Zašto kupiti nekretninu u Puli?

Zašto kupiti nekretninu u Puli?

Najveći grad u Istri je Pula. Osim toga, razlikuje se od bilo kojeg drugog mjesta koje ćete pronaći u Istri u svakom pogledu. Oduvijek je imao više industrijski, metropolitanski ugođaj od turističkog, dolce vita stila koji uživaju drugi gradovi u Istri zahvaljujući dugoj povijesti brodogradnje i mornaričkom nasljeđu. Kupiti nekretninu u Puli znači kupiti i djelić te bogate povijesti.

 

Sa svojom rimskom, venecijanskom, austrougarskom i komunističkom arhitekturom, Pula je mješavina raznih stilova. Za voljeti i cijeniti Pulu treba vremena jer grad ima i grubih točaka. Međutim, kada to učinite, vidjet ćete da ovaj grad ima svašta za ponuditi u smislu atrakcija, lokacija za istraživanje i aktivnosti. Kupnjom nekretnine u Puli sve ove atrakcije i aktivnosti bit će vam nadohvat ruke te možete sami planirati kako želite doživjeti i otkrivati ovaj povijesno bogati grad.

Nekretnine u Puli

Kao što vjerojatno možete i zamisliti, Eurovilla ima u svojoj ponudi razne vrste nekretnina u Puli. Ne samo da možete kupiti tradicionalne apartmane na moru, već se ovdje nalaze i vile, projekti te parcele. Evo nekoliko tipova nekretnina u Puli koje ćemo izdvojiti;

Apartmani

Prvi tip nekretnine u Puli koji će vam zapeti za oko u našoj ponudi su fenomenalni apartmani. Pula je dom nekim od fenomenalnih modernih, energetski efikasnih apartmana. Nije bitno tražite li apartman za sebe ili nešto što bi koristili u komercijalne svrhe te iznajmljivali tijekom turističke sezone, sigurni smo da ćete naći nesto što će i vas oduševiti.

Vile

Jedna od naših najdražih tipova nekretnine, u priobalji i unutrašnjosti, su moderne, urbane vile. Na svu sreću, Eurovilla u svojoj ponudi nekretnina u Puli ima brojne novograđene kao i tradicionalne vile. Ove fantastične nekretnine fenomenalna su investicija i možete biti sigurni da će vam se investicija isplatiti, a vrijednost nastaviti rasti.

Zemljišta

Građevinska zemljišta ili parcele fenomenalan su odabir za sve nas koji žele izgraditi nešto što je apsolutno po našoj želji, volji i ideji. Kupnja zemljišta isplativa je sama po sebi, no daje nam i mogućnost da izgradimo nekretninu koja će biti potpuno prilagođena našem cilju - komercijalni projekt ili nekretnina za vlastitu upotrebu.

 

Cijelu ponudu nekretnina u Puli možete pogledati ovdje.

O Puli

Kao što smo već spomenuli, najveći grad Istre i njeno administrativno i gospodarsko središte je Pula.

 

Pula je grad u kojem su stanovnicima oduvijek bili važniji brodogradnja, ribarstvo i mornarica nego turisti, stoga je manje uglađena od Rovinja ili Poreča.

 

Međutim, južni dio grada krije brojne plaže i prekrasne povijesne spomenike.

Turistička sezona u Puli

Glavni turistički mjeseci u Hrvatskoj su srpanj i kolovoz, a Pula nije iznimka. Iako nude iste mogućnosti za kupanje, sunčanje i druge aktivnosti kao srpanj i kolovoz, lipanj i rujan imaju manje gužve i razumnije cijene smještaja. Kupnjom nekretnine u Puli postajete potpuno neovisni o smještajnim kapacitetima grada te sami odredite kada vam je idealno vrijeme za provesti u ovom simpatičnom gradu.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Rovinju? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Klima u Puli

Klima u Puli u mjesecima lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu tipično je topla i suha, s najvišim dnevnim temperaturama koje dosežu visoke 20e i 30e stupnjeve. Vrijeme je idealno za lješkarenje uz plažu, no ne toliko za upoznavanja grada.

 

No, vrijeme početkom lipnja i sredinom rujna, s nešto svježijim danima od ostatka ljeta, savršeno je kako za uživanje na plažama, tako i za posjet gradu i okolici.

 

Tipično, mjeseci travanj, svibanj i listopad imaju tople dnevne temperature od oko niskih 20°C . Dok je more u ovo doba godine prehladno za kupanje, vrijeme je idealno za razgledavanje.

 

Zime u Puli su hladne i kišne, no utjecaj Jadranskog mora čini zimske temperature više od 0°C. Snijeg u Puli je iznimno rijetka pojava.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Umagu? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Povijest Pule

Da biste cijenili povijesne znamenitosti Pule, ne morate biti stručnjak za tu temu. Povijest Pule obilježena je raznim spomenicima koji se mogu vidjeti po cijelom gradu, uključujući rimski Koloseum i kazalište, Augustov hram, slavoluk Sergijevaca, venecijanske palače i veliki broj civilnih i vojnih zgrada izgrađenih za vrijeme Austro-Ugarske.

Aktivnosti i znamenitosti u Puli

Dok uživate u svojoj novoj pulskoj nekretnini, osim ležanja na plaži s pićem u ruci, možete birati između raznih aktivnosti. Eurovilla vam donosi neke od najpoznatijih znamenitosti i aktivnosti koje će vam biti dostupne ako kupite svoju novu nekretninu u Puli;

Pulski Koloseum

Pulski Koloseum je atrakcija koju morate vidjeti jer je vrhunska ilustracija rimske arhitekture. Istražite ovaj povijesni amfiteatar i svakako svratite do podzemnog područja u kojem se nalaze izložbe amfora i obrade maslinovog ulja.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Poreču? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Pulska zelena tržnica

Pulska zelena tržnica, koja je otvorila svoja vrata 1903. godine, podijeljena je na dva dijela: zatvorenu tržnicu s ribarnicom, mesnicama, konobama i sl. te otvorenu tržnicu sa štandovima s voćem i povrćem. Zgrada tržnice u potpunosti je obnovljena 1997. godine i izgrađena je od čelika i stakla.

Cvajner galerija

Na Forumu, središnjem pulskom trgu, nalazi se ovaj neobičan caffe bar/galerija. Unutrašnjost je lijepa, sa starinskim namještajem i intrigantnom zidnom umjetnošću. Vanjska terasa idealno je mjesto za upoznavanje prošlosti i sadašnjosti Pule uz razgledavanje Augustova hrama i svakodnevnog života. Imaju širok izbor regionalnih i stranih pića te svaki gost može naći nešto za sebe.

Pulski akvarij

U cijeloj Istri ovo je jedini akvarij koji apsolutno morate posjetiti. Nalazi se unutar starog vojnog uporišta sagrađenog 1886. godine na poluotoku Verudela. Postoji oko 100 akvarija s više od 250 vrsta riba. U pulskom akvariju smještena je i ustanova za spašavanje morskih kornjača.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Opatiji? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Slavoluk Sergijevaca (Zlatna vrata)

Slavoluk Sergijevaca, izgrađen u prvom stoljeću prije Krista od strane moćne obitelji Sergii, bio je integriran u gradska vrata i zidine. Ali u 19. stoljeću, i zidovi i vrata su srušeni, ostavljajući samo Slavoluk koji podsjeća na njihovu bogatu povijest.

Pulski Forum

Još od vremena Rimljana pulski Forum, koji se nalazi u zapadnom dijelu grada, služio je kao glavni gradski trg. Izgrađen u prvom stoljeću prije Krista, sadržavao je sve karakteristike tipičnog rimskog foruma, uključujući hramove rimskih božanstava (Jupitera, Junone i Minerve), kao i hram rimskog cara Augusta i Hram sv. Diana. Jedini od njih pet koji je potpuno netaknut je Augustov hram.

Mozaici

Možda će trebati malo potražiti neke od pulskih atrakcija jer ih nije uvijek lako pronaći. Jedna od tih pulskih atrakcija je podni mozaik poznat kao "Kazna za divljač" koji se nalazi zabačen usred neugledne stambene zgrade uz parkiralište. Mozaik je gotovo potpuno netaknut, dobro očuvan i definitivno vrijedan otkrivanja.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Crikvenici? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Povijesne pulske tvrđave

Većina turista koji odluče putovati u Pulu, svjesna je 3000-godišnje povijesti grada i rimskog nasljeđa, no vrlo malo njih poznaje noviju povijest Pule, posebice onu iz doba Austro-Ugarske Monarhije. U to vrijeme, od 1816. do 1920. godine, Pula postaje značajna pomorska luka tog carstva. Sa 26 utvrda, tunela i topničkih bunkera, grad i njegova okolica potpuno su utvrđeni. Iako služe različitim namjenama, mnogi od njih su još uvijek u uporabi i savršeno očuvani. U tvrđavi Verudela danas se nalazi Pulski akvarij, a na tvrđavi Punta Christo i tvrđavi Monteparadiso održani su brojni glazbeni festivali.

Pulska gastronomija

Pulska gastronomija usporediva je s onom u drugim dijelovima Istre i hrvatske obale. Kao rezultat toga, vidjet ćete da mnogi restorani poslužuju standardni hrvatski restoranski jelovnik, uključujući pizzu, tjesteninu, rižota te meso i ribu s roštilja. Većina posjetitelja ovih restorana su turisti. Brzi obrok ovdje možete dobiti već za 10 eura po osobi. Međutim, nemojte očekivati fantastično gastronomsko iskustvo.

 

Ako ste u potrazi za ukusnom gozbom, možete otkriti nekoliko vrhunskih restorana u gradu i okolici. Istarska se kuhinja kroz stoljeća inspirirala srednjoeuropskim i venecijanskim kulinarskim stilovima. Današnji rezultat je prekrasan spoj delikatnih morskih jela i robusnih kopnenih jela.

 

Zanima vas ponuda nekretnina na Krku ? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

 

Neki od naših omiljenih restorana u Puli i okolici uključuju Vodnjanku u Puli, skriveni dragulj u koji mještani vole ići na marendu, i Batelinu u Banjolama, jedan od najboljih ribljih restorana u cijeloj Hrvatskoj gdje nudi jednostavnu ribu s maslinovim uljem i druge nedovoljno cijenjene jadranske specijalitete.

 

Hook and Cook (Udica i Kuhinja), restoran koji vode dva ribara (otuda naziv), popularan je među stanovnicima i posjetiteljima zbog svojih jednostavnih, ali ukusnih jela od morskih plodova kao što su lignje u tijestu, pržena miješana riba i školjke, hamburgeri od tune i sl. U Pješčanoj Uvali, samo 5 km južno od Pule, nalazi se restoran i wine bar Lanterna gdje možete dobiti i obilatu riblju gozbu i pokoji tapas. Posjetite restoran Alla Beccaccia u Valbandonu za izdašna mesna jela i ukusna variva. Vaša nova nekretnina u Puli omogućit će vam lak pristup ovim fenomenalnim gastronomskim doživljajima i mjestima.

Pulske plaže

Kad spomenete Pulu, plaže možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet, no pulske su plaže jedne od najboljih plaža u Istri. Većina plaža u Puli nalazi se u južnom dijelu grada, u naseljima Stoja, Zlatne stijene i Verudela.

 

Kao i ostale istarske plaže, one pulske su stjenovite, šljunčane ili betonirane. Obližnji Medulin ima pješčanu plažu ako više preferirate takav oblik.

 

Najpopularnije plaže uključuju Ambrela Beach, Saccorgiana Beach i Hawaii Beach na poluotoku Verudela. Zatim plaža Valkane, Gortanova uvala i plaža Valsaline uz šetnicu Lungomare.

 

Zanima vas ponuda nekretnina na Hvaru? Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

 

Još jedno popularno kupalište za turiste i lokalno stanovništvo su plaže u parku prirode Rt Kamenjak, Fratarski otok, te plaže u i oko kampa Brioni.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.