Poreč

Poreč

Poreč je smješten na sredini zapadne obale istarskog poluotoka, otprilike preko puta Veneciji, u pitomom kraju blage mediteranske klime. Lijep grad, turistička metropola, s najuređenijim i najbolje opremljenim turističkim naseljima na Jadranu. Ali ne samo to. Grad je to sačuvanih prirodnih ljepota, uređenih parkova, njegovanog zelenila i cvijeća. Borovi i hrastovi šumarci sežu do samoga mora, duž čije se obale izmjenjuju poluotoci i zaljevi. Čisto more i prelijepe plaže porečkog priobalja, a sezona kupanja od svibnja do listopada. Od davnin...

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Poreč je smješten na sredini zapadne obale istarskog poluotoka, otprilike preko puta Veneciji, u pitomom kraju blage mediteranske klime. Lijep grad, turistička metropola, s najuređenijim i najbolje opremljenim turističkim naseljima na Jadranu. Ali ne samo to. Grad je to sačuvanih prirodnih ljepota, uređenih parkova, njegovanog zelenila i cvijeća. Borovi i hrastovi šumarci sežu do samoga mora, duž čije se obale izmjenjuju poluotoci i zaljevi. Čisto more i prelijepe plaže porečkog priobalja, a sezona kupanja od svibnja do listopada. Od davnina je to ugodan kraj za življenje i odmor, a još je rimski povijesničar Kasiodor zapisao da “patriciji ovdje vode život bogova”.

Kultura

Listovi porečke povijesti umjetnosti danas se ponosito mogu iščitati zahvaljujući burnoj povijesti koja je gradu ostavila vrijedne i neizbrisive tragove različitih kultura. Višetisućljetna šetnja gradom otkriva vam svakim svojim korakom različite stilove i kulturne utjecaje koji su doprinijeli oblikovanju današnjeg grada. Cijela je starogradska jezgra živi spomenik kulture. Naličja brojnih gradskih palača otkrit će vam povijest njihove gradnje kroz različita stilska i povijesna razdoblja. Poreč se, u brojnim zapisima i literaturi, naziva gradom mozaikom zahvaljujući kulturi utemeljenoj s Eufrazijanom, bazilikom u čijoj je biskupiji smješten muzej crkvene umjetnosti i arheološki ostaci ranijih crkava. Vrijedne muzejske zbirke Zavičajnog muzeja Poreštine svjedoče o tradiciji življenja na ovom prostoru kroz dugi niz stoljeća. Uz muzeje, porečke ulice njeguju brojne atelier galerije i izložbene prostore koje svojim eksponatima njeguju tradiciju na suvremen način.

Gastronomija

Ako se odlučite isprobati neke od istarskih specijaliteta – istarski pršut, svjetski poznati tartuf, odlična istarska vina, ombolo i kobasice, istarsku supu, poveticu ili kroštule uputit ćemo Vas u prave istarske konobe. Ako pak više volite morske plodove preporučit ćemo Vam niz restorana koji nude samo najsvježiju ribu, školjke i sve blagodati koje pruža prekrasno Jadransko more. Za gurmane koji vole eksperimentirati i koji vole kreativnu kuhinju imamo niz pomno odabranih restorana cousine Nouvella.

Sport i priroda

S ukupno šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, preko 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletskom stazom, nogometnim stadionom, novim nogometnim kampusom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, teretanom za osobe s invaliditetom, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, te projektima koji su posebno prilagođeni osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva, Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u brojne i bogate sportske aktivnosti.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.