Razmišljate o nekretnini u Poreču?

Razmišljate o nekretnini u Poreču?

 

Osim što je lijep obalni gradić, Poreč je i jedno od najomiljenijih mjesta za odmor u Istri. Ukoliko kupite nekretninu u Poreču, sve atrakcije koje ovaj šarmantni gradić nudi bit će vam nadohvat ruke!

Zapanjujući stari grad s liste UNESCO-ve Svjetske baštine, luka sa šarmantnom rivom i brojne zapanjujuće plaže samo su neke od atrakcija Poreča koje morate posjetiti. Osim toga, vaša nova nekretnina u Poreču omogućit ce vam i nebrojna istraživanje jer porečka okolica nudi širok izbor spektakularnih lokacija za izlete uz značajan izbor sportskih i rekreacijskih mogućnosti.

 

Nekretnine u Poreču su veoma atraktivne, stoga smatramo da ste napravili dobru odluku za kupnju nekretnine upravo na tom području. Eurovilla vam donosi pregled dostupnih nekretnina, najljepših atrakcija i plaža te se nadamo da ćemo vam time olakšati odluku koja je pred vama.

 

Dostupne nekretnine u Poreču

Poreč je jedno od najdražih mjesta naših agenata! Svaka nekretnina koju obiđu ih očara, no sumnjamo da i ovaj grad ima veze s tim. Eurovilla vam donosi neke od najzanimljivijih tipova nekretnina koje se trenutno nude u Poreču;

Apartmani

Jedna od naših omiljenih stvari u ovoj branši je ta što možemo sudjelovati u procesu kupnje i prodaje apartmana. Svaki put nas nešto iznova iznenadi i imamo tu čast vidjeti neke od najzanimljivijih apartmana na moru. Eurovilla u svojoj ponudi ima pregršt zanimljivih apartmana koje možete pogledati i odabrati kao svoju sljedeću investiciju.

Zemljišta

Građevinska zemljišta su među najpopularnijim opcijama kod investitora. Kupnja prazne parcele ili zemljišta omogućit će vam gradnju svog idealnog rješenja. Bilo da se radi o gradnji nekretnine koju ćete sami koristiti ili pak nekretnine za komercijalne svrhe, prazna parcela je kao komad mramora, a vi ste kipar. U svakom slučaju, Eurovilla ima nešto za vas.

Vile

Jedna od prvih stvari koja nam pada na pamet kada razgovaramo o kupnji nekretnina u Poreču je kupnja vile u neposrednoj blizini mora. Porečke nekretnine imaju skrivene dragulje u obliku vila koje ce vam sigurno zagolicati maštu i natjerati vas da se zamislite kako u njima provodite svoje dragocjeno vrijeme.

Kuće

Dostupne nekretnine u Poreču uključuju i kuće. Ponuda je raznovrsna te smo sigurni da ćete pronaći nesto što je upravo po vašem ukusu. Jedna od naših omiljenih nekretnina, pogotovo u Istri, su tradicionalne istarske kamene kuće. No, Poreč ima i dostupne kuće u modernijem izdanju, stoga vas mali i jednoličan izbor nekretnina ne bi trebao brinuti.

Projekti

Jedna od zanimljivih stvari kod nekretnina u Poreču su razni projekti u raznim stadijima razvoja. Investiranje u nedovršene projekte omogućava cjenovne špekulacije te brojni domaći i inozemni investitori se upravo odlučuju za kupnju projekata. Na vašu sreću, Eurovilla u svojoj ponudi nekretnina u Poreču ima upravo takve projekte.

 

Cijelu ponudu nekretnina u Poreču pogledajte ovdje.

 

Informacije o Poreču

Uz Rovinj i Pulu, Poreč, grad od oko 17.000 stanovnika, jedno je od najznačajnijih obalnih naselja u Istri. Stari grad je pravi dragulj na Jadranu, smješten na dugom, uskom poluotoku i omeđen starim gradskim zidinama. Otok Sveti Nikola, koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od obale dominira gradskim krajolikom i vrlo je zadivljujuć. Eufrazijeva bazilika, koja je stavljena na UNESCO-ov popis svjetske baštine, vjerojatno je najpoznatija znamenitost Poreča. Ukoliko se odlučite za kupnju nekretnine u Poreču, donosimo vam nekoliko aktivnosti i znamenitosti koje ćete moci posjetiti kada kod vam srce to poželi.

 

Aktivnosti i zanimljivosti u Poreču

Postoji mnogo zanimljivih stvari koje možete raditi u Poreču. Većina znamenitosti nalazi se u samom srcu starog grada, što olakšava šetnju i otkrivanje. Međutim, okolica Poreča izuzetno je zanimljiva za istraživanje i ima mnogo toga za ponuditi. Kada preuzmete svoju novu nekretninu u Poreču, ovo su neke od aktivnosti i znamenitosti koje će vam biti nadomak ruku;

Luka i riva

Velika šetnica uz more pravo je bogatstvo Poreča. Cijeli stari grad opasan je šetalištem Lungomare, a šetnja njime omogućit će vam dati prekrasan ugođaj. Poreč je osebujan, posebno lučka panorama s povijesnim zidom, brojne gradske kuće pastelnih boja, fantastični restorani i kafići te raskošne jahte. Ovo šetalište također povezuje gradsku jezgru s prekrasnim uvalama i plažama duž obale. Obalna šetnica također povezuje dva prekrasna zelena poluotoka Zelenu i Plavu Lagunu sa starim gradom Porečom.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Puli? Pogledajte ju ovdje.

Eufrazijeva bazilika

Eufrazijeva bazilika, koja je od 1997. godine na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i jedna je od najvrijednijih kulturnih znamenitosti ovog lučkog grada, najpoznatija je atrakcija Poreča. Ušuškana je u starogradskoj sporednoj ulici odmah nakon trgovačke četvrti. Jedna od najštovanijih hrvatskih svetišta, bazilika je zamijenila oratorij koji datira iz četvrtog stoljeća. Najstarije komponente kompleksa, koje datiraju iz šestog stoljeća, trenutno su dostupne javnosti kao muzej. Lijepi, vrlo dobro očuvani mozaici i kapiteli stupova, koji se mogu vidjeti tijekom posjeta, neke su od značajki ove bazilike.

Crkva i glavni trg

Trg Slobode, omiljeno je mjesto za kulturna i druga događanja, koncerte i manje festivale, osobito ljeti. Važna mjesta su također u blizini, a nalazi se na samom početku starog grada. Trg sadrži pregršt fantastičnih kafića u kojima možete uživati u osebujnom i povremeno bučnom ambijentu. Na središnjem trgu je i crkva Gospe od Anđela, izgrađena u 18. stoljeću. Najveća crkva u gradu, posebno je intrigantna za razgledavanje zbog prekrasnih slika.

Decumanus

Decumanus je šetnica u Poreču koja datira još iz rimskog doba te je nedvojbeno jedna od najljepših mjesta za posjetiti. Ova popločana ulica, kojom se nižu bezbrojni dućani i butici, pravi je shopping raj. Počinje na istoku od središnjeg gradskog trga, Trga Slobode, i vodi kroz povijesnu četvrt kroz brojne znamenitosti i građevine, uključujući Peterokutni toranj i Gradski muzej.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Rovinju? Pogledajte ju ovdje.

Porečke kule

Još jedna značajka stare gradske jezgre su poznate porečke kule. Od obrambenih objekata, koji su izgrađeni između 12. i 16. stoljeća, danas su ostale samo 3 kule. Peterokutni toranj u trgovačkoj četvrti nedvojbeno je najpoznatiji toranj; na vrhu se nalazi veličanstveni kafić s panoramskim pogledom

Trg Matije Gupca

Jedan od najljepših trgova u staroj gradskoj jezgri, Trg Matije Gupca, izvorno poznat kao Piazza dei Signori, omiljeno je okupljalište i mještana i posjetitelja. Osobito je vrijedno pažnje nekoliko izvrsnih gradskih palača, uključujući šarmantnu venecijansku palaču Zuccato u gotičkoj i baroknoj arhitekturi. Zbog nesretnog uništenja zapadnog pročelja trga u Drugom svjetskom ratu, ondje se sada nalazi mali, šarmantni park. Tu je i lijepi udoban kafić u kojem se možete opustiti uz osvježavajuće piće dok uživate u prekrasnom pogledu na stari grad.

Romanička kuća

Romanička kuća u starom gradu jedna je od najfascinantnijih znamenitosti Poreča. Jedna od najstarijih kuća u gradu, datira iz trinaestog stoljeća. Ovaj dobro poznati fotografski subjekt nalazi se u blizini trga Marafor i lako bi vam mogao promaknuti u obilasku grada. Na prvom katu nekada se nalazila konjušnica, dok je na drugom katu bila pozamašna dnevna soba s kaminom. Na prvom i drugom katu trenutno je skromna etnografska izložba.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Umagu? Pogledajte ju ovdje.

Park Jurja Dobrile

Tajni park J. Dobrile pravo je porečko blago. Ovaj maleni zeleni prostor nalazi se u središtu povijesne četvrti i očarava nevjerojatno lijepim ambijentom. Zanimljiva su i rimska vrata u sredini trga koja prostoru daju jedinstvenu kvalitetu. U blizini se nalazi i bista biskupa Jurja Dobrile. U blizini parka nalaze se brojni vrhunski restorani i moderne trgovine.

Otok Sveti Nikola

Samo 400 metara dijeli Poreč od šarmantnog otočića Sveti Nikola, koji se može posjetiti za samo 5 minuta vožnje brodom. Dobit ćete pravi osjećaj mirnog otoka dok šetate. Tu su i bogato zelenilo borova, njegovani vrtovi i raznolike plaže. Na Otoku Svetog Nikole postoji i mala pješčana plaža koja je posebno uređena. Još jedna nevjerojatna i spomena vrijedna karakteristika otoka je pogled na Poreč.

Trg Marafor

Maleni trg Marafor pomalo je zaklonjen u gornjem dijelu Poreča. Dva hrama Marsa i Neptuna, oba izgrađena u prvom stoljeću, nalazila su se na granici onoga što je bio rimski forum. Ostaci starog kompleksa hrama sačuvani su do danas i otvoreni su za besplatne posjete.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Labinu? Pogledajte ju ovdje.

Porečke plaže

Još jedna velika prednost kupnje nekretnine u Poreču i okolici su - plaže. Ovdje je dostupno sve, od finih pješčanih plaža do čistih, stjenovitih plaža s bijelim šljunkom. Brojne od ovih plaža nose i Plavu zastavu, simbol izvrsne opremljenosti, kvalitete vode i čistoće. Najpoznatija gradska kupališta nalaze se na Lanterni na sjeveru te na poluotocima Plava i Zelena laguna na jugu. Međutim, dvije prekrasne plaže su vrlo blizu starog grada i nalaze se uz šetnicu; idealni su za kombinaciju razgledavanja s kupanjem i sunčanjem.

Aktivnosti na području Poreča

Osim otkrivanja Poreča, u blizini ima mnogo stvari koje možete učiniti i mjesta koja možete posjetiti. Njegov povoljan položaj omogućuje posjet nekoliko najslikovitijih mjesta Istre. Kada kupite svoju novu nekretninu u Poreču, vrijedilo bi znati koja su najbolja mjesta za posjetiti u neposrednoj blizini Poreča;

Jama Baredine

Jama Baredine, najljepša stalaktitna špilja u Istri s bezbrojnim stalaktitima i stalagmitima, udaljena je samo 10 kilometara od Poreča i nudi nevjerojatno fascinantne vođene ture.

Gradovi

Lijepi Novigrad na sjeveru, prekrasni Vrsar na jugu i Rovinj, poznati priobalni i turistički grad, obalna su mjesta u blizini Poreča koja vrijedi posjetiti.

Vodeni parkovi u Poreču

Vodeni parkovi u Poreču – Aquacolors Poreč, koji je udaljen samo 4 kilometra, i Istralandia, koji je 23 kilometra sjevernije, dodatni su zabavni sadržaji za obitelji s djecom.

Unutrašnjost Istre

Unutrašnjost Istre također vrijedi istražiti jer se u njoj nalaze brojni ljupki planinski gradovi. Posebno su atraktivna jednodnevna odredišta Motovun, Grožnjan, Buje i Hum.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.