5 vrijednosti suradnje s Eurovilla agentima

5 vrijednosti suradnje s Eurovilla agentima

 

Kupnja nekretnine značajna je financijska transakcija i važna odluka. Zato sve više kupaca koristi agenta za nekretnine koji im pomaže u navigaciji u kompliciranom procesu traženja i kupnje nekretnine. Za većinu kupaca jednostavnije je imati stručnjaka uz sebe koji ima na umu vaše interese.

Zašto koristiti agenta za nekretnine za kupnju nekretnine

U anketi američkog tržišta, kupci koji su angažirali agente izvijestili su o ovim trima najvrjednijim aktivnostima koje pruža njihov agent za nekretnine:

 

-       Organizirao i predao papirologiju povezanu s kupnjom (87% kupaca s agentom označilo je ovu uslugu kao vrlo ili iznimno vrijednu)

-       Vodio kupce u privatne obilaske nekretnina (84% je reklo da je ovo vrlo vrijedno)

-       Vodio pregovore (84% je reklo da je ovo vrlo vrijedno)

 

Eurovilla vam donosi 5 najvećih vrijednosti koje naši agenti pružaju našim klijentima.

1. Ušteda kod kupnje

Kupci obično ne plaćaju iz vlastitog džepa troškove rada sa svojim agentom. Prodavatelj općenito plaća svom agentu proviziju, koja se zatim dijeli između agenata. Međutim, u nekim slučajevima naplata ide po dogovoru, stoga pažljivo raspravite uvjete plaćanja provizije sa svojim agentom.

 

Agenti za kupnju mogu vam pomoći da uštedite na mnoge druge načine. Oni vam mogu pomoći da izbjegnete plaćanje prevelike cijene za nekretninu, mogu upotrijebiti strategije pregovaranja kako bi vam postigli bolju ponudu i osigurali da ispunjavate sve ugovorne obveze kako ne biste završili u pravnim ili financijskim problemima.

Određivanje prave tržišne vrijednosti

Kada budete spremni dati ponudu za nekretninu, vaš bi vam agent trebao moći pomoći u određivanju odgovarajućeg iznosa ponude na temelju fer tržišne vrijednosti nekretnine i trenutnih tržišnih uvjeta. Da bi to učinili, pokrenut će komparativnu analizu tržišta, koristeći usporedive, nedavne prodaje u blizini.

 

Vaš agent vam također može pomoći da prilagodite cijenu ponude kako biste uzeli u obzir sve očite nedostatke u kući.

Dogovaranje ponude

Vaš agent poznaje lokalno tržište bolje od vas, pa vas može obavijestiti kada je razumno tražiti bolju ponudu. Tržišni uvjeti mijenjaju se iz mjeseca u mjesec i iz sezone u sezonu, a vaš bi agent trebao biti dobro upućen u te fluktuacije. Na primjer, samo zato što kupujete na tržištu naklonjenom prodavačima, ne znači da nećete moći pregovarati - sve se svodi na individualnu nekretninu, cijenu i prodavača. Vješt agent također može steći uvid u cijene razgovarajući s agentom koji zastupa prodavača. Na primjer, prije nego što podnesete ponudu, vaš agent može pitati kolegu koliko je čvrst u pogledu cijene.

 

Znate li kojih 5 pitanja trebate postaviti svom agentu za nekretnine? Detalje saznajte ovdje.

Održavanje procesa na pravom putu

Postoji mnogo rokova koje treba pratiti pri kupnji nekretnine. Vaš agent će se pobrinuti da ispunite svoj dio posla, što vam može pomoći da izbjegnete skupe greške.

2. Brži pristup oglasima

Kao kupac, možete pretraživati većinu javnih oglasa, kako kod nas tako i na drugim stranicama, ali agenti su cijelo vrijeme uključeni u ono što je na tržištu i često mogu uočiti nove nekretnine brže nego što to možete sami.

Mreža agenata i poznanstva

Mnogo je razloga zašto oglas možda još nije objavljen. Možda prodavatelj još uvijek dovršava renoviranje ili čeka da prođu praznici da svoju nekretninu stavi na tržište. Kroz svoje veze s drugim agentima, vaš Eurovilla agent može imati saznanja o nekretninama koje uskoro dolaze na tržište, prije nego što se pojave na raznim oglasnicima.

Opsežno poznavanje ponude

Agenti obično imaju bolji uvid u inventar u vašem području, čak i onoga što nećete pronaći na stranicama za kupce. Ako tražite vrlo specifičnu nekretninu, imat ćete bolje izglede da ju pronađete ako radite s agentom.

 

Slično tome, ako vaš agent radi s mnogo kupaca kao što ste vi — na primjer s onima koji prvi put kupuju — oni već imaju dobro radno znanje o aktivnim oglasima koji će vjerojatno odgovarati vašim kriterijima i mogu dati prijedloge na temelju vašeg popisa zahtjeva .

 

Zanima li vas stara ili nova nekretnina? Znate li koje prednosti obje vrste nude? Sve detalje pronađite ovdje.

Sposobnost uočavanja potencijalnih problema

Budući da agenti obilaze toliko nekretnina i prisustvuju brojnim inspekcijama, znaju prepoznati znakove upozorenja za skupe probleme poput popravaka krovova i štete od vode. Ovo vam znanje može pomoći da izbjegnete nekretninu koja zahtjeva više popravaka nego što ste spremni prihvatiti, a također vam može pomoći s inspekcijama.

3. Personalizirana podrška pri kupnji

Posebno za one koji prvi put kupuju, proces kupnje nekretnine može biti naporan. Čak se i iskusni kupci trude držati korak sa svim detaljima. Sjajan agent provodi svoje vrijeme tražeći nekretnine koje odgovaraju vašim kriterijima, pregovarajući i sastavljajući ugovore, zagovarajući u vaše ime i općenito nadzirući proces. Imati iskusnog agenta uz sebe može biti olakšanje, pogotovo s toliko novca u pitanju.

 

Agenti za nekretnine imaju određene dužnosti prema klijentima koje zastupaju, što znači da imaju etičku obvezu služiti vašim potrebama, što može uključivati:

 

-       Raditi za vaš interes za transakciju

-       Objavljivanje podataka

-       Nuditi smjernice

-       Čuvanje određenih informacija u tajnosti

4. Profesionalna pregovaračka moć

Kupnja nekretnina je uzbudljiva, stresna i često emotivna. Ako pregovarate bez iskustva u pregovaranju, vaša bi strast mogla ugroziti vašu sposobnost da dobijete ono što želite. Agenti znaju kako oblikovati zahtjeve na način da se prodavači lakše obavežu, i oni mogu obaviti sve pregovore dok održavaju dobar odnos s agentom koji zastupa drugu stranu - što može dobro doći ako se u pregovorima pojave problemi.

 

Zanimaju li vas dodatne pogodnosti koje agenti za nekretnine nude? Detalje pročitajte ovdje.

5. Odrađivanje papirologije i pomoć u obradi

Ugovori o kupnji nekretnine mogu imati 10 ili više stranica i mogu uključivati više nepredviđenih okolnosti. Vaš agent će vam pomoći uskladiti kako uvrstiti podatke koje želite zatražiti, poput dokumentacije o popravcima i radovima te prosječnim računima za komunalije.

 

Agenti također imaju alate koji potpisivanje puno papirologije čine mnogo manje zamornim. Mnogi agenti koriste digitalne potpise, sustave za dostavu e-pošte i mogućnost mobilnog potpisivanja, tako da se nećete morati brinuti o odlasku u ured javnog bilježnika više puta kako biste potpisali razne dokumente. Zahvaljujući kvalitetnom agentu, možda ćete moći dovršiti kupnju bez pretjeranog napuštanja svog doma.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.