Iznajmljujete svoju nekretninu - evo nekoliko stvari koje mogu ubrzati proces

Iznajmljujete svoju nekretninu - evo nekoliko stvari koje mogu ubrzati proces

 

Bez obzira je li vam iznajmljivanje primarno zanimanje ili samo imate nekretninu koju želite nekome iznajmiti te na taj način osigurati dodatni prihod, ovih nekoliko savjeta bit će vam od velike pomoći! Ovdje u Eurovilli svaki se dan susrećemo sa vlasnicima nekretnina koji imaju problema s "nabavkom stanara". Na vašu sreću, naši profesionalni agenti podijelili su s vama svoje znanje. Donosimo vam 10 savjeta koji će vam pomoći da svoju nekretninu iznajmite brže i od nekretnine koja radi trošak, napravite nekretninu koja vam donosi aktivan prihod!

1. Postavljanje cijene najma

Tržišna vrijednost najma vaše nekretnine je onoliko koliko će je netko platiti. Ne ono što ste potrošili, ne ono što mislite da vrijedi, već ono što je netko drugi spreman platiti za to. Nemojte precijeniti svoju nekretninu i naštetiti sami sebi. Pogledajte konkurenciju, a zatim odredite cijenu na odgovarajući način.

2. Fleksibilnost kod cijene najma

Ako vaša nekretnina trenutno nije iznajmljena, morate sniziti cijenu prije nego pretrpite financijski gubitak. Pretrpjet ćete manji gubitak ako brzo smanjite cijenu dok ne dođete do bolje situacije. Prema iskustvu naših agenata, otkrit ćete hoće li se nekretnina iznajmiti za otprilike tjedan dana. Ako ne primite pozive, zahtjeve za gledanje nekretnine i prijave unutar drugog tjedna, vaša je cijena još uvijek previsoka.

 

Ako vas zanimaju kakve se nekretnine iznajmljuju, pogledajte ih ovdje.

3. Visokokvalitetne slike

Imati visokokvalitetne fotografije nekretnine od presudne je važnosti jer se najmoprimci obično prvo usredotoče na fotografije nekretnine. Zamislite sebe u poziciji budućeg stanara: biste li željeli živjeti u okruženju koje izgleda mračno i prohladno ili u okruženju koje je toplo i primamljivo? Potencijalni najmoprimci počet će tako što će pogledati kvalitetne fotografije vaše nekretnine, a vjerojatno će ih koristiti kako bi otkrili trebaju li ili ne zakazati obilazak.

4. Detaljni oglasi

Jedan od najboljih načina da brže iznajmite svoju nekretninu jest izraditi detaljan, dobro napisan oglas. Najmoprimci obično znaju što traže, pa ako vaš oglas zadovoljava sve njihove zahtjeve, brzo ćete pronaći stanara. Kada sastavljate opis oglas, uzmite u obzir dolje navedene točke;

      Izgrađeno područje/površina zemljišta

      Postoje li ograničenja za kućne ljubimce

      Tepisi ili drveni podovi

      Perilica/sušilica

      Balkon

      Složenije karakteristike

      Atmosfera susjedstva

5. Reagirajte brzo

Nemojte se brinuti da ćete ispasti previše željni ili nestrpljivi dok vaša nekretnina nije iznajmljena. U stvari, ljudi traže sve dok ne pronađu pravi dom koji će odgovarati njima i njihovim obiteljima.

 

Naši agenti morali su puno puta odgoditi pregled jer je budući stanar pronašao idealan dom u nekretnini koju je pogledao ranije.

6. Redovito održavanje

Za najmodavce bi moglo biti poražavajuće odgoditi važna održavanja imovine do trenutka dok ne dobiju novog najmoprimca. Potencijalni stanari pretpostavit će da stanodavca nije briga ako se održavanje ne obavi prije razgledavanja. Oni procjenjuju uslugu koju će dobiti na temelju stanja nekretnine kakvom je vide.

 

Nakon što dobiju najmoprimca, stanodavci često zahtijevaju održavanje, ali stanari obično procjenjuju stanodavca ili agenciju za iznajmljivanje na temelju onoga što mogu vidjeti.

7. Rani marketing

Svaki bi stanar trebao dati obavijest na vrijeme ako želi otići na kraju najma ili tijekom periodičnog najma. Dakle, stanodavci bi trebali iskoristiti to vrijeme tako da oglase svoju nekretninu za najam dok su trenutni stanari u periodu otkaznog roka.

 

Čak i kada postoje najmoprimci koji još uvijek borave u vašoj nekretnini, još uvijek ju se isplati agresivno promovirati.

 

Trošak takvog marketinga mogao bi biti manji od troška koje će stvoriti razdoblje neiskorištenosti i mogao bi značiti brzo nalaženje novih stanara te izbjegavanje prazne nekretnine za iznajmljivanje.

8. Prihvatite kućne ljubimce

Mnogi stanodavci raspravljaju o tome trebaju li dopustiti kućne ljubimce u svojim nekretninama za iznajmljivanje, ali se često odluče protiv toga. Na kraju se sve svodi na vaganje troškova "čišćenja" nekretnine prije novih stanara u odnosu na povećanje privlačnosti potencijalnim stanarima dopuštanjem životinjama da borave u vašem iznajmljenom prostoru.

 

Dogs Trust izvještava da je 78% europskih iznajmljivača imalo problema s pronalaskom nekretnine za iznajmljivanje koje dopuštaju kućne ljubimce. To je mnogo stanara kojima bi vaša nekretnina prešla iz neprihvatljive u prihvatljivu, ali izbor hoćete li prihvatiti ljubimce ili ne i dalje ostaje na vama osobno.

9. "Crni" fond

Nažalost, prilično je izazovno potpuno eliminirati prazna razdoblja jer će se iznajmljivači uvijek na kraju iseliti i trebat ćete tražiti nove.

 

Osnivanje "crnog" fonda za hitne slučajeve koji možete koristiti kada je vaša nekretnina prazna najbolji je pristup da se zaštitite tijekom tih neizostavnih praznih razdoblja. Ako imate dugoročnog stanara, odvojite dio njihove stanarine i držite ju skrivenom dok vam ne zatreba.

 

Kao alternativa, određene stavke u ugovoru o najmu štite vas kod deložacije stanara koji kasne s plaćanjem stanarine, stvarajući neizbježno prazno razdoblje u vašoj nekretnini.

10. Novi tepisi i svježi sloj boje

Zapravo počinjete ispočetka ako postojeći stanar napusti vašu nekretninu, stoga morate ostaviti dobar dojam na potencijalne nove iznajmljivače i privući ih s vašom nekretninom što je prije moguće.

 

Stoga, ako su dekor i tepisi u vašoj nekretnini istrošeni od dva ili tri uzastopna najma, razmislite o investiranju u bojanje zidova i postavljanje novih tepiha. Sasvim nam je jasno da je to trošak, no iznos je vjerojatno manji od onoga koji vrijeme nepopunjenosti može sa sobom donijeti.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.