijolu. 

Sport i priroda

Kako i priliči urbanom kvartu poput Trešnjevke, po pitanju sporta i rekreacije kvart nudi niz mogućnosti od gimnastike i ritmike za djecu, do sportskih klubova, fitness centara i teretana za odrasle. Tu je i Dom sportova s velikim i višenamjenski kapacitetom športskih dvorana. U njima se održavaju razne aktivnosti od tenisa, rukometa, odbojke, košarke, malog nogometa, umjetničkog klizanja, hokeja na ledu do mačevanja i slično. Pored široke i kvalitetne ponude, vjerujemo kako na Trešnjevci svatko može pronaći nešto za sebe.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.