Opatija

Opatija

Opatija, prekrasan primorski grad na Jadranskom moru i poznato lječilište 19. stoljeća, popularna je destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Njena blaga i ugodna klima čini ju savršenom cjelogodišnjom destinacijom. Grad je okružen neponovljivim prirodnim ljepotama. Nalazi se ispod planine Učka koja je omiljeno odredište planinara i izletnika, na prijelazu je između zelene istarske regije i primorja te čini savršenu ravnotežu krajolika. Iz grada se pruža prekrasan pogled na more i obližnje otoke Krk i Cres koji su lako dostupni s automobi...

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Opatija, prekrasan primorski grad na Jadranskom moru i poznato lječilište 19. stoljeća, popularna je destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Njena blaga i ugodna klima čini ju savršenom cjelogodišnjom destinacijom. Grad je okružen neponovljivim prirodnim ljepotama. Nalazi se ispod planine Učka koja je omiljeno odredište planinara i izletnika, na prijelazu je između zelene istarske regije i primorja te čini savršenu ravnotežu krajolika. Iz grada se pruža prekrasan pogled na more i obližnje otoke Krk i Cres koji su lako dostupni s automobilom ili trajektom. Okružena je šarmantnim povijesnim gradićima uskih uličica i bogate povijesti.

Opatiju krasi velik broj nesvakidašnjih znamenitosti, njene gradske ulice prošarane su kućama zanimljive arhitekture i vilama iz habsburškog doba. Poznata je kao wellness destinacija koja privlači ljubitelje relaksacije i dobrog odmora. Veliki izbor plaža, čisto more i bogata ponuda sadržaja ono je što turiste iz godine u godinu vraća u Opatiju.

Kultura

Tisuće godina ljudske prisutnosti na području Učke i Opatijske rivijere ostavile su neizbrisiv kulturni i povijesni trag, zapisan u kamenu srednjovjekovnih gradova, pročeljima opatijskih vila secesijske arhitekture, eksponatima Hrvatskog muzeja turizma i etno-zbirki, ali i suvremenom izričaju umjetnika iz vološćanskih ateljea. Svako godišnje doba u Opatiji donosi svoja uzbuđenja – zima je obilježena romantičnim Adventom te veselim i razuzdanim Karnevalom, a proljeće gastronomskim te wellness & spa programima kao što su Walk, Art & Wine Volosko i povijesno-kulturnim spektaklima poput programa Srednjovjekovni Veprinac i proslave Markove u tom srednjovjekovnom gradiću. Ljeto donosi brojne koncerte na Ljetnoj pozornici koja spada među najljepše otvorene scene Mediterana, obogaćene popularnim manifestacijama Liburnia Jazz Festival, RetrOpatija i Carski grad, a kulturnu auru Voloskog i Veprinca otkrivaju legendarno umjetničko „ex tempore“ događanje Mandrać i Večer klapa u Veprincu. Jesen je posvećena autohtonim proizvodima i doživljajima uz Marunadu i Učkarski sajam.

Gastronomija

Geografski smještaj Opatije između mora i planine uvelike je obilježio i njenu gastronomiju, koja je zahvaljujući spoju kontinentalnih i mediteranskih namirnica i kulinarskih tradicija stvorila jedinstvenu okusnu priču što počiva na „spoju nespojivog“. Plodovi mora i plodovi šume, inovativnost i tradicija, autohtone svježe namirnice i chefovi s međunarodnim ugledom uzdignule su lokalnu gastronomsku scenu među najuzbudljivije u Hrvatskoj.
Kvarnerski škamp, šparuge, tartufi, sočne lovranske trešnje ili maruni na tanjuru, uz izvrsna vina i maslinova ulja... Svaka namirnica posebno je poglavlje u toj priči, koja će vas držati u slatkom iščekivanju sve do „posljednjeg retka“.

O značaju lokalnih sorti za vrhunske kulinarske kreacije svjedoče i brojne Feel & Taste manifestacije koje se održavaju tijekom godine, ovisno o sezoni. Proljeće rezervirajte za Šparuge i vino, Walk, art & wine Volosko te Gourmet priču Opatijske rivijere, ljeti kušajte savršena vina odležala na dnu ikarske vale u manifestaciji Vino i vruja, ujesen je na jelovniku Medenjak z Opatije, ali i marun na brojne načine predstavljen na Marunadi, a zimu zasladite uz Festival čokolade. Istražite vrhunske restorane, autentične primorske konobe, tradicionalne oštarije i kavane s nenadmašnim slasticama, posjetite Feel&Taste manifestacije, doživite savršenstvo okusa, osjetite i kušajte Opatiju!

Sport i priroda

Pješačke šetnice, biciklističke staze i planinarski usponi najbolji su turistički vodiči ovog kraja koji svojim posjetiteljima ne nude samo boravak u prirodi već i šetnju kroz bogatu povijest dugu deset tisuća godina. Posjetiteljima pustolovnog duha Opatijska rivijera nudi mnoštvo mogućnosti za istraživanje – brojne biciklističke staze na Učki te niz pješačkih šetnica spajaju more i vrhunce najviše kvarnerske planine, a idealna su prilika za upoznavanje lokanih povijesnih i prirodnih znamenitosti. Najviša kvarnerska planina nudi i druge oblike aktivnog odmora – poput jahanja ili speleologije, a posebno je zanimljiva destinacija ljubiteljima ekstremnih sportskih disciplina. Nisu „planinski“ sportovi jedino što nudi Opatijska rivijera jer se na njenim plažama može zaigrati vaterpolo, iznajmiti kajak i kanu, skijati na vodi, zaroniti ispod valova u društvu iskusnih instruktora ili se okušati u jedrenju u društvu osvajača svjetskih medalja u ovom sportu.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.