Devet savjeta za bržu prodaju nekretnine

Devet savjeta za bržu prodaju nekretnine

 

Prodaja nekretnine može biti dugotrajan i mukotrpan proces. Nerijetko nas može dovesti do očaja, pogotovo ako vaša nekretnina stoji na tržištu predugo. Istraživanja pokazuju da nakon inicijalnog interesa, zanimanje za nekretninu pada te se potencijalni kupci počinju pitati što nije u redu s nekretninom da nije tako dugo prodana.

 

Jedan od najočitijih odgovora je - unajmite profesionalnu pomoć! Agenti za prodaju nekretnina imaju profesionalnu mrežu i dobivaju nove upite na dnevnoj bazi. Ako se odlučite za profesionalnu i uspješnu agenciju kao što je Eurovilla, ti upiti su i višestruko češći.

 

Kako bi vam olakšali proces prodaje, naši stručnjaci okupili su nekoliko praktičnih (i jeftinih) načina koji će vam pomoći da brže prodate svoju nekretninu. Eurovillinih 9 savjeta za bržu prodaju nekretnine zasigurno će vam dati zanimljivih prijedloga koji će pomoći da vaša nekretnina "zapali" novi interes i postigne bolju cijenu.

1. Odaberite pristup prodaji

Odaberite pristup prodaji koji će vam najbolje odgovarati prije postavljanja oglasa za prodaju. Ako ste sigurni u svoju sposobnost promoviranja nekretnine i pregovaranja, opcija za prodaju od strane vlasnika mogla bi biti najbolji izbor, ali možda ne jamči najbržu prodaju ili najvišu cijenu.

Agent za nekretnine mogao bi biti idealan izbor ako biste svoje vrijeme bolje usmjerili na druge detalje. Nakon što se vaš dom nađe na tržištu, ne biste trebali mijenjati svoj pristup prodaji sve dok to čvrsto ne odlučite. Česte promjene mogu odvratiti kupce.

 

Pogledajte naš tim stručnjaka ovdje.

2. Pospremanje

Ništa ne odbija kupce više od neuredne kuće ili stana. Ako niste u mogućnosti sami provesti dubinsko čišćenje, angažirajte profesionalce. Bez obzira u koje doba dana ili noći, nekretnina koja je na tržištu mora biti uredna i čista. Među važnim područjima za čišćenje dok je vaša nekretnina na tržištu su:

 

      Pultovi u kuhinji

      Unutar uređaja i ormara

      Kutove soba i podove na kojima se skuplja prašina

      Police

      Kupaonski umivaonici, tuševi, kade i WC školjke

      Unutar ormara

      Unutarnji i vanjski prozori

      Pohabane podloge, vrata i zidovi

      Garaža i podrum

 

3. Cijena

Postavljanje konkurentne cijene za vašu nekretninu jedan je od načina da značajno ubrzate proces prodaje. Previsoke cijene će produžiti vrijeme koje vaša nekretnina provede na tržištu ina kraju ju ipak možete prodati za manje; jednostavno će vam trebati više vremena da to postignete.

 

Da biste potaknuli zanimanje i potaknuli nadmetanje od strane potencijalnih kupaca, možda biste čak željeli odrediti malo nižu cijenu od nekretnina na sličnoj lokaciji u vašem susjedstvu. Stanje vašeg lokalnog tržišta nekretnina i brzina kojom se tamo prodaju odredit će koliko je ova metoda učinkovita.

 

Također možete uzeti u obzir raspone cijena koje većina kupaca u vašem području traži kada postavljate cijenu. Na primjer, ako svoju kuću ponudite za 399.000€, svatko tko traži kuće ispod 400.000 € moći će je pronaći. Ali ako odredite cijenu od 405.000€, vaša se nekretnina neće pojaviti u kupčevim rezultatima pretraživanja.

 

Nekoliko savjeta za određivanje cijene nekretnine pročitajte ovdje.

4. Odredite rok za smanjenje cijene

Pažljivo proučite svoj plan prije nego što odaberite dan za smanjenje cijene, naravno ako niste primili nijednu ponudu. Novi iznos možete odabrati kasnije jer se stanje može promijeniti ovisno o povratnim informacijama koje dobijete od kućnih obilazaka, ali trebali biste barem imati na umu ciljani datum. U tom slučaju, najbolje je brzo djelovati. Vaše šanse da prodate svoju nekretninu po traženoj cijeni smanjuju se što je dulje na tržištu.

5. Razmislite o prodajnim poticajima

Povremeno može biti korisno potaknuti potencijalne kupce ako znate da će prodaja vaše nekretnine biti teška, bilo zbog njezinih posebnih karakteristika ili zato što prodajete na sporom tržištu. Primjeri uključuju ponudu pokrivanja kupčevih naknada za zatvaranje, dogovor za popravak ili renoviranje unaprijed ili uključivanje stavki poput uređaja koji obično nisu uključeni u transakciju.

6. Hitni popravci

Ako nemate vremena za značajna poboljšanja, ključno je riješiti sve male probleme koji mogu odbiti potencijalne kupce;

 

      Zamijenite svu boju koja se oljuštila ili ostrugala

      Popravite klimave pločice

      Popravite neispravne ručke na elementima

      Zategnite slavine koje puštaju

 

Također biste mogli poželjeti napraviti nekoliko jeftinih poboljšanja u izgledu svoje nekretnine.

 

      Stavite novi sloj boje s unutarnje strane

      Stavite novu opremu na ormariće u kuhinji i kupaonici.

      Zamijenite sva zastarjela ili stara rasvjetna tijela.

      Uložite u odgovarajuće novije uređaje

 

 

7. Profesionalni fotograf

Prema EPRA-ovom istraživanju iz 2022., 96% kupaca koristilo se internetskim resursima za traženje nekretnina. Kupci mogu preskočiti vašu nekretninu bez da su je obišli ako slike na oglasu ističu njene negativne značajke. Kako biste privukli potencijalne kupce, unajmite profesionalnog fotografa i prenesite najmanje 30 slika svoje nekretnine iznutra i izvana. Potrebna vam je profesionalna fotografija, tlocrt, video i virtualna fotografija; što više toga ponudite potencijalnom kupcu, to bolje. Amaterske slike jednostavno više nisu dostatne.

8. Ukrasite ulaz

Nakon što su potencijalni kupci u vašoj nekretnini, još uvijek ih trebate oduševiti. Smatramo da se kupac odlučuje za kupnju u prvih nekoliko sekundi od ulaska u nekretninu. Pobrinite se da predvorje bude uredno, bez nereda i što otvorenije i gostoljubivije dok ste na tržištu. Mjesta koja su najočitija s ulaza mogu napraviti najveću razliku ako ste ograničeni u tome gdje možete dodati svježi sloj boje ili koje podove možete obnoviti.

9. Budite fleksibilni kod prikazivanja

Kupci preferiraju razgledavanje nekretnina kada to njima odgovara, a to je često vikendom i navečer. Također, žele imati mogućnost razgledavanja kuće što je prije moguće nakon što su je pronašli na internetu, osobito ako postoji više zanimanja za istu nekretninu. Nekoliko potencijalnih kupaca će razgledati vašu nekretninu ako se može razgledati s malo ili nimalo najave. Ako trebate obavijest 24 sata unaprijed, mogli bi odlučiti potpuno izbjeći posjet vašoj nekretnini. Kad kupac stigne, može biti neugodno ako još pospremate ili čekate vani. Zato budite spremni da krenete odmah.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.