Dizajn interijera - koji će trendovi obilježiti 2023. godinu

Dizajn interijera - koji će trendovi obilježiti 2023. godinu

 

Ono što je popularno govori i o našim estetskim senzibilitetima i o vrsti života koji želimo voditi. Trendovi u uređenju doma mogu signalizirati postupni prijelaz na novi način života. Koliko god bile praktične, ideje za uređenje interijera 2023. ugodit će i najzagriženijim estetičarima.

 

Svijetli, odvažni i motivirajući interijeri ponovno su u modi. Štoviše, organski i održivi dizajn postaju sve popularniji. Iako možda nije nova ideja, želja za stvaranjem prirodnog i zdravog okoliša nedvojbeno je trend u razvoju interijera. Stručnjaci iz Euroville otkrivaju svoje poglede na uređenje interijera u 2023., a ovi će šareni dodaci bez sumnje osvježiti domove i nakon ove godine.

Trendovi dizajna interijera u 2023. godini

Univerzalna istina je da se o ukusima ne raspravlja i svatko od nas ima svoje individualne afinitete. No, kada uređujemo nekretninu koju u budućnosti namjeravamo prodati ili pak želimo ići u korak s najnovijim svjetskim trendovima u dizajnu interijera, odabir paleta i kombinacija boja, namještaja, razmještaja i dojam prostora postaju izuzetno bitni. Eurovillini stručnjaci prate razvoj i trendove u industriji dizajna interijera te su odlučili podijeliti ove praktične savjete.

 

Ako želite znati više o dizajnu interijera, kontaktirajte nas OVDJE.

 

Evo nekoliko trendova za koje očekujemo da će ostaviti veliki dojam u 2023. godini;

1. Wellness

Jedan od najpopularnijih trendova uređenja interijera za 2023. je wellness. Briga o sebi jedan je od načina poboljšanja cjelokupne osobne dobrobiti, ali okoliš koji podržava zdrav život također može imati značajan utjecaj. U stvarnosti, zdrav dizajn može potaknuti svjesnost i opuštanje. Tada možemo dati 100% sebe u koji god projekt da ulazimo.

2. Art Deco

Trendovi industrije kruže i vraćaju se starim favoritima. A kako se dizajn interijera udaljava od apsolutizma minimalizma, ponovno raste interes za raskošnije dizajne poput Art Decoa. Unatoč tome, hipermaksimalizam još nije u fokusu, no kitnjaste značajke postaju sve popularnije. Očekuje se da će svjetlije nijanse, geometrijski uzorci i simetrija zamijeniti prijašnje trendove dizajna interijera.

3. Kućni uredi i radne stanice

Radno mjesto se promijenilo, bilo da je kod kuće ili u uredu. Ipak, tek su nedavno ove sobe doživjele nevjerojatno jedinstven dizajn. Radni prostor dobiva veselu preobrazbu kako bi se povećala upotreba i produktivnost radnika, uključujući promjene dizajna namještaja, rasporeda radne stanice i boja. Također, ako radite od kuće, to podrazumijeva opremanje prostora prema vašim specifičnim zahtjevima.

 

Zanimaju li vas koji su trendovi obilježili 2022. godinu te možete li koji iskoristiti u svom dizajnu? Saznajte više ovdje.

 

Povećanje višenamjenskog života neophodno je za proširene aranžmane rada od kuće. Sve je više dnevnih soba koje se koriste kao uredi u 2023. godini. Kuhinje manjih domova mogu ispuniti istu svrhu. Zahtijeva samo fleksibilnu površinu koja se može sklopiti ili koristiti za neki drugi zadatak nakon završetka radnog dana.

4. Ugodni dnevni boravci s naglaskom na zabavu

Posljednjih je godina kućno druženje doživjelo velik porast. Zbog toga će se 2023. godina povećati broj sjedala a raspored prilagoditi. Razmislite o okruglim stolicama, prostorima za razgovor i sofama sa sjedalima s obje strane naslona. Poticanje prisnosti i uspostavljanje prijateljske atmosfere glavni su ciljevi. Ponovno ćete stupiti u kontakt s trendovima na najmoderniji mogući način!

5. Hodnici i prostor za pranje rublja

Nijedan prostor nije slobodan. Veći naglasak stavljen je na projektiranje i izgradnju domova koji će biti od koristi stanarima. Zbog toga se svaki centimetar računa. Hodnici i praonice rublja dobit će pozornost dizajnera. Domovi će stoga imati dosljednu atmosferu od predvorja do najfunkcionalnijih područja. Interijeri u 2023. nedvojbeno će sadržavati atraktivne i praktične ideje za dizajn interijera.

6. Povećajte prirodno svjetlo

Što više učimo o tome što poboljšava ljudsko zdravlje, više ćemo takvih aspekata vidjeti u interijerima, naravno ako je to izvedivo. Jedan čimbenik koji je naglašen u sadašnjim i budućim projektima je prirodno svjetlo. S velikim, golim prozorima, bijelim i sjajnim površinama, obnovljeni je naglasak na maksimalnoj prirodnoj svjetlosti. Naše raspoloženje, koncentracija i san mogu biti poboljšani prirodnim svjetlom. Štoviše, dnevno svjetlo nam pomaže u proizvodnji vitamina D!

7. Unutarnji namještaj inspiriran vanjskim prostorima

Mnoga područja dizajna su pod utjecajem prirode. Na primjer, položaj nekretnine - bilo da se radi o prirodnom ili urbanom području - ima veći nego ikada učinak na unutrašnjost. To je zbog povećane upotrebe lokalnih, ekološki prihvatljivih materijala od strane obrtnika i dizajnera. I samu inspiraciju za dizajn dobivaju iz svoje okoline. Stoga očekujte da će trendovi dizajna boja, arhitekture, pa čak i namještaja u 2023. odražavati njihovo okruženje.

 

Stil namještaja, dekora i interijera određivat će dostupni i popularni lokalni proizvodi. U snježnom području, na primjer, lako su dostupni drvo, vuna i koža. S druge strane, te je materijale teže nabaviti u toplijim krajevima. Osim toga, neki materijali, poput kamena i specifičnog tekstila, inherentno su pristupačniji na jednom mjestu nego na drugom. Kao rezultat toga, trendovi dizajna interijera će sigurno slijediti lokalnu baštinu i poštivat će prirodni okoliš u kojem se nekretnina nalazi.

8. Čistoća u dizajnu interijera

Pročišćavanje oblika dizajna uključuje pronalaženje i prenamjenu onoga što trenutno postoji. Kao rezultat toga, jednostavnije, organskije opcije će imati prednost nad složenijima. Pažljiviji odabir namještaja i njegovih oblika također bi mogao istaknuti strukturu nekretnine. Trendovi u dizajnu interijera u 2023. su uravnoteženi, pri čemu neki naginju ukrašavanju, a drugi čistoj estetici.

 

Zanimaju vas kakav dizajn interijera imaju luksuzne nekretnine koje su trenutno na tržištu? Pogledajte dostupne nekretnine ovdje.

9. Nove sheme boja

Organski tonovi i odvažne, upečatljive nijanse potiču se u 2023. godini. Predvidite neočekivano jer su najstimulativniji prostori koji uključuju neobične kombinacije boja. Na primjer, zemljani zidovi i živopisne presvlake u tonovima dragulja mogu činiti iznenađujuće skladnu kombinaciju.

10. Fokus na održive materijale

Trenutno najpopularnije teme u svijetu dizajna su održivost, recikliranje i etika, a trendovi u dizajnu interijera za 2023. nisu iznimka. Svake godine stječemo sve više znanja o ekološki prihvatljivim izborima i održivim aktivnostima. Zbog toga se moderni interijeri razlikuju od tradicionalnih i izgledom i atmosferom. U dizajnu u nastajanju, kako stambenom tako i poslovnom, zeleni materijali i organske površine postat će prevladavajući. Oni pokrivaju sve trendove namještaja i dizajna za 2023. godinu.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.