Bezvremenska elegancija i moderna udobnost - prodaja kamenih kuća u Istri

Bezvremenska elegancija i moderna udobnost - prodaja kamenih kuća u Istri

Smještena uz prekrasnu obalu Jadranskog mora, zadivljujuća Istra, predstavlja jedinstvenu priliku za entuzijaste nekretnina i ljubitelje povijesti. Među brojnim bogatstvima, očaravajuće kamene kuće Istre ističu se kao više od pukih arhitektonskih čuda - one su izuzetne nekretnine s pričom za ispričati i životnim stilom za ponuditi.

Bogata povijest koja postaje vaš dom

Ove kamene kuće više su od običnih građevina; oni su pogled u stoljeća obrtništva i kulturne baštine. Svaki kamen, pomno izvađen iz lokalnih brežuljaka, nosi sa sobom nasljeđe prošlosti ovog bogatog kraja. Kad zakoračite u ove domove, ne ulazite samo u dom; postajete dio povijesti Istre, okruženi zidinama koje su svjedočile prolasku vremena i stropovima koji su skrivali generacije. 

Arhitektonski sjaj koji nadilazi razdoblja

Istarske kamene kuće arhitektonski su dragulji koji besprijekorno spajaju bezvremenski dizajn s modernom udobnošću. Krovovi od terakote, drveni kapci i složeni kameni radovi svjedočanstvo su estetskog senzibiliteta regije. S kitnjastim detaljima koji krase okvire vrata i fasade, ove su kamene kuće više od obične imovine; to su umjetnička djela koja izazivaju strahopoštovanje i divljenje.

Harmonija između prirode i luksuznog života

Živjeti u istarskoj kamenoj kući znači prihvatiti životni stil koji poštuje ljepotu prirode dok se prepuštate suvremenom komforu. Ove kuće, izrađene od prirodnih materijala, harmoniziraju s krajolikom, stvarajući atmosferu spokoja i povezanosti. Hladnoća kamenih zidova ljeti i njihova toplina zimi pružaju prirodan i energetski učinkovit način uživanja u čarobnim godišnjim dobima Istre.

Očuvanje baštine, ulaganje u budućnost

Vlasništvo i prodaja kamenih kuća u Istri nije samo stjecanje vlasništva; radi se o održavanju nasljeđa. Kako se ta imanja s ljubavlju obnavljaju i održavaju, ona postaju most između generacija, osiguravajući da kulturni identitet regije ostane netaknut. Bilo da razmišljate o kupnji kamene kuće za svoju obitelj ili kao investiciju, pridonosite očuvanju graditeljske baštine Istre.

Adaptacija i oživljavanje stare kamene kuće u Istri

Udahnuti novi život staroj kamenoj kući u Istri izuzetan je pothvat koji sažima očuvanje i inovativnost. Uz poštovanje prema prošlosti, proces adaptacije i ponovne izgradnje omogućuje transformaciju povijesnog dragulja u moderno svetište zadržavajući njegov autentični karakter. Dok krećete na ovo putovanje, zamislite spoj tradicije i suvremenog života, gdje su istrošeni kameni zidovi u harmoniji s elegantnim interijerima, stvarajući prostor koji odaje počast svom podrijetlu istovremeno prihvaćajući udobnost sadašnjosti. 

Doživite istarski san

Za one koji traže jedinstvenu nekretninsku priliku, istarske kamene kuće nude priliku iskusiti čar prošlosti dok uživaju u modernim sadržajima. Ove nekretnine često imaju zadivljujuća dvorišta, šarmantne vrtove i poglede koji oduzimaju dah. Zamislite da ispijate domaće vino na stoljetnoj terasi ili organizirate okupljanje u ambijentu koji nadilazi vrijeme.

Eurovilla izdvaja - Kamene kuće u Istri

1. Istra, Gačišće autohtona predivna vila s bazenom u potpunoj prirodi

Pogledaj cijeli oglas

Kuća se nalazi u centralnoj Istri, između istarskih gradića Gračišće, Lindara I Žminja. Smještena je na brežuljkastom terenu usred pitome istarske hrastove šume.

Zamišljena je kao spoj moderne arhitekture i tradicionalnog mediteranskog stila jednostavnih linija, izgrađena modernim i tradicionalnim materijalima kao što su kamen, drvo i beton. Kuća ima dvije etaže, stambene površine 180 m2 na parceli od 1000 m2. Stambeni prostori kuće preko vanjskih terasa stupaju u direktan kontakt s okolnim terenom te imaju prekrasan otvoren pogled na prirodu I bazen s prizemlja i kata.

Ova nekretnina idealan je primjer spoja tradicionalnog i modernog, a upravo taj stil idealno odgovara ovoj prekrasnoj povijesnoj regiji. 

2. Brgud, kamena kuća

Pogledaj cijeli oglas

Za sve ljubitelje kamenih kuća, ovo je prava poslastica. Po svome volumenu u prostoru, odaje tajnu iz kojega doba proizlazi. No osim toga ova kuća nudi sadržaj koji će vas zaokupiti danima. 2015. godine temeljito je adaptirana i prilagođena suvremenome načinu življenja. Prostire se na 147 m2, razvedenih na dvije etaže. U prizemlju se nalazi dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, sve u jednoj cjelini. 

Ovu kuću krasi sveprisutni izvorni kamen, prekrasni bunar uz bazen i rustikalni namještaj. Bitna napomena, u ovoj izvornoj ljepotici već dugi niz godina odmaraju gosti iz cijeloga svijeta, kao takva uživa veliku popunjenost kroz cijelu godinu. 

Kuća svevremenskog dizajna, izvornih materijala, a možda i najbitnije - odličnog povrata investicije

3. Santalezi, kamena kuća

Pogledaj cijeli oglas

Ova prekrasna kamena ljepotica nalazi se mjestu pokraj Labina, koje se zove Santalezi. Namijenjena svim ljubiteljima kamenih kuća, rustike i klasike. Uz ogromno dvorište koje nudi sama nekretnina, kao dodatan sadržaj tu je prekrasan bazen, dodatni studio apartman, kao i garaža. 

Kuća se prostire na 275 četvornih metara, te je podijeljena na prizemlje, prvi kat i uređeno potkrovlje. U prizemlju je dnevni dio kuće, s dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom, oplemenjen prekrasnim kamenim ognjištem. Na prvome katu se nalaze dvije spavaće sobe, svaka s vlastitom kupaonicom. 

Zaključak

Prodaja kamenih kuća u Istri više je od transakcije; to je poziv da budete dio zadivljujuće priče. Ove kuće nisu samo građevine; oni su utjelovljenje povijesti Istre i njezinih potencijala. Dok istražujete mogućnost posjedovanja i prodaje ovih izvanrednih nekretnina, ne ulazite samo na tržište nekretnina; postajete čuvar naslijeđa, upravitelj kulture i dobavljač bezvremenske elegancije.

Ako vas zanimaju ovakve jedinstvene nekretnine, slobodno se obratite jednom od naših agenata! Sigurni smo da će u našoj bogatoj ponudi pronaći nešto i za vaš jedinstven ukus. Sve što trebate napraviti da započnete ovo uzbudljivo putovanje je obratiti nam se

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.