Kako jednostavno podići vrijednost nekretnine

Kako jednostavno podići vrijednost nekretnine

Niste sami ako vjerujete da se nadogradnja određenih dijelova vaše nekretnine ili redizajniranje sobe isplati. Međutim, jedna od čestih financijskih grešaka koje prodavatelji nekretnina čine je trošenje previše sredstava na poboljšanja prije prodaje svoje nekretnine.

 

Umjesto toga, prije nego što stavite svoju nekretninu na tržište, uzmite u obzir ovaj Eurovillin popis jednostavnih savjeta za podizanje vrijednosti nekretnine.

1. Učinite područje svjetlijim

Kupci moraju zamisliti kako će njihova nekretnina izgledati nakon što se sav njihov namještaj postavi. Ako rasvjeta otežava vidljivost, to može biti izazov. Zidne boje i količina dnevne svjetlosti koja ulazi kroz prozore mogu utjecati na cjelokupni dojam.

 

Razmislite o jednostavnom otvaranju zastora i sjenila kako biste pustili prirodnu svjetlost da uđe i osvijetli prostor. Osim toga, nemojte se bojati prebojiti zidove kako biste potencijalnom kupcu pružili privlačniji pogled. Vjerojatnije je da će pristati platiti cijenu koju tražite ako mogu zamisliti da tamo žive.

2. Pregledajte kućanske aparate

Bilo koji zastarjeli uređaj koji će ostati u vašoj nekretnini kada ju prodate vjerojatno bi trebalo zamijeniti. Međutim, ako su vaši kućanski uređaji još uvijek u dobrom stanju, ne bi se isplatilo uložiti stotine eura u njihovu zamjenu jer možda nećete nadoknaditi taj trošak prodajom.

 

Potražite udubljenja, oštećenja i druge kozmetičke nedostatke na svojim kućanskim aparatima. Uštedite novac mijenjajući samo vrata ili ploču uređaja, što će učiniti da izgleda potpuno novo i manje je vjerojatno da će privući pozornost bilo koga tko gleda vašu nekretninu. Na primjer, možda biste mogli uštedjeti ako zamijenite samo prednju ploču vaše perilice posuđa, a ne cijeli uređaj.

 

Znate li kako prepoznati kvalitetan namještaj? Detalje saznajte ovdje.

3. Čišćenje

Prvi dojam je važan, stoga kada netko prvi put uđe u vaš dom, on bi trebao biti besprijekorno čist. Srećom, kada sami čistite to vas ne košta previše. Međutim, s obzirom na to da bi mogli biti deseci tisuća ili čak stotine tisuća eura u pitanju, možda biste trebali čistiti malo detaljnije nego inače.

 

Razmislite o korištenju usluge čišćenja ako mislite da nemate vremena ili odgovarajuće opreme za temeljito čišćenje svog doma. Ovisno o uslugama koje trebate, iznajmljivanje profesionalnih čistača moglo bi vas koštati nekoliko stotina eura, ali ovo malo ulaganje moglo bi se odmah isplatiti kada se potencijalni kupci opušteno osjećaju u vašem domu i mogu vidjeti koliko je dobro održavan.

4. Obavite inspekciju

Obično inspekcija nekretnine košta nekoliko stotina eura, iako stvarni troškovi mogu varirati ovisno o veličini i drugim aspektima. Provođenje inspekcije nekretnine kada ne želite pronaći skupe probleme može se činiti kontraproduktivnom. Međutim, prepoznavanje problema pomoći će vam da se usredotočite na to gdje ćete pametno potrošiti svoj novac.

 

Cijena vaše nekretnine može porasti ako odlučite izvršiti bilo kakve popravke nakon inspekcije. To je zato što ste povećali vrijednost nekretnine i vaši kupci imaju manje briga.

5. Organizacija prostora

Presudno je osigurati da su prostori čisti i uredni kako bi vaša nekretnina ostavila najbolji mogući prvi dojam potencijalnim kupcima. Ako možete zadovoljiti kupca onim što vidi, vrijednost vaše nekretnine vjerojatno će porasti kao rezultat toga. Osim toga, organiziranje prostora unutar vaše nekretnine ne zahtijeva puno vremena ni rada.

 

Potražite prilike za uklanjanje osobnih predmeta iz prostora kako biste ih očistili i neutralizirali. S pultova i stolova uklonite predmete koji nisu potrebni jer je važno da broj predmeta u svakoj sobi bude što manji. Ne zaboravite organizirati i manje vidljiva područja poput ormara i garaža. Kada je riječ o prodaji vaše nekretnine, nijedan detalj nije presitan.

6. Održavajte okućnicu

Kupac će prvo primjetiti vašu okućnicu jer to je prvo što vidi prije ulaska u vašu nekretninu. Iako mnogi zadaci za njegu travnjaka ne zahtijevaju puno vremena, ne želite dopustiti mogućem kupcu da stekne krivi dojam. Posjet će započeti loše ako im se ne sviđa ono što vide kada dođu ispred nekretnine. Takav dojam ostavlja prostor vjerovanju da ni nekretnina nije dobro održavana.

 

Održavanje travnjaka može vam pomoći da izbjegnete ovu nevolju. Podrežite grmlje i drveće, pokosite travnjak, a možda čak i dodajte neke lončanice kako bi dodali boje svojoj okućnici. Osim ako vaš travnjak nije ozbiljno zapušten, ne bi trebalo uložiti puno truda ili novca da bi izgledao sjajno.

7. Otvoren prostor

Razmislite o pažljivom odabiru i rasporedu namještaja kako bi sobe izgledale veće ako želite povećati svoju kvadraturu, a da to zapravo i ne učinite. Možete uštedjeti novac i učiniti ovo sami ako imate dizajnersko oko. Ako je tako, razmislite o tome da potražite stručnjaka koji će vam pomoći da uredite svoju nekretninu prije nego što je stavite na tržište.

 

Ovdje  možete pronaći više informacija o stagingu nekretnine.

 

Kupci mogu ozbiljno razmotriti kupnju vaše nekretnine ako mogu vidjeti njen potencijal. Ako se prostorije čine klaustrofobičnim ili neorganiziranim, teže je zamisliti kako bi moglo izgledati. Optimalna opcija za otvoreni tlocrt uključivala bi fizičko otvaranje prostora koji okružuje dnevnu sobu ili kuhinju, ako je to moguće. Ali posavjetujte se sa stručnjakom kako biste vidjeli bi li rušenje zida ili slične strukture bilo ekonomski i strukturalno opravdano.

8. Obnovite kuhinju

Nije potrebno ulagati u skupe mramorne radne ploče kako biste svojoj kuhinji dali moderniji izgled. Umjesto toga, uzmite u obzir jednostavne, pristupačne izmjene koje bi mogle promijeniti način na koji ljudi vide prostor. To bi moglo značiti korištenje drugačije sheme boja za ručke i slavine ili bojanje ormarića u drugu nijansu.

 

Izvođenje ovih jednostavnih nadogradnji ne bi trebalo dugo trajati, a pomoć stručnjaka nije uvijek potrebna. Ovaj skromni trošak opravdan je ponuđenom vrijednošću ako pomažu kupcima da se osjećaju kao kod kuće.

 

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.