Zašto kupiti nekretninu u Rovinju?

Zašto kupiti nekretninu u Rovinju?

 

Obožavamo Rovinj zbog njegove slikovitosti stare gradske jezgre, popločanih ulica i uličica, živopisnih zgrada, ljupkih gradskih trgova, umjetničkih galerija, užurbane luke prepune malih izletničkih i ribarskih brodova te obalnih pubova i restorana. Tamo također često idemo jer Rovinj ima najbolji sladoled u Istri, a sigurni smo da će vas i ostatak rovinjske gastronomije oduševiti. Kupnja nekretnine u Rovinju neće vam samo osigurati vlastitu oazu u ovom turističkom gradu, već će vam osigurati posjedovanje malog dijela povijesti ove zapanjujuće regije.

O Rovinju

Mali i pristupačan pješice, Rovinj je veoma simpatičan grad. Novi dio grada okružuje stariji, koji je podijeljen na povijesni stari grad u kojem nema automobila i koji se nalazi na planinskom poluotoku. Najprepoznatljivija ikona grada je crkva Sv. Eufemije, koja je sagrađena na vrhu brda.

Dostupne nekretnine u Rovinju

Eurovillini agenti obožavaju obilaziti nekretnine u Rovinju. Navode kako je ponuda nekretnina u Rovinju raznovrsna i potpuno očaravajuća. Donosimo vam neke od najzanimljivijih tipova nekretnina koje možete pronaći na Eurovillinim stranicama;

Zemljišta

Građevinska zemljišta jedna su od najznačajnijih dijelova ove industrije, stoga vas ne bi trebalo začuditi da je i u prometu nekretnina u Rovinju isti slučaj. Kupnja građevinskog zemljišta ili parcele omogućava investitorima gradnju nekretnina po želji. Nama je nebitno želite graditi nekretninu koju ćete sami koristiti ili pak razviti projekt u komercijalne svrhe - Eurovilla ima nešto za vas.

Apartmani

Kupnja i prodaja apartmana u primorju jedna je od privilegija kojima možemo prisustvovati. U našoj ponudi možete pronaći apartmane koji odgovaraju tradicionalnoj rovinjskoj ili istarskoj gradnji te novogradnje apartmane koji slijede sve moderne trendove gradnje i energetske učinkovitosti. Od manjih garsonjera do velikih, prostranih apartmana, Eurovilla će sigurno pronaći nešto za vas.

Kuće

Nekretnine u Rovinju u svojoj ponudi imaju kuće raznih oblika, lokacija i veličina. Od tradicionalnih kamenih istarskih kuća do modernih urbanih gradnji, Eurovilla sigurno u ponudi ima nešto što će vam odgovarati.

Vile

Kada razgovaramo o kupnji nekretnina u Rovinju, kupnja vile blizu mora je definitivno ono što nam prvo pada na pamet. Rovinj ima zapanjujućih vila na prodaju, no u limitiranim količinama. Prekrasno tradicionalno ili moderno uređenje rovinjskih vila sigurno će vas natjerati da se zamislite kako u njima uživate ​​i provodite svoj idealan odmor.

Projekti

Još jedna zanimljiva stavka u ponudi nekretnina u Rovinju su projekti. Kupnja nedovršenih projekata obično kupcima osigurava povoljniju cijenu, a rokovi gradnje sve su precizniji i prihvatljiviji. Sigurni smo da ćete pronaći neki projekt koji će vam u potpunosti odgovarati.

 

Cijelu ponudu nekretnina u Rovinju pogledajte ovdje.

Rovinj na karti

Nalazi se 30 kilometara južno od Poreča i 30 kilometara sjeverozapadno od Pule na zapadnoj obali Istre. Rovinj je povoljno povezan s ostalim zanimljivim istarskim atrakcijama. Rovinj je od Venecije udaljen oko 260 kilometara. Iz Venecije se do Rovinja stiže za manje od tri sata. Od Zagreba je približno jednako udaljen od Rovinja.

 

Trebat će vam više od jednog dana ako želite ići od Rovinja do Splita. Rovinj i Split dijeli 500 kilometara i vrijeme putovanja od oko 5 sati. Putovanje potpuno novom, vrhunskom autocestom s više traka jednostavno je.

Turistička sezona u Rovinju

Rujan je idealan mjesec za putovanje u Rovinj. Puno je manje ljudi, više je još uvijek dovoljno toplo za kupanje, a troškovi smještaja manji. Pokušajte posjetiti proljeće, rano ili kasno ljeto ako ne možete doći u rujnu.

 

Vrhunac sezone je od zadnjeg tjedna srpnja do sredine kolovoza tijekom glavne sezone, koja traje od kraja lipnja do sredine rujna. Najgore vrijeme za posjet gradu su ova tri tjedna i zima.

 

Mnoge konobe, restorani i trgovine zimi su zatvorene. U gradu nema puno ljudi, a vrijeme je prohladno i kišovito. S druge strane, vrhunac sezone, koji traje od kraja srpnja do sredine kolovoza, vruć je, užurban i zagušen.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Poreču? Pogledajte ju ovdje.

Zašto Rovinj?

Rovinj je destinacija koju morate posjetiti. Čak i za turiste koji prvi put dođu u posjet, Rovinj bi trebao biti na dnevnom redu. Nakon Dubrovnika, drugo je najpopularnije turističko odredište u Hrvatskoj. Dobro je poznata i obožavana lokacija od strane turista iz Europe. Ne, malobrojni turisti izvan Europe razmišljaju uključiti ovu regiju na svoje putovanje u Hrvatsku.

 

Pokušat ćemo vam pružiti nekoliko razloga za posjet i kupnju nekretnina u Rovinju!

Romantika

Vjerujemo da je Rovinj jedno od onih mjesta koje svatko mora posjetiti barem jednom u životu. Iskustvo je jedini način da se Rovinj istinski doživi.

 

Stari grad je prilično šarmantan i budi nostalgiju. Dok ga obilazite, imat ćete mnogo prilika za fotografiranje. Ukoliko imate priliku za kupnju nekretnina u starom gradu Rovinju, savjet nam je da vas svakako iskoristite.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Umagu? Pogledajte ju ovdje.

 

 

Kozmopolitski osjećaj

Hoteli u gradu su moderni i kozmopolitski, u suprotnosti s prekrasnom atmosferom starog grada i neposrednim osjećajem la dolce vita.

 

Doživite luksuzni Monte Mulini, Grand hotel Park i hotel Lone, kao i kreativnu scenu hotela Adriatic. Ovi su hoteli, uz svu ozbiljnost, vrijedni zaustavljanja u gradu. Ukoliko kupite nekretninu u Rovinju, ovi hoteli bi mogli biti idealno mjesto za lezernja druženja i poslovne sastanke.

Rovinjska gastronomija

Jednostavno ne možete pogriješiti s ovdašnjim restoranima, bilo da odlučite kušati izvrsnu kuhinju Montea, ručati na otvorenom dok uživate u zapanjujućem pogledu na Puntulinu, kušati izvrsnu ribarsku pitu u Maestralu, iskusiti objedovanje poput kraljevske obitelji u La Serri, restoranu unutar dvorca Lanterna, ili kušati slatke kreacije Konobe Jure.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Rijeci? Pogledajte ju ovdje.

Plaže

U redu, Rovinj možda nije mjesto s kilometarskom pješčanom plažom, ali ako vas takve plaže zanimaju, nikada se ne biste odlučili na put u Hrvatsku.

 

Mnogo lijepih plaža možete pronaći do idete južno od poznate uvale Lone, preko šumskih plaža Zlatni Rt, preko Punta Eve, pa sve do obližnjeg otoka Bale. Neke od nekretnina za prodaju u Rovinju koje Eurovilla ima u svojoj ponudi, smještene su u neposrednoj blizini ovih prirodnih ljepota. Kupnjom takve nekretnine moći ćete koristiti u ovim plažama neovisno o godišnjem dobu, broju turista ili smještajnim kapacitetima grada.

Aktivnosti

Ako ste u potrazi za danom na plaži, adrenalinom ili najboljim lokalnim vinom i restoranima, ovaj ljupki obalni grad ima mnogo toga za ponuditi. Lako možete provesti tjedan ili dva u ovom prekrasnom gradu ako smatrate da je idealno mjesto za istraživanje ostatka Istre i odlazak na nekoliko dnevnih izleta u Sloveniju i Italiju, koji su u blizini. Donosimo vam nekoliko zanimljivih aktivnosti u kojima možete uživati ​​u Rovinju;

Park Šuma Punta Corrente

Punta Corrente je prekrasan šumoviti park koji se nalazi samo 15 minuta hoda od starog grada. Osim što nudi prostor za slobodno vrijeme, to je omiljeno mjesto za plivanje, vožnju biciklom i trčanje. Izgradnja ovog parka odvijala se između 1890. i 1910. godine.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Opatiji? Pogledajte ju ovdje.

 

Oštre, grube vapnenačke stijene u parku čine idealne uvjete za planinarenje. Nalazi se u starom kamenolomu i udaljen je od mora svega 20 metara. Rute su prilagođene čak i za početnike.

Vožnja Batane

Tradicionalni maleni ribarski čamac naziva se batana. To je drveni čamac dužine 4,5-8 metara, ravnog dna i jedra. Malo ljudi danas odlazi pečati u Batanu, ali nekoliko entuzijasta radi na održavanju ribičkog mjesta živim kao pravim prikazom zajednice jedinstvo.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Puli? Pogledajte ju ovdje.

 

U sklopu te inicijative, zavičajni muzej Kuća Batana je prije nekoliko godina u gostima počeo nuditi program koji uključuje tradicionalnu večeru u prostoru i vožnju starim gradom u batani u zoru (konoba na domaćem dijalektu).

 

Mislimo da je to nezaboravno iskustvo i toplo ga savjetujemo.

Ronjenje

Budući da u blizini ima puno olupina, ronjenje je vrlo popularna rovinjska aktivnost. U cijeloj Hrvatskoj Baron Gautsch najposjećeniji je i najočuvaniji brodolomac. Godine 1914. ovaj je parobrod potonuo. Olupina je trenutno 12,5 metara od obale, na dubinama od 28 do 40 metara.

 

Na lokaciji potonuća zakazana ronjenja nude mnoge obližnje ronilačke trgovine. Cijena jednog ronjenja na izlet brodom je 45 eura po osobi. Ukoliko kupite nekretninu u Rovinju, ovakve izlete i avanture možete organizirati i sami.

Stari grad

Stari grad Rovinj je smješten na uskom poluotoku. Kuće su zbijene jedna uz drugu, od kojih neke izviru doslovno iz vode. Selo je neobično i ima skrivenu blaga iza svakog ugla.

 

Zanima vas ponuda nekretnina u Crikvenici? Pogledajte ju ovdje.

 

Popločane ulice penju se do vrha planinskog poluotoka, gdje se nalazi crkva Sv. Eufemije. Uživajte u pogledu na zvonik, arhitekturi u venecijanskom stilu, umjetničkoj atmosferi, slatkim malim trgovinama i raznim ulicama koje možete istražiti.

La Grisia

La Grisiu, glavnu gradsku prometnicu, nije teško pronaći. La Grisia, najveća popločana ulica koja vodi do crkve sv. Eufemije, oivičena je trgovinama umjetninama, nakitom i suvenirima, kao i nekoliko restorana.

Crkva Sv. Eufemije

Zaštitnica grada, sveta Eufemija ili Fuma kako je narod zove, tema je legendi.

 

Eufemija je bila pobožna kršćanka koja je živjela u Kalcedonu u Maloj Aziji. Zarobljena je u dobi od 15 godina, a kada je odbila odreći se svoje vjere, lavovi su je ubili, ali nikada nisu konzumirali njezino tijelo. Kratka verzija: Tijelo joj je sačuvano jer je bila mučenica, a grobnica je na kraju bila pohranjena u Carigradu do 800. godine. Prema narodnoj predaji, isti sarkofag s ostacima svete Eufemije doplovio je na valovima do Rovinja, gdje je bio mladić koji ga je odnio na vrh brda uz pomoć svoje dvije krave. Iza glavnog oltara nalazi se postav sarkofaga.

 

Zvonik crkve manji je, savršeni duplikat sv. Marka u Veneciji. Zvonik ima stubište na koje se može popeti, a s vrha se pruža spektakularan pogled na grad i Jadransko more.

 

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.