Rovinj

Rovinj

Rovinj u Istri je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Tko jednom posjeti ovaj čarobni grad, teško ga zaboravlja i najčešće mu se ponovno vraća. Ljepote Rovinja često ostavljaju dubok trag pa se povezanost njime proteže generacijama. Rovinj se nalazi na zapadnoj strani istarskog poluotoka, a prostire se sjeverno od Limskog kanala, te južno do Bala. Krasi ga izrazito razveden arhipelag s čak 14 otočića i 6 hridi. Najpoznatiji otoci su Sveti Andrija (Crveni otok) i Sveta Katarina nadomak starogradske jezgre. Na oba otoka nalaze se hoteli:...

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Rovinj u Istri je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Tko jednom posjeti ovaj čarobni grad, teško ga zaboravlja i najčešće mu se ponovno vraća. Ljepote Rovinja često ostavljaju dubok trag pa se povezanost njime proteže generacijama. Rovinj se nalazi na zapadnoj strani istarskog poluotoka, a prostire se sjeverno od Limskog kanala, te južno do Bala. Krasi ga izrazito razveden arhipelag s čak 14 otočića i 6 hridi. Najpoznatiji otoci su Sveti Andrija (Crveni otok) i Sveta Katarina nadomak starogradske jezgre. Na oba otoka nalaze se hoteli: Hotel Istra na otoku Sv. Andrije i Hotel Katarina na otoku Sv. Katarine. Rovinj je istaknuto turističko središte u Hrvatskoj i već nekoliko godina za redom bilježi rekordnih 3 milijuna noćenja tijekom sezone. Rovinjske plaže su tipične za ovaj dio sjevernog Jadrana. Najčešće ćete pronaći kamenite rtove i šljunčane uvale koje se ritmično ponavljaju duž 67 kilometara rovinjskog priobalja. Park šuma Zlatni rt, koja se nalazi na južnom dijelu grada, također će vas očarati. Šetnja, trčanje, vožnja biciklom i kupanje u stogodišnjem zaštićenom parku jedinstvena su iskustva za pamćenje.

Kultura

Predivno je doživjeti stari dio grada bogat brojnim romaničko-gotičkim, renesansnim, baroknim, neoklasicističkim prozorima, balkonima, baladurima, altanama (terasama na krovu), portalima, skalinadama. Šetajući uskim ulicama i trgovima bit ćemo fascinirani ljepotom usko zbijenih visokih kuća koje jedna drugu podupiru na kosini podno crkve Sv. Eufemije. Nekad zaštićene sigurnim ranosrednjovjekovnim i renesansnim gradskim bedemima djelomično očuvanim do danas na južnoj i sjevernoj strani starog grada. Druga nedjelja u kolovozu poseban je dan za Rovinj. U Grisiji, uličici koja spaja glavni gradski trg i Crkvu svete Eufemije, od ranog se jutra do kasnog poslijepodneva događa eksplozija kreativnosti. Akademski umjetnici, amateri i djeca zajedno izlažu svoja umjetnička djela posjetiteljima koji hrle u malenu uličicu. Sjajnim kamenom popločena ulica tog dana u kolovozu zaživi posebnim sjajem. Zidovi kuća, vrata, prozori i škure okite se bezbrojnim slikama, skulpturama, instalacijama i ostalim raznobojnim predmetima - plodovima kreativnosti umjetnika iz čitave Istre, Hrvatske i inozemstva. Umjetnička djela tako nadopunjuju divnu mješavinu stilova starih rovinjskih građevina na kojima se spajaju gotika, renesansa, barok i neoklasicizam. U svom šarenilu umjetnina i ukrasa na fasadama, možda primijetite i neobične dimnjake. To su fumaioli, vanjski dimnjaci građeni kada je stanovništvo Rovinja naglo poraslo pa su čitave obitelji živjele u jednoj sobi s ognjištem.

Gastronomija

U Rovinju i njegovoj okolici možete uživati u ukusnim tradicionalnim jelima i odličnim istarskim vinima. Rovinjski će Vas restorani impresionirati izborom kreativnih jela od svježe ribe, rakova i školjki, istarskog pršuta, tartufa ili divljih šparoga, a sommelieri će Vam preporučiti čašu istarske malvazije, chardonnaya, bijelog i sivog pinota ili crvenih vina, kao što su teran, merlot i cabernet sauvignon. Bez krušnih peći na drva i kvalitetnih sastojaka nemoguće je pripremiti pravu talijansku pizzu.
Bezbroj restorana u Rovinju nudi pizzu. Pogledajte popis pizzerija i restorana koji pripremaju najbolje pizze u gradu. Želite li pak kušati autohtonu hranu, jela od mesa i tjestenina ili pak riblja jela i ostale plodove mora, sve to uz odlična istarska vina, najbolje konobe je ipak najuzbudljivije otkriti sam.

Sport i priroda

Očekuje vas pustolovina za cijelu obitelj uz brojne aktivnosti na moru – od škole jedrenja i daskanja, skijanja i ostalih adrenalinskih morskih sportova do najma pedalina, kajaka ili kanua. Prisutna su brojna igrališta i sportski tereni, dječja igrališta na otvorenom i zabavni sadržaji tijekom dana i večeri. Uživajte u omiljenom sportu na teniskim terenima, boćalištima ili na minigolfu.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.