Sedam gradova na moru u kojima vrijedi kupiti nekretninu

Sedam gradova na moru u kojima vrijedi kupiti nekretninu

 

Kada razmišljamo o kupnji nekretnine kao investicije koja bi nam mogla osigurati prihod od trenutka kada ju preuzmemo, razmišljamo o kupnji nekretnine na Jadranskom moru. Imamo tu sreću da je hrvatska obala jedna od najposjećenijih svjetskih turističkih destinacija, stoga ne nas ne iznenađuje koliko se investitora odlučuje za kupnju nekretnine na moru.

 

Nakon što se odlučimo za takvu investiciju, vrijeme je da se odlučimo za ono najbitnije - lokaciju. Postoji mnoštvo obalnih gradova i naselja koja nude fenomenalne mogućnosti investiranja u tržište nekretnina, a kao jedna od vodećih hrvatskih agencija za prodaju nekretnina, Eurovilla je napravila popis zanimljivih lokacija.

Zašto kupiti nekretninu na moru?

Kupnja nekretnine na moru može donijeti izvrstan povrat ulaganja, pouzdan prihod i pristup prekrasnom mjestu za odmor. Mnogi investitori kupuju nekretnine koje potom iznajmljuju tijekom vrhunca turističke sezone, a iskustvo i podaci nam govore kako cijene nekretnina konstantno rastu. Postoji puno pozitivnih razloga zašto kupiti nekretninu na moru, a evo i 7 gradova za koje smatramo da su izuzetno mudra investicija;

1. Rovinj

Jedan od najljepših priobalnih gradova u cijeloj Hrvatskoj nedvojbeno je Rovinj, koji se nalazi u šarmantnoj Istri. Čini se kao nešto s razglednice: šarena arhitektura koja se spušta niz padinu, Jadransko more u pozadini, s prekrasnim tornjem crkve Svete Eufemije koji se uzdiže u nebo. Rovinj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a tržište nekretnina je u ekspanziji. Dodatan bonus je to što Rovinj ima izuzetno dugu turističku sezonu, stoga investicija u nekretninu koja se iznajmljuje može biti izuzetno pametan potez.

 

Dostupne nekretnine u Rovinju pogledajte ovdje.

2. Trogir

Trogir je šarmantno mjesto koje je udaljeno 20 kilometara od Splita i među popularnijim je odredištima za ljetni odmor. Zašto, možda se pitate. Za početak, mogli bismo ga opisati kao "mini-verziju Splita" zbog vijugavih uličica Starog grada, glavnog trga gdje se lokalno stanovništvo okuplja na kavi i prekrasne rive, gdje možete lutati ili ručati dok uživate u pogledu. Jeste li znali da je Trogir jedan od deset hrvatskih lokaliteta UNESCO-ve kulturne baštine? Tko ne bi poželio kupiti nekretninu u Trogiru?

 

Dostupne nekretnine u Trogiru pogledajte ovdje.

3. Umag

Još jedan ljupki istarski gradić, Umag, nalazi se na krajnjem sjeveru Istre, nedaleko od granice sa Slovenijom. Stari grad nedvojbeno je najfascinantnije područje Umaga, što ga čini savršenim za sve nas koji volimo istraživati nova mjesta bez potrebe za praćenjem minuta koje prolaze. Gradske zidine iz 10. stoljeća i Muzej grada Umaga, u kojem se nalaze eksponati o antičkim poslovima i starom rimskom posuđu koje se koristilo na ovim prostorima u vrijeme Rimskog Carstva, dvije su najprepoznatljivije znamenitosti Umaga. Blizina Italije, Slovenije i Austrije, kao i odlična prometna povezanost s ostatkom Europe, čine Umag poželjnom turističkom i investicijskom destinacijom.

 

Dostupne nekretnine u Umagu pogledajte ovdje.

4. Zadar

Zadar nudi sve što možete poželjeti: zadivljujući stari grad s prekrasnom arhitekturom i uličicama pogodnim za šetnju, obalu s dvije znamenitosti koje morate posjetiti, lijepe plaže i živahnu atmosferu. Zbog blizine Zadra nekim od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, iz grada možete krenuti i na fantastične dnevne izlete. Upravo ta blizina ostalim turističkim atrakcijama čine Zadar popularnom destinacijom! Apsolutno smo sigurni da je kupnja nekretnine u Zadru mudra odluka!

 

Dostupne nekretnine u Zadru pogledajte ovdje.

5. Split

Turisti koji posjećuju Hrvatsku i Split, sigurno neće htjeti propustiti veličanstvenu staru jezgru grada. Također, Split nudi mogućnosti za planinarenje, biciklizam i vodene aktivnosti, kao i užurbanu rivu i fantastičnu hranu. Središnji položaj Splita čini ga idealnim polazištem za brojne izvrsne dnevne izlete. S obzirom na to da je riječ o drugom po veličini gradu u Hrvatskoj, izgledi na tržištu nekretnina protežu se i izvan turističke sezone. Ovaj grad važno je poslovno, prometno i turističko središte Hrvatske, stoga se kupnja nekretnine u Splitu čini kao dobra ideja.

 

Dostupne nekretnine u Splitu pogledajte ovdje.

6. Brač

Najveći otok u Dalmaciji i treći po veličini u Hrvatskoj, Brač je ujedno i jedan od najbližih kopnu. Također, to je sjajno mjesto za aktivnosti na otvorenom, uključujući biciklizam, planinarenje i jedrenje. Tražite nekretnine u glavnim turističkim destinacijama Bolu i Supetru, gdje cijene postupno rastu već više od 7 godina. Do otoka Brača može se doći kratkom vožnjom trajektom, a dobra povezanost s kopnom omogućuje vlasnicima nekretnina da u tren oka mogu krenuti na putovanje.

 

Dostupne nekretnine na Braču pogledajte ovdje.

7. Hvar

Otok Hvar nedvojbeno je jedan od najatraktivnijih hrvatskih otoka i često ga nazivaju "novim St. Tropezom". Omiljena lokacija partijanera iz cijeloga svijeta je grad Hvar. Najluđi noćni život na Jadranu smjestio se naspram obnovljenih venecijanskih gradskih kuća na uskim serpentinama. Ipak, ako krenete izvan grada Hvara, u Jelsi, Starom Gradu, Vrboskoj i okolnim mjestima možete pronaći opušteniji i tradicionalniji dalmatinski način života. Čak i ako ne uživate u zabavi, možete biti uvjereni da će vaša investicija biti vrlo tražena i da će joj vrijednost najvjerojatnije porasti s vremenom.

 

Dostupne nekretnine na Hvaru pogledajte ovdje.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.