Kako urediti poslovni prostor

RAZMJEŠTAJ STOLOVA 

Kako biste omogućili djelatnicima određenu razinu privatnosti, izbjegavajte postavljanje stolova nasuprot ulaza i računalnih monitora uz ulaz u prostoriju. U tom slučaju, sadržaj monitora neće biti prva vidljiva stvar djelatnicima i klijentima. 

UREDSKE STOLICE

Kako bi efikasnost djelatnika bila maksimalna, njihova udobnost mora biti prioritet. Zato preporučujemo da obratite pozornost na ugodnost materijala, mogućnost prilagodbe te lumbalnu potporu stolice. 

ORMARIĆI I ZIDNE POLICE ZA POHRANU UREDSKIH POTREPŠTINA 

Sve papire i ostale uredske materijale postavite što bliže radnom mjestu kako bi se spriječilo učestalo ustajanje i šetanje cijelim prostorom. Za bolju preglednost, obične ravne zidne police mogu biti veoma praktične te mogu poslužiti za postavljanje stvari koje se učestalo koriste. 

RASPORED PROSTORIJA 

Hodnici mogu poslužiti kao odlično mjesto za smještanje čekaonice ali ne predstavljaju odgovarajuće mjesto za radne sastanke. Isto tako, kako bi lakše omogućili djelatnicima da se opuste, pokušajte mjesto predviđeno za ispijanje kave smjestiti dalje od ureda šefa. Toalet pokušajte smjestiti uz čekaonicu te posvetite veliku pažnju izgledu ovog prostora jer on najviše utječe na stjecanje dojma o urednosti cijelog poslovnog prostora. Zbog praktičnosti, pokušajte sobe za sastanke smjestiti uz samu kuhinju. 

BOJE ZIDOVA 

Kako bi bili što uspješniji u biranju boje, savjetujemo Vam izbjegavanje boja žarkih tonova koje smanjuju smirujući učinak. Dok za pojačavanje koncentracije, preporučujemo upotrebu neutralnih boja, kao i elementi zelene i plave boje. Također, za lakše održavanje savjetujemo Vam nanošenje perive boje ili postavljanje drvenih panela. 

RASVJETA 

Ako raspolažete s prostorom koji ima premalo prirodne svjetlosti, rješenje ćete pronaći u više manjih rasvjetnih tijela čija svjetlost dolazi direktno na radni stol. Prilikom rasporeda rasvjete, predlažemo da vodite računa o dominantnoj ruci vaših djelatnika jer je poželjno da im prirodno svjetlo pada na radni stol sa suprotne strane njihove dominantne ruke.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Gajeva 15, 10000 Zagreb, Hrvatska

Domovinskog rata 104c, 21000 Split, Hrvatska

Ante Starčevića 23, 23000 Zadar, Hrvatska

ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, 52210 Rovinj, Hrvatska

+385 1 4815 111

+385 98 367 582