Kako prepoznati kvalitetan namještaj

Kako prepoznati kvalitetan namještaj

Kupnja novog namještaja nije proces koji bi se trebao shvatiti olako. Prilikom kupnje, odluke ne smiju biti donesene pod pritiskom. Kako biste izbjegli kupnju lošeg namještaja, u nastavku  ćemo Vam kroz nekoliko savjeta pomoći lakše pronaći kvalitetan namještaj:

PROVJERA TRGOVCA, ZEMLJE PODRIJETLA I PROIZVOĐAČA

Zemlja podrijetla ima veliku ulogu u utvrđivanju kvalitete namještaja, proizvodi Kineskog i Talijanskog podrijetla ne dijele istu kvalitetu. Određeni trgovci jako drže do dugoročnog odnosa s kupcima zbog im čega nude samo kvalitetnu robu.

JAMSTVO

Prilikom kupnje namještaja, obratite pozornost na to što sve dobijete uz kupljeni namještaj, kakva je situacija s rokom isporuke, servisom, montažom, rezervnim dijelovima, dostavom i sl. Ako raspolažete ovim informacijama, povećava se mogućnost kvalitetnijeg odabira namještaja. 

PROVJERA STRUKTURE, OKOVA I ISPUNE

Gotovo svaki namještaj sastoji se od određene strukture koja je sakrivena odgovarajućim materijalom kako bi se postigla maksimalna udobnost i privlačan izgled. Poželjno je provjeriti kvalitetu strukture tj. saznati kakvi su spojevi i od kojeg je materijala struktura napravljena. Na temelju toga možete procijeniti trajnost namještaja. 

Okov svojim vizualnim izgledom može zavarati kupca zbog čega često zanemaruju njegove osnovne funkcije. Zato prilikom kupnje obavezno ispitajte funkcionalnost elemenata, pripazite na materijal od kojega su izrađeni i zatražite trgovca da Vam predoči uvjerenje o ispitivanju o broju otvaranja/zatvaranja. 

Postoji više vrsta pjena koje se koriste u proizvodnji namještaja, a najčešće se koristi poliuretanska pjena. Ako je u namještaju za sjedenje ugrađena spužva povećane elastičnosti, povećavaju se šanse dužeg trajanja spužve.

KVALITETA MATERIJALA 

Prije kupnje, raspitajte se od kojeg materijala je napravljen namještaj jer se izgled materijala često razlikuje od materijala od kojeg izvorno potječe. Ako kupujete namještaj od punog drveta, provjerite je li cijeli komad namještaja izrađen od punog drveta, furnira, iverice ili medijapana. Ovisno o materijalu mijenja se i cijena, zbog čega je bitno pronaći kompromis između cijene i kvalitete.

Završni premazi također imaju veliku ulogu u kvaliteti namještaja, lakirani mogu biti lakši za održavanje dok su oni od ulja i voska kvalitetniji i ljepši. 

Obratite pozornost i na materijale poput prave ili umjetne kože, velike su razlike u cijeni ali i u kvaliteti. 

NEGATIVNOSTI TAPECIRANOG NAMJEŠTAJA 

Tapecirani namještaj može se pronaći presvučen raznim platnom, kožom i ostalim materijalima. Mnogi od tih materijala su dugoročnog vijeka ali ako Vam je potreban namještaj koji će često biti u upotrebi, raspitajte se o mogućnostima njihovog čišćenja i održavanja jer mogu biti komplicirani.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.