Kako odabrati agenciju za nekretnine koja odgovara vašim potrebama?

Neovisno o tome želite li kupiti, prodati, unajmiti ili iznajmiti nekretninu, odluka o tome jedna je od najvažnijih i najvećih koje ćete donijeti u životu. Iz tog razloga ništa ne smije biti prepušteno slučaju i treba se ozbiljno posvetiti odabiru prave agencije za nekretnine.

ISKORISTITE SVE UNAPRIJED DOSTUPNE INFORMACIJE

Preporuke od prijatelja i poznanika mogu biti od velike pomoći, ali nemojte se osloniti samo na njih. U današnje je vrijeme mnogo podataka dostupno na internetu, a svaka će ozbiljna agencija za nekretnine imati dobru i informativnu web stranicu.

Provjerite koliko već dugo agencija posluje. Dugogodišnji rad nije samo jamstvo iskustva, nego i uspjeha u poslu i održivosti na tržištu nekretnina. Nemojte zanemariti niti broj zaposlenika. Veći broj agenata dodatno govori u prilog tome da je poslovanje uspješno i da privlači veliki broj klijenata. 

Na temelju podataka na web stranici možete procijeniti i integritet agencije. Čak i ako prodajte kuću ili stan, detaljno provjerite ponudu nekretnina za prodaju i najam. Usporedite fotografije s opisima i dostupnim podacima i probajte uočiti je li pristup agencije objektivan i iskren.

LJUDSKI FAKTOR JE VAŽAN

Nakon što ste detaljno istražili dostupne informacije, vrijeme je da upoznate svojeg agenta. Ponekad je teško donijeti sud o osobi prilikom prvog susreta i zato se dobro pripremite za razgovor. Na vama je da procijenite je li on elokventan i djeluje li kao osoba koja je dobra u pregovorima. Izravno pitajte koja je njegova strategija i zamolite da s vama podijeli prijašnja iskustva. Razgovarajte o rizicima vaše investicije i budite oprezni ako su baš svi odgovori pozitivni; to bi moglo govoriti da agent nije sasvim iskren ili nema potpuno realističan pristup.    

Jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira agenta je njegovo poznavanje područja u kojem radi. Kada se useljavate u novu nekretninu, tada ne tražite samo fizički prostor, nego i okruženje u kojem ćete živjeti. U tome će vam najbolje pomoći agent koji dobro poznaje grad i život u njemu. S druge strane, ako sami želite prodati ili dati svoju nekretninu u najam, pitajte koliko je agencija upoznata s potencijalnim kupcima ili stanarima i na koji ih način provjerava.

Na kraju, razgovarajte o tome na koji način ćete komunicirati u budućnosti i hoće li agent biti dostupan u vrijeme kada je to vama potrebno. Izaberite prilagodljivu osobu koja razumije vaše želje i očekivanja i spremna vas je aktivno slušati. Agenti Euroville svojim su klijentima dostupni u svako vrijeme i otvoreni su za sva pitanja, a mnogobrojna iskustva zadovoljnih kupaca i prodavatelja govore u prilog tome da su potpuno posvećeni pružanju najbolje usluge. Eurovilla je tu za Vas: da Vam uštedi vrijeme, osigura pravnu i administrativnu podršku te uz profesionalni i prijateljski savjet pomogne realizirati Vaš san. 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Gajeva 15, 10000 Zagreb, Hrvatska

Domovinskog rata 104c, 21000 Split, Hrvatska

Ante Starčevića 23, 23000 Zadar, Hrvatska

ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, 52210 Rovinj, Hrvatska

+385 1 4815 111

+385 98 367 582