Isplati li se kupiti nekretninu u Trogiru

Isplati li se kupiti nekretninu u Trogiru

 

U srednjoj Dalmaciji nalazi se srednjovjekovni grad Trogir. Udaljen je 30 km od Splita i 10 km od zračne luke Split. Stari grad Trogir dio je svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Sa svojim malenim, popločanim uličicama, zgradama od vapnenca i dugom obalnom šetnicom, Trogir je apsolutno prekrasan. Oko grada se nalaze brojne crkve, obrambene kule i palače, što ga u cijelosti čini povijesnim spomenikom.

Nekretnine u Trogiru

Potpuno nam je jasna vaša želja za kupnjom nekretnine u prekrasnom Trogiru. Ovaj povijesni grad poželjna je lokacija koja bez problema dovodi turiste iz svih dijelova svijeta. Kupnja nekretnine u Trogiru pametna je odluka bez obzira na to tražite li nešto za vlastitu upotrebu ili pak u turističke svrhe. Evo nekoliko tipova dostupnih nekretnina u Trogiru koje možete pronaći na Eurovillinim stranicama;

Stanovi i apartmani

Jedna od najisplativijih opcija za sve nas koji tek ulazimo na tržište nekretnina ili tražimo sekundarnu nekretninun u blizini mora, su stanovi ili apartmani. Osim manjih troškova održavanja od tradicionalnih kuća, cijena ovakvih nekretnina u startu je niža. Na sreću, Eurovilla u svojoj ponudi ima razne stanove u Trogiru te smo sigurni da ćete pronaći nešto za sebe.

Kuće

Jedna od najpopularnijih opcija kod kupaca nekretnina su kuće. Trogir ih ima pregršt u ponudi, a sigurno ćete se iznenaditi njihovom ljepotom i jedinstvenim dizajnom. Dostupne su kuće raznih kvadratura i položaja, stoga možete odabrati nešto što je potpuno po vašem ukusu.

Vile

Trogir i Eurovilla nude vile u raznim stadijima razvoja. Neke su već potpuno izgrađene, a neke su u stadiju projekta, odnosno u izgradnji. Moderne novoizgrađene vile u Trogiru idealna su investicija koja vam svaku turističku sezonu može donositi zaradu ili možete imati mjesto za sebe gdje ćete vi i vaša obitelj uživati.

 

Cijelu ponudu nekretnina u Trogiru pogledajte ovdje.

Atrakcije u Trogiru

Trogir se može pohvaliti veličanstvenom venecijanskom arhitekturom za tako mali gradić. Srednjovjekovna loža u središtu grada, palače, crkve i utvrda još uvijek postoje i dostupni su posjetiteljima. Evo neke od najpoznatijih trogirskih atrakcija koje će vam biti nadohvat ruke ako kupite nekretninu u Trogiru;

Katedrala Srca Isusova

Venecijanska katedrala u Trogiru, jedan od najboljih primjera hrvatske arhitekture, glavna je atrakcija grada. Izgrađena je između 13. i 15. stoljeća. Majstor Radovan je 1240. godine isklesao impozantna romanička vrata uz koja se nalaze Adam i Eva.

 

Ne propustite ni raskošno oslikanu kapelu blaženog Ivana Orsinija, prvog trogirskog biskupa, koja se nalazi unutra i proteže se do pola lijevog zida. Svakako vrijedi posjetiti riznicu u kojoj se nalazi triptih od bjelokosti i drugi srebrni relikvijari. Za pogled na drevni grad popnite se na 47 metara visok zvonik katedrale.

Muzej sakralne umjetnosti

Iluminirani rukopisi, ogromna Bellinijeva slika sv. Jeronima i sv. Ivana Krstitelja, raspelo s trijumfalnim Kristom gotovo u prirodnoj veličini i slabo osvijetljeni ostaci ikone iz 13. stoljeća koja je nekoć ukrašavala oltar katedrale neki su od vrhunaca ovog skromnog muzeja.

 

Zanimaju vas nekretnine u Splitu? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Samostan sv. Dominika

Zadivljujući reljef iz 3. stoljeća Kairosa, grčkog boga mogućnosti, isklesan iz narančastog mramora, može se pronaći u riznici ovog benediktinskog samostana.

Glorijet maršala Marmonta

Za vrijeme Napoleonova osvajanja Dalmacije, Francuzi su izgradili ovu veličanstvenu sjenicu na najzapadnijoj točki Trogira. Maršal Marmont običavao je sjediti unutar kruga stupova, okružen vodom, a omiljena aktivnost mu je bilo igranje karata.

Kamerlengo

Kamerlengo je utvrda koju su Mlečani izgradili oko 1420. godine, nekada je imala vezu s gradskim zidinama. Iako je trapeznog tlocrta, možete se popeti i hodati po zidovima. Ovdje se održavaju koncerti tijekom Trogirskog ljeta.

Palača Ćipiko

U ovoj raskošnoj palači pokraj katedrale u 15. stoljeću živjela je ugledna obitelj. Iako nije dostupna široj javnosti, možete zastati i promatrati prekrasno izrezbarenu gotičku triforu Andrije Alešija koja okružuje prozore na pročelju.

Gradska vijećnica

Veličanstveno stubište, bunar s uklesanim krilatim lavom sv. Marka, amblemom Mletačke Republike, i gotičko dvorište s grbovima ukrašavaju gradsku vijećnicu iz 15. stoljeća nedaleko trogirske katedrale.

 

Zanimaju vas nekretnine na Čiovu? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Plaže u Trogiru

Kada kupujemo nekretninu na moru, bitno nam je da ta lokacija ima plaže kojima je lako pristupiti te nude sadržaj koji nam je bitan. Na sreću, cijela hrvatska obala obiluje prekrasnim plažama, a Trogir nije iznimka. Evo neke od najpoznatijih plaža koje ćete moći bez problema posjetiti;

Gradska plaža

Gradska plaža, najbliža plaža Trogiru i omiljena među turistima i domaćim stanovništvom, udaljena je samo 1 km od centra grada. Ima prekrasno plavo more, meku šljunčanu plažu i prometnu šetnicu s restoranima i kafićima.

Saldun

Od centra Trogira do plaže Saldun potrebno je oko 15 minuta. Zbog činjenice da lokalno stanovništvo više posjećuje ovu plažu, mirnija je i opuštenija. Pronaći ćete prirodno utočište s pjenušavo plavom, kristalno čistom vodom, sjenovitim borovima i nerazvijenim, stjenovitim terenom nakon što se strmim stepenicama spustite do obale.

 

Zanimaju vas nekretnine u Bolu na Braču? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Pantan

Smještena na ušću rječice Rike, Pantan je jedna od rijetkih prirodnih pješčanih plaža u Hrvatskoj. Pogodna za obitelj, sigurna i prirodno zasjenjena, nalazi se u blizini starog grada Trogira. Poznati beach bar s hladom i prekrasnim pogledom na more, Mosquito, pružit će vam prijeko potrebno okrepljenje tijekom vrućih ljetnih dana.

Marinova Draga

Postoje mnoge usluge za turiste, uključujući ležaljke, suncobrane, ležaljke za najam i prirodni hlad koji pruža drveće, čineći Marinovu Dragu lijepom i sigurnom plažom čak i za obitelji s malom djecom. Na ovoj plaži postoje i razni kafići i restorani gdje možete jesti ili naručiti prekrasan mali obrok na plaži.

Miševac

Miševac je šljunčana plaža duga 250 metara te je mirna i prigodna za obitelji. Ima također razne restorane i kafiće. S mješavinom kuća i smještaja za odmor u blizini ulice, ova plaža ima lijepu i sigurnu atmosferu.

Okrug Gornji

Okrug Gornji možda i ne spada direktno pod grad Trogir, no nalazi se nedaleko od grada i mnogi domaći i turisti obožavaju upravo tamo provoditi vrijeme. Mnogi ju još zovu i trogirskom Copacabanom, a nadimak je dobila zbog svoje ljepote. Ova plaža prepuna je raznim uslugama, uključujući restorane, brojne barove na plaži i trgovine, te ima živahno okruženje.

 

Zanimaju vas nekretnine u gradu Hvaru? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Plaža Mavarštica

Mirnija plaža Mavarštica nalazi se nedaleko od prepune plaže u Okrugu Gornjem . Do tamo možete doći samo pješice, a u blizini nema nikakvih sadržaja, stoga dođite spremni. Nalazi se na stvarno udaljenoj lokaciji. Ovdje, okruženo bijelim stijenama i borovima, mirno je i spokojno te ako tražite kupanje bez previše turista, upravo ćete to i ovdje pronaći.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.