Tražite nekretninu u Umagu? Evo nekoliko stvari koje morate znati!

Tražite nekretninu u Umagu? Evo nekoliko stvari koje morate znati!

Jedno od najomiljenijih mjesta za odmor u Hrvatskoj je Umag. Nije nimalo čudno da vas zanima mogućnost kupnje nekretnina u Umagu. Tko nebi poželio imati vlastiti komadić ovog primorskog raja?

 

Smješten na sjeveru Istre, Umag očarava posjetitelje svojim atraktivnim starim gradom, brojnim fascinantnim znamenitostima i zadivljujućom okolicom koja nudi mnoštvo fantastičnog sadržaja. Osim toga, postoje brojne šarmantne plaže i kupališta duž obale gdje možete doista pustiti dušu da uživa. Unutrašnjost Istre sastoji se od malih, šarmantnih sela, lijepih vinograda i bujnih maslinika, te će upravo ta nevjerojatna raznolikost učiniti i samo putovanje u Umag vrlo posebnim.

 

Osim što ćemo vam pokazati koje sve nekretnine imamo u ponudi na prostoru Umaga, Eurovilla vam donosi i zanimljivosti o Umagu koje naši stručni lokalni agenti znaju. Nakon što pronađemo idealnu nekretninu u Umagu za vas, pokazat ćemo vam i omiljene aktivnosti, prekrasne plaže, nevjerojatna putovanja i lokacije do kojih se lako možete stići iz svoje najnovije investicije.

Nekretnine u Umagu

Ponuda nekretnina u Umagu raznovrsna je i vrlo zanimljiva. No, kako se turistička ponuda i usluge mijenjaju, gradnja i arhitektura ju prate. Eurovilla u svojoj ponudi nekretnina u Umagu posebno izdvaja;

Ville

Urbane vile u te u neposrednoj blizini Umaga odišu modernim dizajnom i komforom. Dvije su to možda i najbitnije stvari koje tražimo kod investicije. Moderne vile u Umagu omogućuju kupcima mir i izoliranost, no s druge strane i dovoljnu blizinu svim glavnim atrakcijama kao i cjelokupnoj ponudi ovog šarmantnog istarskog grada.

Apartmani

U posljednjih nekoliko desetljeća, kupnja apartmana na izboru je jedna od najpopularnijih opcija. Moderan stil gradnje, manji troškovi održavanja i fenomenalno uređenje samo su neke od prednosti koje novoizgrađeni apartmani u Umagu nude. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, sigurni smo da ćete biti i više nego zadovoljni s ponudom apartmana koje Eurovilla ima u ponudi.

 

Cijelu ponudu nekretnina u Umagu pogledajte ovdje.

Kako najlakše do Umaga

Zračna luka Pula, smještena je 82 kilometra južno od Umaga, najbliža je hrvatska zračna luka. Zračna luka Trst u Italiji je moguća opcija koja bi mogla biti prikladnija. Trst je zapravo 52 kilometra bliže Umagu nego Zračna luka Pula. Letovi za Trst dostupni su tijekom cijele godine, a ljeti su češći, pa možda tamo otkrijete i bolje putne veze. Ukoliko vas zanima povezanost Umaga i vaše nove nekretnine s ostatkom Europe, blizina ove dvije zračne luke trebala bi vam potpuno odgovarati.

Povijest Umaga

Umag su naselili Rimljani u ranim godinama i, kao i veći dio Istre, bio je dio Mletačkog carstva od 1248. godine. Nakon pada Venecije, njime je upravljala Austrija, te nakon toga Italija do 1943., sve dok nije prebačen u Jugoslaviju 1953. godine. Kada je Hrvatska 1991. godine proglasila neovisnost, Umag je postao dijelom Hrvatske. Kupnja nekretnine u Umagu neće vam samo biti investicija, već ćete postati vlasnikom dijelica povijesti.

Aktivnosti i atrakcije u Starom gradu Umagu

Mali, ali šarmantni stari grad Umag svakako vrijedi istražiti. Zidine Starog grada, koje datiraju iz desetog stoljeća, još su vidljive. Evo nekoliko važnih atrakcija kojima ćete biti u blizini ako kupite nekretninu u ovom sarmantnom turističkom gradu;

Crkve

Stropna freska Giuseppea Bernardina Bisona nalazi se u crkvi sv. Marije iz 18. stoljeća. Strop crkve sv. Roka oslikan je uljem na drvu.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Puli? Pogledajte ju ovdje.

Galerije i muzeji

U Biskupskoj kuli, srednjovjekovnoj utvrdi iz 14. stoljeća za koju se vjeruje da je najstarija građevina u gradu, nalazi se Muzej grada Umaga. U muzeju su prikazani lokalni povijesni i arheološki artefakti. Galerija suvremene umjetnosti koja često ugošćuje kulturna događanja zove se Galerija Marin.

Svjetionik u Savudriji

Svjetionik Savudrija nalazi se u Savudriji, samo 7 km sjeverno od Umaga, na najsjevernijoj točki cijele hrvatske obale. Visok je 36 metara i najstariji je svjetionik na hrvatskoj obali. Izgrađen je davne 1818. godine. Iako se neke od prostorija u zgradi mogu izdvojiti kao smještaj, svjetionik je i danas u funkciji.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Rovinju? Pogledajte ju ovdje.

Aktivnosti

Za sve nas kojima je bitan aktivan sadržaj blizu naše nove nekretnine, dobro je znati da ovo područje Istre ima izvrstan izbor biciklističkih staza. Jangalooz Adventure Park smješten je u Stella Marisu te nudi zabavu na drvetu iu zraku prikladnu i za odrasle i za djecu!

Gastronomija u Umagu

Kupiti nekretninu blizu koje nema kvalitetnog gastronomskog sadržaja, pogotovo u blizini Jadranskog mora, za nas bi bila promašaj. Na svu sreću, Eurovilla stručnjaci bez ikakvog problema mogu vam preporučiti čitav niz restorana i konoba koje apsolutno vrijedi posjetiti! Jedna od najboljih stvari - kupnjom nekretnina u Umagu ovi sadržaji bit će vam u neposrednoj blizini! Evo nekoliko preporuka iza kojih čvrsto stojimo;

Restoran Badi

Restoran Badi, koji se nalazi izvan Umaga, nedvojbeno je mjesto na koje treba otići ako tražite fino objedovanje u visokoj atmosferi. Specijalizirani su za posluživanje ribljih delicija poput buzare ili brudeta, a nude i degustacijske menije od pet ili sedam sljedova.

Konoba Rustica

Uz dobar izbor tradicionalne istarske kuhinje (mnogo tjestenine!), Konoba Rustica također poslužuje odreske i plodove mora.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Poreču? Pogledajte ju ovdje.

Konoba Buščina

U Konobi Buščina popularna su jela od mesa, ribe i plodova mora, kao i ona od mesa boškarina (istarskog vola).

Restoran Viva Umag

Viva Umag je živahni restoran koji nudi ukusna jela od tjestenine i mesa.

Pizzeria Luna

Ako imate potrebu za pizzom, Pizzeria Luna je najbolja opcija zbog bogatog menija. Svi mi ponekad poželimo dozu brže hrane, stoga smo morali uključiti i Lunu koja je idealna za utažiti ovaj specifičan oblik gladi!

Događanja u Umagu

Gastronomija je bitna, no još jedna stvar koja nam je bitna kod nove lokacije nekretnine je ta da postoje događanja koja privlače turiste. Na prvi pogled napučenost i velike gužve možda nisu ono što biste stavili pri vrhu svoje liste prioriteta, no bogatstvo događanja i ponude ne mogu utjecati na vrijednost nekretnine. Sve što diže vrijednost naše investicije smatramo bitnom stavkom, stoga su ova događanja u Umagu veliki plus. Ta događanja su;

Novogodišnja biciklistička utrka

U Umagu se svake godine održava uzbudljiva novogodišnja biciklistička utrka koja je izvrstan način za aktivan i zabavan ulazak u novu godinu.

Sea Star Festival

U mjestu se održava Sea Star Festival koji se održava u svibnju. Ovo događanje općenito okuplja mladu populaciju koja uživa na ovom festivalu glazbe. Ovakvi festivali odlična su najava nadolazeće turističke sezone te svima koji smo kupili nekretninu u Umagu kao investiciju olakšavaju povećanje naših smještajnih kapaciteta.

Croatian Open

Croatia Open Umag je poznati ATP teniski turnir. Manifestacija je započela 1990. godine i čini se da svake godine postaje sve popularnija. To je najprestižniji teniski turnir u regiji koji se održava svakog srpnja. Svake godine ovaj turnir privlači brojne svjetski poznate tenisače kao i brojna poznata lica iz javnog života.

 

 

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.