Nekretnine Brač

Nekretnine Brač

 

Jedno od najljepših mjesta za ljetni odmor u Hrvatskoj je otok Brač. Otočka znamenitost i ultimativna plaža iz snova, Zlatni rat, posebno je poznata diljem svijeta i nalazi se na bezbrojnim hrvatskim razglednicama i putopisnim publikacijama. Ipak, malo je osoba svjesno bezbrojnih dodatnih atrakcija koje otok Brač nudi. Posjetitelji mogu očekivati niz aktivnosti, netaknutu prirodu, visoke planine, intrigantne plaže i nevjerojatno atraktivna ljetovališta koja doista dočaravaju bit Hrvatske.

 

Hrvatska ima pravi otok iz snova koji uvijek iznova privlači posjetitelje. Sve ove informacije dobar su pokazatelj isplativosti investicije u nekretnine na Braču. Na vašu sreću, Eurovilla u svojoj ponudi ima razne dostupne nekretnine na Braču, a ovdje vam ukratko donosimo one najbitnije.

Nekretnine Brač

Jednolična ponuda nekretnina nije nešto što bi vas trebalo brinuti kada je u pitanju otok Brač. Ponuda je raznovrsna i bogata i sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe. Evo nekoliko tipova nekretnina koje možete pronaći na Braču;

Apartmani

Apartmani su često isplativija opcija te financijski prihvatljivija svima nama koji tek ulazimo u tržište nekretnina. Osim toga, troškovi održavanja niži su nego kod vila ili kuća. Apartmani na Braču su raznovrsni i sigurni smo da ćete pronaći nešto što će odgovarati vašem jedinstvenom ukusu.

Kuće

Na otoku Braču možete pronaći kuće u raznim fazama završenosti. Od novih planova do postojećih kamenih kuća, dostupne nekretnine na Braču sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ville

Kada bi mogli birati, jedna od prvih investicija bila bi nam villa na nekom prekrasnom otoku poput Brača. Dobra vijest je što Eurovilla u svojoj ponudi ima neke od najatraktivnijih villa na otoku Braču. One nude mir i osamu, što nam je upravo jedna od najbitnijih stvari koje tražimo.

 

Cijelu ponudu nekretnina na Bolu na Braču pogledajte ovdje.

Pružamo vam sve bitne detalje i savjete o otoku Braču. Također vam pokazujemo najljepše gradove, plaže, kao i najspektakularnije aktivnosti koje tamo možete raditi.

Otok Brač

Najveći otok u Dalmaciji i treći najveći otok u Jadranskom moru po površini je otok Brač koji se prostire na 395 km2. Bračka plaža Zlatni rat, također poznata kao Zlatni rog, smatra se jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj i pomogla je da otok postane poznat u cijelom svijetu. Uzbuđenje je zajamčeno na ovom fantastičnom otoku jer uz brojne druge prekrasne plaže, bezbrojne mogućnosti za aktivnosti kao što su planinarenje, biciklizam, jedrenje na dasci i mnoge atrakcije. Osim toga, možete pronaći veliki izbor vrhunskih hotela i restorana koji će vaš boravak na otoku Braču učiniti nezaboravnim.

Najbolje aktivnosti na otoku Braču

Na Braču možete očekivati zapanjujući krajolik, širok izbor zabavnih aktivnosti i nevjerojatne atrakcije. Ovdje smo dali kratak pregled svih zanimljivosti i najvažnijih stvari koje možete učiniti na otoku Braču, a koje će vam biti nadomak ruke ukoliko se odlučite za kupnju nekretnine na Braču.

 

Zanimaju vas nekretnine u Makarskoj? Pogledajte popis ovdje.

Bol

Bol, koji se nalazi na jugu otoka, nedvojbeno je jedno od najpoznatijih mjesta. Brojni turisti posjećuju ovo nevjerojatno atraktivno ljetovalište svake godine; nalazi se u podnožju Vidove gore i služi kao putokaz za nadaleko poznati Zlatni rat. Šarmantno ljetovalište u Bolu usredotočeno je na šarmantni drevni grad s malom ribarskom lukom, što je još jedna atrakcija koju morate posjetiti. Ovdje također možete pronaći razne restorane, vinograde i kafiće. Nekoliko veličanstvenih plaža u Bolu, koje se nalaze u blizini, također su posebno zapanjujuće.

Plaža Zlatni rat

Zlatni rat glavna je atrakcija Brača i prepoznatljiva znamenitost otoka. Na jugu otoka, u blizini spomenutog naselja Bol, smjestila se ova poznata plaža iz snova koju mnogi gotovo moraju vidjeti na svakom putovanju na Brač. Gotovo 500 metara duboko u azurno plavom moru može se vidjeti prepoznatljiv oblik polumjeseca koji podsjeća na zlatni rog. Ovu finu šljunčanu plažu oblikovala je priroda, a oblik joj se mijenja ovisno o plimi i struji.

Pustinja Blaca (samostan)

Posjet zadivljujućem samostanskom kompleksu u pustinji Blaca jedna je od vrhunaca i najintrigantnijih stvari koje možete učiniti na Braču. Ovo tajanstveno mjesto, također poznato kao špiljski samostan, smješteno je na vrhu visoke stijene u jezgri otoka i dostupno je samo napornim usponom. Takozvani glagoljaši, skupina redovnika koji su u to vrijeme prebjegli na otok Brač s kopna zbog turskih provala, sagradili su ovaj samostan. Građevina je kasnije korištena kao opservatorij. Pustinja Blaca sada je mali muzej u kojem možete vidjeti kraljevske relikvije i astronomsku opremu uključujući zastarjele teleskope.

Supetar

Supetar, jedno od najomiljenijih mjesta za odmor na Braču, ima 3500 stanovnika, što ga čini najvećim gradom na Braču. Trajektom je blizu Splita i nalazi se na sjevernoj obali. Ovdje su luka i mali stari grad vrlo lijepi; ljupki restorani i konobe okružuju rivu i služe kao glavna turistička atrakcija. Supetarsku župnu crkvu, koja djelotvorno sažima prekrasan krajolik grada, svakako vrijedi posjetiti. Supetarske plaže također su izvrsne i idealne za ležeran odmor na plaži.

 

Cijeli popis nekretnina u Supetru pogledajte ovdje.

Vidova gora

Vidova gora je još jedno poznato mjesto na Braču. Najviša je planina u cijelom hrvatskom arhipelagu sa 780 metara. S vrha se pruža prekrasan pogled na sjeverni dio otoka, Zlatni rat i susjedni otok Hvar. Turisti željni aktivnog odmora često pješače od središta Bola do vrha Vidove gore, a uspon traje oko 2,5 sata.

Sutivan

Malo mjesto Sutivan, koje broji 800 stanovnika, pravo je mjesto za miran odmor na Braču. Jedna od najljepših turističkih destinacija uz obalu nalazi se na sjeveru otoka. Posebno je slikovit mali atraktivni stari grad s romantičnom lukom, u kojoj klasične hrvatske kamene kućice i brodice u moru stvaraju osebujnu sliku. Osim toga, obližnje uvale i plaže oduzimaju dah i mame posjetitelje da se opuste i sunčaju.

 

Cijeli popis nekretnina u Sutivanu pogledajte ovdje.

Dominikanski samostan

Na mjestu gdje je nekada stajala biskupska palača, još 1475. godine podignut je dominikanski samostan na otoku Braču. Ovo staro zdanje trenutno je jedna od najljepših turističkih destinacija na južnoj obali kod Bola. Nevjerojatno prekrasan krajolik čeka vas kada posjetite ovu lokaciju koja se nalazi na malom poluotoku Glavica i omeđena dvjema savršenim plažama iz snova, plažama Bijela Kuća i Martinica. Dominikanski samostan sada je muzej koji prikazuje neprocjenjive povijesne artefakte koji su pronađeni u moru.

Škrip

Posjetite maleno naselje Škrip u unutrašnjosti ako vas zanima povijest otoka Brača. Jedno od najznačajnijih mjesta na Braču je najstarije naselje. Glavna atrakcija je Muzej otoka Brača, gdje možete vidjeti rimsku grobnicu i mnoštvo drugih fascinantnih artefakata iz raznih razdoblja bračke povijesti. Također možete unajmiti stručnog vodiča da vas odvede na jeftini obilazak muzeja.

 

U blizini je Muzej maslinovog ulja koji nudi uzbudljive obilaske i degustacije.

Uvala i arheološko nalazište kod Lovrečine

Još jedno zapanjujuće mjesto na otoku Braču je uvala Lovrečina. Lako ćete pronaći prekrasnu prirodnu pješčanu plažu na prekrasnom položaju prema sjeveru otoka. Stara bazilika svetog Lovre iz petog i šestog stoljeća, koja je danas mjesto iskopina i popularno odredište vjernika, još je jedan razlog zašto je ova uvala poznata. Odmah iza plaže nalazi se ljupki mali kafić odakle možete uživati u prekrasnom pogledu na more koji oduzima dah.

Gastronomija

Cijene restorana na otoku Braču često su nešto više od onih u obližnjim gradovima. No to se manje odnosi na jela s plodovima mora, a više na jela s govedinom. Svježi iz Jadrana, otočki plodovi mora izvrsni su.

Plaže na Braču

Plaže na otoku Braču glavna su atrakcija za turiste. Iako su južne padine otoka više, kriju neke od najboljih hrvatskih plaža. Sjeverne obale se spuštaju prema vodi. Ovdje ima šljunčanih, stjenovitih, pa čak i pješčanih plaža.

 

Plaža Zlatni rat u Bolu je najpoznatija plaža u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo na otoku Braču. Pješčana plaža Lovrečine, Paklina na istočnom kraju Bola, Murvica i Vela Farska zapadno od Bola, Tičja luka i Ratac u Povljima, Lučice i uvala Osibova u blizini Milne neke su od ostalih poznatih plaža na otoku.

 

Zanimaju vas nekretnine u Splitu? Pogledajte popis ovdje.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.