Suvremeni arhitekti čiji će vas rad inspirirati

Suvremeni arhitekti čiji će vas rad inspirirati

Neovisno o tome radi li se o privatnim kućama ili javnim zgradama, vrhunska arhitektonska rješenja uvijek su odličan izvor inspiracije. Čak i onda kad se radi o monumentalnim ostvarenjima poput muzeja ili koncertnih dvorana, kreativni i odvažni projekti hrabrima mogu poslužiti kao nadahnuće. 

STUDIO SNØHETTA

Sa sjedištima u Oslu i New Yorku i podružnicama u San Franciscu, Innsbrucku, Parizu i Stockholmu, ovaj internacionalni arhitektonski studio zapošljava preko 150 projektanata i dizajnera, koji rade na projektima diljem svijeta. Svojim rješenjem za zgradu Nacionalne opere i baleta u Oslu osigurao si je mjesto pri samom vrhu suvremene arhitektonske scene. Ova je monumentalna građevina impresivan primjer kreativnog oblikovanja volumena uz kombiniranje tradicionalnih i suvremenih materijala: kamena, drva, metala i stakla. Sve su površine, uključujući i krov, prohodne pa čitava zgrada funkcionira kao veliki javni trg. 

HERZOG I DE MEURON

Jacques Herzog i Pierre de Meuron švicarski su arhitektonski dvojac, koji je 2001. godine za svoj radi dobio Pritzkerovu nagradu, najviše profesionalno priznanje kad je arhitektura u pitanju. Herzog i de Meuron uglavnom su prepoznatljivi po svojim suvremenim intervencijama na javnim historijskim zgradama, a Elbphilharmonie, koncertna dvorana u Hamburgu, ogledni je primjer njihovog rada. Starom je industrijskom skladištu izgrađenom u opeci promijenjena namjena i dodana monumentalna ostakljena struktura, pri čemu je, kombinacijom tradicionalnog i suvremenog materijala, nastao impresivan javni objekt. 

OLI ARCHITECTURE PLLC

Prekrasan primjer s Dalekog istoka je Mu Xin Art Museum u kineskom gradu Wunzen, izgrađen prema projektu arhitektonskog studija OLI Architecture PLLC. Budući da se Mu Xin u svojem umjetničkom radu najviše bavio apstraktnim pejzažima, arhitekti su željeli da se upravo to odražava i u samom oblikovanju muzeja. Iz tog su razloga oblikovali čiste geometrijske forme kako bi one u kombinaciji s kanalom na kojem su izgrađene također djelovale poput apstraktnog pejzaža. 

MIES VAN DER ROHE

Mies van der Rohe je američki arhitekt njemačkog porijekla, posljednji ravnatelj Bauhausa, najutjecanije škole za arhitekturu i dizajn, jedan od prvaka modernizma. Uz potpunu jasnoću izraza i jednostavnost, utemeljio je arhitektonski stil modernog doba. Mnogi arhitekti koji se i danas oslanjaju na čiste linije, velike ostakljene plohe i otvorene kontinuirane interijere, inspirirani su upravo njegovim radom. Dovoljan je jedan pogled na neka od njegovih rezidencijalnih ostvarenja poput kuće Farnsworth i bit će vam potpuno jasno zašto se uz njega  često vežu uzrečice „Manje je više“ i „Bog je u detaljima“. 

NA TRŽIŠTU: SUVREMENA VILA S POGLEDOM NA OBRONKE MEDVEDNICE 

Izgrađena od najkvalitetnijih materijala i potpuno opremljena, ova je vila površine 600 m2 smještena na Markuševcu, elitnom zagrebačkom naselju okruženom zelenilom jugoistočnih obronaka Medvednice. Razvedena je u tri etaže, a sadrži četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, radnu sobu, kuhinju, blagovaonicu i veliki dnevni boravak s kaminom. Osim toga, uključuje i vinoteku, teretanu, jacuzzi, finsku saunu i parnu kupelj te unutarnji i vanjski grijani bazen.

S ravnim krovom, velikim ostakljenim površinama i razvedenim volumenom prilagođenim terenu, te prostranim kontinuiranim interijerom, prekrasan je primjeren suvremenog rezidencijalnog rješenja utemeljenog na arhitektonskim postavkama modernizma.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.