Maksimir i Remete

Maksimir i Remete

Maksimir je gradska četvrt koja u sebi krije puno više nego što se vidi usputnom vožnjom niz Maksimirsku ili Bukovačku cestu. Park Maksimir najpoznatiji je dio istoimenog kvarta i jedan od glavnih razloga zašto Maksimir postaje sve popularnija lokacija pri izboru stana ili kuće. Zbog velike potražnje, uz starije zgrade, sve je više i novogradnje a, skrivene u zelenilu, možete pronaći i neke od najljepših kuća i vila u Zagrebu. Ozračje minulih vremena na području gradske četvrti Maksimir i danas se može osjetiti na prostorima najljepšega zag...

Više o kvartu

Oznake o kvartu

zoološki vrtpiknik nedjeljomdječje predstave na otvorenomprekrasna jezeratrčanje kroz šumuDinamov stadionnogometaši i manekenketramvaj 11/12/4brz pristup centru gradaobiteljska atmosferadjeca u susjedstvu

Izdvojene nekretnine u kvartu

Istražite na mapi

O kvartu

Maksimir je gradska četvrt koja u sebi krije puno više nego što se vidi usputnom vožnjom niz Maksimirsku ili Bukovačku cestu. Park Maksimir najpoznatiji je dio istoimenog kvarta i jedan od glavnih razloga zašto Maksimir postaje sve popularnija lokacija pri izboru stana ili kuće. Zbog velike potražnje, uz starije zgrade, sve je više i novogradnje a, skrivene u zelenilu, možete pronaći i neke od najljepših kuća i vila u Zagrebu. Ozračje minulih vremena na području gradske četvrti Maksimir i danas se može osjetiti na prostorima najljepšega zagrebačkog parka ili, pak, u Remetama, starom naselju na obroncima Medvednice. Baš po tim lokalitetima ova se raznolika i zanimljiva četvrt pročula mnogo dalje od Zagreba i njegove okolice i znatno prije no što je postala sastavnim dijelom užega gradskog područja.

Kultura

Centar za kulturu i informacije Maksimir brine se za bogati kulturni i zabavni program ovoga kvarta. Svaki tjedan, Maksimir nudi niz zanimljivih događanja, od izložbi lokalnih i renomiranih umjetnika, likovnih amatera, do bogatog glazbenog programa, koncerata, kazališnih točaka, filmskih manifestacija i zanimljivih tribina o domaćim i svjetskim događanjima. Kroz debeli hlad parka Maksimir proteže se i put do Zoološkog vrta grada Zagreba. Osnovan je davne 1925. godine, a danas u njemu obitava preko 350 vrsta životinja i više od 7800 jedinki sa svih kontinenata. Savršeno je odredište za obitelji s djecom i ne možemo zamisliti bolji način za provesti prekrasno nedjeljno popodne sa svojim voljenima u zabavnom i edukativnom okruženju poput ovoga. 

Gastronomija

Kao što i pristoji brzorastućem urbanom kvartu, Maksimir obiluje mnoštvom kafića, zalogajnica i restorana. Kako vam ne bi otkrili sve aseve koje ovaj kvart ima u rukavu, donosimo vam samo mali dio iz njegove bogate gastronomske ponude. Ako ste ljubitelji pizze, vjerujemo da će Duksa postati vaše novo omiljeno mjesto. Osim daleko poznatih kulinarskih delicija, Duksa je poznata i po svom ugodnom ambijentu u kojemu ujutro možete i popiti kavu dok čitate novosti iz Hrvatske i svijeta. Na Bukovačkoj cesti možete posjetiti i svjetski renomirani Submarine, a u neposrednoj blizini Maksimirskog stadiona našao se Ožujsko pub Maksi, mjesto stvoreno za društvo, pivo, finu hranu, sport i muziku.

Sport i priroda

Prva pomisao kada kažemo sport u Maksimiru svakome će vjerojatno biti nogometni stadion Maksimir gdje redovito možete pratiti, ne samo utakmice nogometnog kluba Dinamo, nego i nastupe hrvatske nogometne reprezentacije.  Za sve ljubitelje tenisa tu je Tenis centar gdje možete zaigrati i squash, a  centar sadrži betonska i zemljana igrališta. Kvart sadrži preko 20 različitih teretana, fitness i aerobik centara, a za sve vjerne starom, dobro trčanju i šetnji, tu je i ranije spomenuti park Maksimir.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.