Zagreb nekretnine - u kojem dijelu Zagreba kupiti nekretninu?

Zagreb nekretnine - u kojem dijelu Zagreba kupiti nekretninu?

 

Ne biste se trebali pretjerano iznenaditi kada vam kažemo da je Zagreb odgovoran za preko pola ukupnog broja prodanih nekretnina u cijeloj Hrvatskoj. Upravo je u Zagrebu tržište nekretnina najsnažnije te se mnogi investitori odlučuju kupiti svoju nekretninu upravo u ovoj europskoj metropoli.

 

Glavni i najveći grad u Hrvatskoj, Zagreb je gospodarsko, političko i obrazovno središte Hrvatske. S oko 800.000 stanovnika u samom gradu, Zagreb je jedan od najmanjih europskih glavnih gradova. Bez obzira na taj podatak, turistički razvoj Zagreba posljednjih godina čini ga jednom od najpoželjnijih europskih destinacija. Razni sadržaji poput božićnog adventa i raznih sportskih i kulturno-umjetničkih događanja privlače brojne posjetitelje, a moderni načini ponude smještaja čine kupnju nekretnina u Zagrebu idealnom investicijom.

 

Osim rastućih cijena nekretnina koje već preko 10 godina ruše rekorde, zanimljiva je i činjenica da nekretnine u Zagrebu provode najmanje vremena na tržištu. Čak i ako se investitorima dogodi situacija da trebaju prodati nekretninu u kratkom vremenu, upravo je Zagreb idealno mjesto za to. Naravno, pomoć stručnih agenata iz Euroville taj proces čine još bržim, kraćim, efikasnijim i profitabilnijim.

Zagreb nekretnine - Gdje kupiti nekretninu?

Jedno od prvih pitanja s kojima se svi investitori moraju susresti je - Gdje? Pitanje lokacije je ponekad određeno budžetom kojim upravljamo, no možda i bitnije pitanje je koje lokacije će pozitivno utjecati na nekretninu. Neki zagrebačke četvrti, poput Jaruna ili Pantovčaka, smatraju se veoma poželjnim te cijena nekretnina to i odražava. Eurovilla vam donosi najpoželjnije zagrebačke četvrti u kojima su dostupne razne nekretnine, od modernih novogradnji do starih vila koje zrače bezvremenskim dizajnom i luksuzom.

Jarun

Našu listu započet ćemo ranije spomenutom popularnom četvrti - Jarunom. Zeleno utočište grada, Jarun je umjetno jezero okruženo parkom i središtem s otokom, idealno za aktivnosti na otvorenom i mjesto za poznati muzički festival u lipnju. Stvoren za održavanje Univerzijade 1987. godine, Jarun nudi biciklističke staze, parkove, pedaline i tečajeve jedrenja. U 1990-ima, otvorio se niz noćnih klubova, proširujući svrhovitost Jaruna daleko poslije zalaska sunca. Cijene nekretnina na Jarunu u porastu su unazad 15ak godina, stoga se kupnja nekretnine na Jarunu čini kao veoma dobra ideja.

 

Dostupne nekretnine na Jarunu pogledajte ovdje.

Britanski trg

Nekoliko tramvajskih stanica od glavnog trga duž Ilice, Britanski trg više je od pukog križanja. Istina je da odavde autobusi voze prema zelenim dijelovima grada, kao što je Zelengaj, dok tramvaji nastavljaju prema zapadu, ali ovdje se i 6 dana tjedno održava sajam antikviteta ili buvljak. Nedjeljom Britanski trg ima poseban ugođaj, a brojni kafići pozivaju umorne posjetitelje i mlade obitelji da provedu vrijeme uz opušteno čavrljanje i ispijanje kave. Britanski trg pretežno sadrži starije zgrade, no dobra vijest je da je većina njih izuzetno kvalitetno građena te im čak ni nedavni snažan potres nije naštetio. Dostupne nekretnine na Britanskom trgu su pretežito prostrani stanovi koji čine pozamašnu, no, ako je suditi po proteklim godinama, isplativu investiciju.

 

Pogledajte prekrasne nekretnine na Britanskom trgu ovdje.

Tuškanac

Tuškanac se već odavno smatra jednom od najpoželjnijih lokacija u cijelom gradu, no kada kažemo Tuškanac, više mislimo o potezu Tuškanac-Gornje Prekrižje. Možda i najveća prednost ovog dijela je što pruža komfor življenja izvan gradu, no u realnosti je udaljen 300tinjak metara od strogog centra. Park šuma Tuškanac smatra se plućima grada Zagreba, a samo jedna šetnja pješačkim stazama Dubravkinog puta i svima će ova usporedba biti jasna. Nekretnine na Tuškancu dolaze u svim oblicima; od modernih vila, kuća i stanova do tradicionalnih luksuznih gradnji koje se mogu pohvaliti bogatom poviješću. Neke od najskupljih zagrebačkih nekretnina nalaze se upravo na potezu Tuškanac-Gornje Prekrižje, a posljednjih godina tamo su izgrađeni neke od najatraktivnijih projekata u cijeloj Republici Hrvatskoj.

 

Dostupne nekretnine na Tuškancu i Gornjem Prekrižju pogledajte ovdje.

 

Maksimir

Maksimir je ogroman park koji uokviruje istočni dio grada, a ime nosi po svom stvoritelju biskupu Maksimilijanu Vrhovcu, koji je također bio utjecajni profesor i promicatelj hrvatske kulture. Zamišljen u onome što se tada smatralo "engleskim" stilom, ruralnijim i prostranijim od svog uređenog francuskog pandana, njegova valovita brda gledaju na moćna hrastova stabla, jezera i pješačke staze. Park je također dao ime ovoj zagrebačkoj četvrti. Gradska četvrt i park nisu jedine stvari koje nose ovo značajno ime; Preko puta zoološkog vrta nalazi se i Dinamov nogometni stadion koji se također zove Maksimir. Sjeverno od Maksimira na obroncima Medvednice nalaze se Remete. U ove dvije gradske četvrti nalaze se atraktivne novogradnje, a cijena i atraktivnost nekretnina u Maksimiru i Remetama čine investiciju unosnom.

 

Dostupne nekretnine u Maksimiru i Remetama pogledajte ovdje.

Centar

Centar Zagreba nudi raznolike nekretnine, znamenitosti i urbani stil života. Ovdje se nalaze glavni gradski trg, Zrinjevac, Strossmayerov i Tomislavov trg, Zelena potkova, Umjetnički paviljon, itd. U ovoj zagrebačkoj četvrti nikada vam neće biti dosadno, a bogata ponuda nekretnina nije ograničena isključivo na rezidencijalne nekretnine. Ovdje su brojni poslovni prostori, a tržište nekretnine polako se okreće od stambene prema turističkoj. Ovaj trend prati trendove drugih europskih metropola, a porast turističke posjećenosti čini smještaj u centru grada primamljivim i praktičnim. Kupnja nekretnine u Centru pametna je poslovna ideja; mnogobrojni kafići, restorani, klubovi i turistički smještaji čine ovu mikrolokaciju veoma dinamičnom i atraktivnom ulagačima.

 

Dostupne nekretnine u Centru pogledajte ovdje.

Gdje kupiti nekretninu?

Ako niste i dalje sigurni da ste dobili odgovor na pitanje gdje kupiti nekretninu u Zagrebu, postoji za to dobar razlog. Gradske četvrti koje smo naveli se možda uzdižu svojim cijenama i novogradnjama, no iskreno govoreći, kupnja nekretnine bilo gdje u Zagrebu nam se čini kao dobra ideja. Velik broj ljudi traži smještaj u metropoli i ako ne želite čekati rast cijena nekretnina, iznajmljivanje može biti odličan izvor prihoda.

Većina najmoprimaca ne želi ili si ne može priuštiti luksuznu nekretninu, stoga traže smještaj izvan ovih četvrti po prihvatljivijim cijenama. Bez obzira na to za koju se gradsku četvrt odlučite, sigurni smo da vam naši stručnjaci mogu pomoći u odabiru (kao i u prodaji) vaše nekretnine. Slobodno nam se obratite s punim povjerenjem, a mi ćemo vas spojiti sa agentom koji će imati vaše najbolje interese na pameti. Kontaktirati nas možete ovdje.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.