Kako odabrati agenciju za nekretnine koja odgovara vašim potrebama?

Kako odabrati agenciju za nekretnine koja odgovara vašim potrebama?

Neovisno o tome želite li kupiti, prodati, unajmiti ili iznajmiti nekretninu, odluka o tome jedna je od najvažnijih i najvećih koje ćete donijeti u životu. Iz tog razloga ništa ne smije biti prepušteno slučaju i treba se ozbiljno posvetiti odabiru prave agencije za nekretnine.

ISKORISTITE SVE UNAPRIJED DOSTUPNE INFORMACIJE

Preporuke od prijatelja i poznanika mogu biti od velike pomoći, ali nemojte se osloniti samo na njih. U današnje je vrijeme mnogo podataka dostupno na internetu, a svaka će ozbiljna agencija za nekretnine imati dobru i informativnu web stranicu.

Provjerite koliko već dugo agencija posluje. Dugogodišnji rad nije samo jamstvo iskustva, nego i uspjeha u poslu i održivosti na tržištu nekretnina. Nemojte zanemariti niti broj zaposlenika. Veći broj agenata dodatno govori u prilog tome da je poslovanje uspješno i da privlači veliki broj klijenata. 

Na temelju podataka na web stranici možete procijeniti i integritet agencije. Čak i ako prodajte kuću ili stan, detaljno provjerite ponudu nekretnina za prodaju i najam. Usporedite fotografije s opisima i dostupnim podacima i probajte uočiti je li pristup agencije objektivan i iskren.

LJUDSKI FAKTOR JE VAŽAN

Nakon što ste detaljno istražili dostupne informacije, vrijeme je da upoznate svojeg agenta. Ponekad je teško donijeti sud o osobi prilikom prvog susreta i zato se dobro pripremite za razgovor. Na vama je da procijenite je li on elokventan i djeluje li kao osoba koja je dobra u pregovorima. Izravno pitajte koja je njegova strategija i zamolite da s vama podijeli prijašnja iskustva. Razgovarajte o rizicima vaše investicije i budite oprezni ako su baš svi odgovori pozitivni; to bi moglo govoriti da agent nije sasvim iskren ili nema potpuno realističan pristup.    

Jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira agenta je njegovo poznavanje područja u kojem radi. Kada se useljavate u novu nekretninu, tada ne tražite samo fizički prostor, nego i okruženje u kojem ćete živjeti. U tome će vam najbolje pomoći agent koji dobro poznaje grad i život u njemu. S druge strane, ako sami želite prodati ili dati svoju nekretninu u najam, pitajte koliko je agencija upoznata s potencijalnim kupcima ili stanarima i na koji ih način provjerava.

Na kraju, razgovarajte o tome na koji način ćete komunicirati u budućnosti i hoće li agent biti dostupan u vrijeme kada je to vama potrebno. Izaberite prilagodljivu osobu koja razumije vaše želje i očekivanja i spremna vas je aktivno slušati. Agenti Euroville svojim su klijentima dostupni u svako vrijeme i otvoreni su za sva pitanja, a mnogobrojna iskustva zadovoljnih kupaca i prodavatelja govore u prilog tome da su potpuno posvećeni pružanju najbolje usluge. Eurovilla je tu za Vas: da Vam uštedi vrijeme, osigura pravnu i administrativnu podršku te uz profesionalni i prijateljski savjet pomogne realizirati Vaš san. 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.