Sedam zanimljivih gradova za kupnju nekretnina

Sedam zanimljivih gradova za kupnju nekretnina

 

Kupnja nekretnine jedna je od najpopularnijih investicijskih odluka. Možda ništa na ovom svijetu nije sigurno, no ako kupite nekretninu i pričekate nekoliko godina, velika je vjerojatnost da će se njena vrijednost povećati. Svi mi koji smo na tržištu nekretninu želimo pronaći svoju idealnu investiciju. Nije bitno radi li se o striktno investicijskom potezu ili pak o nekretnini koju mislimo sami koristiti (na kraju krajeva, zašto ne bi bilo oboje?).

 

Kako bi napravili taj idealan potez, moramo odgovoriti na nekoliko pitanja, no ono najbitnije je - GDJE? Odabir lokacije i mikrolokacije pri kupnji nekretnina je jedno od prvih odluka koju moramo donijeti. Upravo iz tog razloga, Eurovilla, sa svim svojim iskusnim i profesionalnim agentima za prodaju nekretnina, sastavila je popis 7 zanimljivih lokacija većih hrvatskih gradova u kojima je kupnja nekretnine dobar potez.

U kojem gradu kupiti nekretninu?

Ako kupujete nekretninu koju nećete sami koristiti u svakodnevnom životu, odabir lokacije postaje puno slobodniji. Ne morate razmišljati o stvarima poput udaljenosti od posla, što vam omogućava da dublje razmotrite investicijski potencijal nekretnine koju kupujete. Veliki gradovi nisu možda turistički popularni kao otoci, no to ne znači da su loš odabir za kupnju nekretnine.

 

Gradovi poput Zagreba, Osijeka, Rijeke, Poreča ili Splita nude mogućnosti koje manji gradovi jednostavno ne mogu. Osim toga, pokazatelji tržišta nekretnina u gradovima pokazuju nam da cijene kontinuirano rastu, što znači da je investicija vrlo vjerojatno dobra ideja. Donosimo vam 7 većih gradova Hrvatske u kojima se isplati kupiti nekretninu;

1. Zagreb

Gospodarsko, političko i obrazovno središte Hrvatske, Zagreb, glavni je i najveći grad zemlje. Zagreb je jedan od manjih glavnih gradova u Europi, s oko 800.000 stanovnika. U cijeloj Hrvatskoj Zagreb ima najaktivnije tržište nekretnina. Postavio je nove cjenovne rekorde u 2022. godini i činio otprilike polovicu svih prodaja nekretnina u Hrvatskoj. Nekretnine u ovom gradu imaju najbolje izglede za brzu prodaju i povrat. Također, raznovrsnost dostupnih nekretnina u Zagrebu čine ovo tržište najpoželjnijim i najaktivnijim u Hrvatskoj.

 

Dostupne nekretnine u Zagrebu pogledajte ovdje.

2. Split

Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj, fantastično je mjesto za promatranje dalmatinskog života u njegovom prirodnom okruženju. Ovaj živahni grad, koji neprestano vrvi, savršen je spoj tradicije i modernog. Kada uđete u Dioklecijanovu palaču, naći ćete mnoštvo barova, restorana i trgovina koji djeluju usred evokativnih starih zidina koje krase Split već stoljećima. Osim što je popularna turistička destinacija, ovaj grad je i ključno gospodarsko središte Dalmacije.

 

Dostupne nekretnine u Splitu pogledajte ovdje.

3. Rijeka

Rijeka je dugo bila zaboravljeno dijete hrvatskog turizma. Malo je turista posjetilo potrebu posjetiti Rijeku, koja se nalazi na spoju blještave Istre i kvarnerskog primorja i otoka. Treći po veličini grad u Hrvatskoj sada dobiva priznanje koje zaslužuje kao rezultat proglašenja Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Osim što turistička popularnost grada raste, njegova prometna važnost, stopa razvijenosti i broj stanovnika čini ga investicijskom destinacijom koja pruža razne mogućnosti.

 

Dostupne nekretnine u Rijeci pogledajte ovdje.

4. Zadar

Zadar je fascinantan grad s povijesnom starom jezgrom prepunom rimskih ruševina, srednjovjekovnih katedrala, kafića i vrhunskih muzeja smještenih na malom poluotoku. Nije pretjerano prometan, a njegove dvije prepoznatljive atrakcije, zvučno-svjetlosna predstava Morskih orgulja i Pozdrav suncu, morate vidjeti i čuti da biste vjerovali. Strateška pozicija Zadra i rastuća turistička popularnost čine ovaj grad jednom od najzanimljivijih lokacija za kupnju nekretnine.

 

Dostupne nekretnine u Zadru pogledajte ovdje.

5. Pula

Pula je urbani grad u regiji poznatoj po "dolce vita" stilu života. To je bez sumnje komercijalno središte regije i dom je otprilike polovice ukupnog istarskog stanovništva. Nedavno obnovljena crkva Sveta Srca i Muzej suvremene umjetnosti Istre pridonijeli su rastućoj reputaciji grada kao užurbanog središta umjetnosti. Grad je omiljen zbog svoje raznolike kulture i uzbudljivih događaja, a čini se da je tržište nekretnina u dobrom stanju. Osim kupnje i prodaje, Pula nudi i opcije dugotrajnog najma, stoga kupnja nekretnine u Puli se čini kao dobra opcija.

 

Dostupne nekretnine u Puli pogledajte ovdje.

6. Velika Gorica

Ovo je mali, šarmantni grad s fascinantnom prošlošću. Velika Gorica puna je znamenitosti i kulturnih vrijednosti. Ostaci rimske Andautonije fascinantno su arheološko nalazište koje se može pronaći u blizini grada. Posljednjih godina grad je izvršio značajna ulaganja u svoju infrastrukturu, što je dovelo do skoka tržišta nekretnina. Zbog blizine Zagreba, mnogi kupci koji žele živjeti u manjem gradu, a raditi u glavnom gradu zainteresirani su za kupnju nekretnine ovdje. Uvjereni smo da ćete pronaći nešto što će biti fantastična prilika među nekoliko intrigantnih razvojnih projekata koji su sada u tijeku.

 

Dostupne nekretnine u Velikoj Gorici pogledajte ovdje.

7. Poreč

Na zapadnoj obali Istre nalazi se ovaj šarmantni turistički gradić. Poreč ima dugu povijest koja seže još u rimsko doba. Stari grad još uvijek čuva klasični rimski ulični obrazac; uglavnom je simetričan i ima dva glavna sjecišta: Decumanus (koji se proteže od istoka prema zapadu) i Cardo Maximus (proteže se od sjevera prema jugu). Kada je u pitanju kupnja nekretnine, ovo je relativno očigledan izbor jer se radi o turističkoj destinaciji. No, stavili smo ga na ovaj popis jer je tržište u posljednje vrijeme zabilježilo brzi rast i mislimo da će se taj trend nastaviti, iako sporije.

 

Dostupne nekretnine u Poreču pogledajte ovdje.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.