Eurovilla savjetuje - 12 ideja za uređenje kuhinje

Eurovilla savjetuje - 12 ideja za uređenje kuhinje

 

Nakon što ste uspješno završili proces kupnje svoje nove nekretnine, vrijeme je da počnete aktivno planirati uređenje ili redizajn. Naravno, neki od nas su se odlučili kupiti nekretninu koja je već potpuno namještena, što znači da smo već pronašli dizajn koji nam odgovora. No, ako više volite "krojiti" nekretninu po sebi, uređenje interijera jedna je od stvari kojom ćete se morati pozabaviti.

 

Eurovilla je agencija za nekretnine koja, osim što može pronaći vašu idealnu nekretninu, može vam i pomoći s unutarnim uređenjem. Naši stručnjaci mogu vam dati pregršt ideja koje se temelje na funkcionalnosti, iskustvu i modernim trendovima. U međuvremenu, ovdje možete pronaći zanimljive trendove i ideje za uređenje kuhinja koji su obilježili 2022. godinu te će se zasigurno zadržati i u novoj godini.

1. Napravite višenamjenski kuhinjski prostor

Idealno je uključiti prilagođeni radni stol i prostor za učenje kada pokušavate stvoriti obiteljsko središte. Ovo postaje povezano, mirno mjesto za pisanje domaće zadaće ili obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova. Upotrijebite slične završne obrade s prepoznatljivim zaokretom kako biste području radnog stola omogućili glatku vezu s dizajnom kuhinje; ovdje je drvo dominantni materijal.

2. Jednostavne particije

U suvremenoj kuhinji nemojte se bojati zaklanjati vidike jer ne uživaju svi kuhari u pogledima i ometanju. Odabir otvorene pregrade je mudar izbor. Uspješno spaja osjećaj otvorenosti i udobnosti u modernom dnevnom boravku otvorenog plana jer je dizajniran da služi i kao lijep izlog i kao korisna prostorna pregrada.

3. Mirniji interijer

Zbog užurbanog života koji vlasnika nekretnina, minimalističke ideje za kuhinje postat će sve popularnije u 2023. Vlasnici nekretnina nastoje postići ravnotežu između pojednostavljenog minimalizma i luksuza za svoje kuhinje.

4. Prihvatite drvo

Drveni kuhinjski ormarići popularna su opcija za ljude koji uživaju u bezvremenskom ili tradicionalnom dizajnu, stoga ne čudi da će u bliskoj budućnosti sve više i više vlasnika tražiti ideje za kuhinje s elementima od hrastovine i oraha.

5. Skulpturalna pozadina

Zašto završiti kuhinjsku pozadinu vodoravnom, ravnom linijom kada bi zakrivljeni oblici mogli biti puno primamljiviji? Na primjer, australska dizajnerica Tamsin Johnson isklesala je vijugave krivulje u mramoru, spajajući kuhinjsku napu i pozadinu sa zapanjujućom vijugavošću. Istražite popločane pozadine sa šesterokutima i ostalim zanimljivim uzorcima za površine jednostavne za korištenje koje mogu promijeniti oblik.

6. Igra uzoraka

Upotreba usmjerenog uzorka prevladava u tradicionalnim kuhinjama. Obratite pozornost na detalje poput unutrašnjosti ormara i stražnjih strana. Kada se koristi na ovaj način, uzorak dodaje vizualnu zanimljivost bez preuzimanja prostorije ili oduzimanja vječne privlačnosti kuhinjskih ormarića.

7. Obnovite podove

Provjerite moderne uzorke "tkanja" ako tražite zamjenu za kuhinjski pod u obliku riblje kosti ili ševrona. Ovaj se dizajn ponovno predstavlja novoj publici i vuče korijene iz francuskih palača iz 17. stoljeća. Iako najnovija iteracija koristi iste poligone i trapezoide kao i izvorna, krupnije veličine pločica i svijetlije drvene boje ga ažuriraju.

8. Naglašene stolice

Postoji trend više privatnih mjesta za sjedenje u kuhinji kada je riječ o barskim stolcima. To može biti bar za doručak manjeg otiska ili položaj za sjedenje s jednim ili dva stolca. Ljudi s kuhinjama i blagovaonicama počinju shvaćati da ne trebaju uvijek velike šankove za doručak, odakle je ovaj trend nastao. Međutim, svi mi ipak volimo sjediti blizu središta kuhinje. Kuhinjski barski stolac idealan je u ovoj situaciji jer nudi udobno sjedenje za kratku šalicu kave ili provjeru e-pošte.

9. Spojite staro i novo

Cilj budućih kuhinjskih trendova je izbrisati sve predrasude o izložbenom domu, a dodavanje antiknog ili vintage namještaja u kuhinju odmah daje prostoru ugodan ugođaj življenja. Oribani kuhinjski stol ili komoda prirodan su izbor za tradicionalni izgled kuhinjskog namještaja u "farmhouse" stilu. Antikni predmeti dat će karakter novom području jer su bezvremenski, izdržljivi i često ih je jeftino kupiti na sajmovima starina.

10. Složena rasvjeta

Postaviti ispravnu rasvjetu u kuhinji nikada nije lako, ali učinkovit dizajn kuhinje u budućnosti ovisit će o svladavanju umjetnosti slojevitosti. U stvari, potrebna vam je samo fiksna količina radne rasvjete u određenim pripremnim područjima; ako imate previše svjetiljki, strop vaše kuhinje će nalikovati sletnoj pisti za avione.

11. Mramor

Mramor s naglašenim žilama trenutno je popularan, a što su gušće, to bolje za nenadmašan luksuz i praćenje modernog trenda. Ponovno oživljavanje mramora je, ako ništa drugo, osvajanje ljestvica stilova i uzdrmavanje interijera. U svijetu dizajna, mramor s naglašenim žilama doživljava veliki preporod i postao je luksuz vrhunske klase. To je omiljena opcija za kuhinje i kupaonice, a također je i vrlo održiva. Zbog svoje robusnosti, tradicionalnih značajki i sposobnosti da preživi promjenjivu modu, mudra je investicija.

12. Dizajni bez ručki

Najnoviji moderni dizajni usredotočeni su na višenamjenske, slobodne stilove minimalističkog izgleda. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama u načinima na koji se vrata ormarića otvaraju i zatvaraju, sada je moguće ukinuti ručke u zidnim i donjim ormarićima. Udubljene ručke imaju isti elegantan izgled kao ormarići koji se otvaraju pritiskom, a mogu se obložiti različitim nijansama i materijalima kako bi se dodatno zainteresirali.

 

Želite znati više o trendovima dizajna? Pogledajte 10 trendova u dizajnu interijera koji su obilježili 2022. godinu

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.