Umag

Umag

Umag, prvi grad na ulasku u Istru sa sjevera osvaja svojim šarmom, raznolikošću i bogatstvom ponude. Umag je gradić koji kroz 45 km obale i zanimljivo zaleđe sintetizira posebitosti čitave regije i možda je najbolji uvod u jedan drugačiji doživljaj Mediterana. Grad Umag ima izuzetno zanimljivu povijest: otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama stare gradske jezgre - sačuvani su dijelovi zidina i kula, ali i renesansne i bar...

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Umag, prvi grad na ulasku u Istru sa sjevera osvaja svojim šarmom, raznolikošću i bogatstvom ponude. Umag je gradić koji kroz 45 km obale i zanimljivo zaleđe sintetizira posebitosti čitave regije i možda je najbolji uvod u jedan drugačiji doživljaj Mediterana. Grad Umag ima izuzetno zanimljivu povijest: otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama stare gradske jezgre - sačuvani su dijelovi zidina i kula, ali i renesansne i barokne zgrade i crkve...

Kultura

Povijest Umaga je osobito zanimljiva, u antičko vrijeme, otkriven je od rimskih aristokrata, koji su ga usvojili kao svoju ljetnu rezidenciju. Divota luksuz i glamur prošlih vremena i danas se vidi u većini venecijanskih kuća koje se mogu naći u starog gradu Umaga. Grad je sačuvao dijelove gradskih zidina i obrambenih kula, renesansnih i baroknih kuća i crkava. Najčuvenija među njima je župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i crkva sv. Pelegrina. Umag se diči svojom kulturnom baštinom i galerijama koje svakako vrijedi posjetiti. Grad nudi brojna događanja tijekom godine, od raznih koncerata, predstava, izložbi, radionica do mnogih drugih događanja za sve ukuse i životne dobi.

Gastronomija

Da, cijela je Istra poznata po svojoj gastronomiji i gdje god da se nalazite lako ćete jesti fino i domaće. No ipak, Umag i sjeverozapadni dio Istre posebno se ističu. Nigdje nećete naići na toliku koncentraciju vrhunskih konoba i restorana. Najviše nagrađivanih vinara i maslinara upravo je s ovih područja. Umag okružuju maslinici, vinogradi, polja rajčica, voćnjaci, ... ovdje ljudi žive za to i stvaraju proizvode, a time i gourmet scenu, najviših standarda. Umag je prije svega ribarsko mjesto. Ne možete ga posjetiti bez da kušate sezonske riblje specijalitete i plodove mora. Također, Umag i njegovo zaleđe nenadmašni su u proizvodnji vina i maslinova ulja, a nude i zavidan broj kvalitetnih restorana, konoba i obiteljskih domaćinstava gdje rado zalaze i lokalci.

Sport i priroda

Grad Umag je širom svijeta poznat kao „grad sporta“ s obzirom na veliki broj sportskih udruga i klubova, profesionalnih i rekreativnih sportaša, razvijene sportske infrastrukture te brojnih budućih sadržajnih investicijskih projekata na području sporta. U Umagu djeluju 55 sportskih udruga koje su organizirane u Sportsku zajednicu Grada Umaga i dva saveza: Boćarski savez Umag i Nogometno središte sjeverne Istre. Pokazatelj razvijenosti sporta u nekom gradu je broj sportova koji građani imaju mogućnost prakticirati. U Umagu sportske udruge sudjeluju u 24 različita sporta. Od 55 udruga u sportu koje djeluju u Gradu Umagu, 33 njih su rekreacijske prirode. Posebno poglavlje u umaškom sportu predstavljaju vrhunska sportska događanja: ATP teniski turnir Croatia open i cijeli niz teniskih prvenstava, Festival rukometa HRS-a i završnice PH mlađih kategorija, Svjetski juniorskog karate kup-a, Istarsko proljeće i Trofej Umaga u biciklizmu, Ultra-trail utrka „100 milja Istre“, brojni turniri i kampovi u nogometu, natjecanja u sportskom ribolovu s dugom tradicijom i drugo.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.