Plaže koje morate posjetiti ako imate nekretninu u Splitu

Plaže koje morate posjetiti ako imate nekretninu u Splitu

 

Split, najveći obalni grad u Hrvatskoj, nije samo povijesni grad; to je također živahno primorsko odmaralište s mnogo plaža i izvrsnim područjima za kupanje. Boravite li u Splitu ljeti, vjerojatno ćete prije ili kasnije završiti na kupanju na nekoj od brojnih gradskih plaža.

 

Splitske plaže pružaju i lokalnom stanovništvu i posjetiteljima osvježavajući odmor. To su ugodna mjesta za posjetiti, upoznati ljude i opustiti se u sparnim ljetnim danima.

 

Eurovilla vam donosi najbolje splitske plaže koje nude idealan sadržaj za kakav god ljetni provod tražite.

Bačvice

Manje od deset minuta hoda dijeli pješčanu plažu Bačvice od Dioklecijanove palače. Poznata je po svojoj sportskoj ponudi, obilju kafića, pubova i restorana, kao i po živahnom noćnom životu. Pješčano dno plaže Bačvice idealno je za igranje picigina, lokalne zabave koja se igra u plitkoj vodi s oguljenom teniskom lopticom. Zabavno je promatrati lokalne "profesionalce" kako spretno igraju ovu igru.

 

Na ovoj plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Jedan od naših omiljenih splitskih caffe barova, Žbirac, smjestio se uz ovu plažu.

Kašjuni

Udaljena 3 km od starog grada, plaža Kašjuni je šljunčana plaža idealna za obitelji s djecom. Jedna je od najposjećenijih plaža u Splitu. Zamislite netaknutu prirodu usred grada: uvala je okružena gustom borovom šumom, bistrom vodom i plavim horizontom. Plaža je zaštićena od valova velikom barijerom. Plaža Kašjuni ima dio koji je u koncesiji te odgovorna strana upravlja parkingom, barom na plaži koji također poslužuje obroke te iznajmljuje ležaljke i suncobrane. Na jednom dijelu plaže Kašjuni postoji zona za pse.

 

Unatoč obilju parkirnih mjesta, u vrijeme najveće gužve nažalost nema ih dovoljno. Do plaže Kašjuni može se doći biciklom, autom ili pješice.

Kaštelet

Kaštelet, poznata i kao Obojena, mala je šljunčana plaža smještena nedaleko Splita. Za one koji ne vole pješčane plaže, ali im se ne da voziti ili šetati dalje do ostalih splitskih plaža, plaža Kaštelet, udaljena 20 minuta hoda od stare gradske jezgre, odlična je zamjena za Bačvice. Mlađem lokalnom stanovništvu ovo je nekada bilo mjesto za zabavu. I sada se u beach barovima pušta glasna glazba, a publika na ovoj plaži često je mlađa.

 

Zanimaju vas dostupne nekretnine u Splitu? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Ježinac

U blizini Galerije Meštrović nalazi se malo kupalište Ježinac koje nudi lijepe mogućnosti za skakanje s litice. Udaljena je samo 20 minuta ugodne šetnje do starog grada. Plaža se sastoji od stjenovitih i betoniranih dijelova. Nije pretjerano velika, a nema ni kafića za osvježenje. Međutim, barovi se mogu pronaći u blizini. Tuševi i svlačionice nalaze se na plaži.

Bene

Plaža Bene je kamenita plaža te vodite računa da je parking dostupan iznad plaže, a ne izravno na njoj. Unatoč asfaltiranom dijelu obale za sunčanje i lakom pristupu moru, plaža Bene jedna je od najprirodnijih splitskih plaža.

 

Ova plaža osigurava i više nego dovoljno prirodnog hlada jer se na njoj nalazi i prekrasna borova šuma. Ova plaža je manje popularna od ostalih splitskih plaža zbog ograničenog pristupa automobilima. Na plaži se nalazi mali beach bar, toaleti, najam ležaljki i prostori za presvlačenje. S plaže Bene polaze mnoge kajakaške ture u Splitu.

Ovčice

Ovčice su mala šljunčana plaža uz plažu Bačvice te se na njoj nalaze bar na plaži, toaleti i usluge iznajmljivanja jet ski-a. Ova plaža udaljena je samo nekoliko minuta hoda od starog grada, slično kao plaža Bačvice. Na ovom malom kupalištu nalazi se šljunčana plaža i uređena šetnica. Posjetitelji su uglavnom domaći. Ljubazna usluga i nevjerojatno razumne cijene mogu se pronaći u baru na plaži s terasom na samom moru.

 

Iako postoji prirodni hlad oko zidića na stražnjem dijelu plaže, ta se područja brzo popune. Ležaljke i suncobrani su dostupni za iznajmljivanje.

 

Zanimaju vas dostupne nekretnine u okolici Splita? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Firule

Plaža Firule nalazi se istočno od plaže Ovčice. Ova malena plaža nalazi se u istoimenoj četvrti. Plaža je pješčana sa sunčalištima koje su napravljene od betona. Na plaži se nalaze i toaleti.

 

Odmah iznad plaže, na terasi restorana Dvor, smješteni su udobni prostori za sjedenje s pogledom na more i plažu ispod. U blizini je i glavni teniski centar u Splitu.

Trstenik

Plaža Trstenik poznata je po prekrasnom kamenu i izgrađenom vjetrobranu. U usporedbi s ostalim splitskim plažama puno je mirnija i manje napučena. Na plaži nema zaštićenih dijelova, ali za veću udobnost možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.

 

Zanimaju vas dostupne nekretnine u Solinu? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Žnjan

Plaža Žnjan, jedno od najomiljenijih kupališta u Splitu, lako je dostupna i ima dovoljno parkinga, što je čini vrlo zgodnom plažom za sve kojima put do plaže najviše odgovara automobilom. Ovo kupalište je najduže u Splitu; proteže se od plaže Trstenik do hotela Amfora.

 

Većina plaže je šljunčana, a na njoj se nalazi dovoljno sadržaja. Plaža sadrži brojne barovi, dječji vodeni park, toalete, mogućnosti najma ležaljki te dovoljno parkinga. Imajte na umu da na plaži nema prirodnog hlada.

 

Plaža Žnjan je popularna plaža za obitelji s djecom zbog raznih sadržaja, šljunčanog dna i parkinga. Zbog povoljnih poslijepodnevnih vjetrova, plaža je također omiljena među surferima.

Plaža Duilovo

Najudaljenija lokacija na ovom popisu je plaža Duilovo. Ova je plaža bez sumnje doživjela bolja vremena. Ima napušteni noćni klub, trošnu betonsku platformu za sunčanje i pomalo depresivnu atmosferu. Ipak, jedina je plaža za pse u Splitu, a većini nas koji vodimo pse na plažu, ovakva atmosfera ne smeta. Plus, plaža Duilovo jedna je od lokacija na kojima se snimala televizijska serija Igra prijestolja.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.