1/5
Projekt

Kraljevec, NOVOGRADNJA luksuznih stanova

Projekt stambene izgradnje

910.000 - 1.287.000 €
Dostupni stanovi:3 / 3
Dostupne kuće/vile:1 / 1

Grad: Zagreb

Naselje: Gornji Grad - Medveščak

Kvart: Kraljevec

Ulica: Kraljevec 20E

Opširnije

Novoprojektirana stambena građevina s tri stambene jedinice sastoji se od podruma, prizemlja, 1. kata i 2. uvučenog kata (Po+P+1+Uk), razvedenog tlocrtnog oblika s ravnim neprohodnim krovom. U podrumskoj etaži stambene zgrade nalazit će se po stanu jedno garažno mjesto te pomoćni prostor osnovne namjene i spremište. U prizemlju te na prvom katu i uvučenoj etaži smještene su po jedna stambena jedinica. Svi stanovi imaju vlastite terase. Vertikalna komunikacija zgrade izvedena je preko otvorenog dvokrakog stubišta i dizala koja idu direktno u stan.

KONSTRUKTIVNI ELEMENTI ZGRADE

Nosiva konstrukcija će se izvesti kompletno kao armiranobetonska. Zgrada se temelji na temeljnoj ploči debljine 50 cm. Vertikalnu nosivu konstrukciju čine armiranobetonski zidovi i stupovi debljine 20 i 25 cm. Međukatna konstrukcija se izvodi kao ravna monolitna armiranobetonska ploča debljine 18 i 20 cm, oslonjena na grede i zidove. Stubišni krakovi, podesti i međupodesti su armiranobetonski.

KROVOVI

Krov 1. kata je ravni prohodni, toplinski izoliran XPS-om minimalne debljine 16 cm (dva sloja, 8+8 cm) na koju se polaže hidroizolacijska TPO membrana. Parna brana ispod XPS-a se izvodi od bitumenske membrane s uloškom aluminijske folije. Krov se završno oblaže keramičkim pločicama na podmetačima.

Krov 2. kata je ravni neprohodni, toplinski izoliran mineralnom vune minimalne debljine 16 cm (dva sloja, 8+8 cm) na koju se polaže hidroizolacijska TPO membrana. Parna brana ispod mineralne vune se izvodi od bitumenske membrane s uloškom aluminijske folije. Krov se završno prekriva šljunkom.

PROČELJE

Na vidljivim zidovima pročelja se izvodi ETICS sustav sa toplinskom izolacijom od ploča mineralne vune minimalne debljine 15 cm. Završno se izvodi dekorativna žbuka iz kolekcije StoSignature. Zidovi unutar tla i podnožje fasade se hidroizoliraju TPO membranom i toplinski izoliraju XPS-om.

UNUTARNJI ZIDOVI, PODOVI I STROPOVI

Unutarnji nosivi zidovi se izvode kao armiranobetonski, a pregradni se izvode kao suhomontažni u sustavu proizvođača Knauf ili Rigips, obostrano minimalno dvostruke obloge od gipskartonskih ploča (2x12,5 mm) na metalnoj potkonstrukciji ispunjenoj mineralnom vunom minimalne debljine 10 cm (u jednom ili dva sloja). U svim stambenim prostorima se izvode spušteni stropovi od gipskartonskih ploča na metalnoj potkonstrukciji. Ovisno o namjeni prostora se koriste standardne ili vlagootporne GK ploče.

Zidovi i stropovi se gletaju i bojaju disperzivnom bojom. Podovi se oblažu prvoklasnim parketom prikladnim za podno grijanje, osim u sanitarnim čvorovima gdje se podovi i zidovi opločavaju vrhunskom dizajnerskom keramikom.

TERASE

Terase prizemlja, 1. kata te dvorišna terasa 2. kata se oblažu vrhunskom dizajnerskom keramikom. Ograde su staklene, oslonjene na armiranobetonske parapetne zidove. Terasa prvog kata ima klizna metalna sjenila na vanjskim zidovima.

VANJSKA ALUMINIJSKA BRAVARIJA

Prozori i stijene izvode se od aluminijskih profila sa prekidom toplinskog mosta u sustavu proizvođača Schüco ili Wicona. Ostakljenje se vrši trostrukim izo staklom. Zaštita od sunca se izvodi vanjskim aluminijskim žaluzinama na elektromotor. Prozori i stijene su opremljene komarnicima za zaštitu od insekata. Na ulazima u stanove se ugrađuju puna protuprovalna aluminijska vrata u sustavu proizvođača Schüco ili Wicona. Opcionalno se u vanjsku bravariju može ugraditi sustav za decentraliziranu ventilaciju.

UNUTARNJA BRAVARIJA I STOLARIJA

Između parkirno garažnih mjesta i hodnika se ugrađuju čelična protupožarna vrata, a između hodnika i spremišta čelična vrata. Na ulazu u podrum se ugrađuju čelična protupožarna i protuprovalna vrata.

U stanovima se ugrađuju puna drvena vrata sa skrivenim aluminijskim dovratnicima.

SANITARNA OPREMA

Stanovi se opremaju vrhunskom sanitarnom opremom njemačke, švicarske ili talijanske proizvodnje (Duravit, Flaminia, Laufen, Geberit, Axor ili slično).

ELEKTROINSTALACIJE

Stanovi se opremaju smart home sustavom pametnog upravljanja. U stanove se ugrađuje alarm i satelitska TV, a u javnim prostorima i okolišu zgrade videonadzor.

STROJARSTVO

Izvor topline za grijanje i hlađenje građevine biti će dizalice topline gdje se unutarnja hidrobox jedinica (zrak – voda) koristi za pripremu medija za grijanje, a kanalne jedinice zrak – zrak za hlađenje. Vanjska jedinica dizalice topline će se ugraditi na ravni neprohodni krov zgrade za svaki stan zasebno, dok će se unutarnja hidrobox jedinica ugraditi unutar stanova u prostor spremišta (gospodarstvo) predviđen za opremu za grijanje. Unutarnje jedinice za hlađenje i grijanje su kanalne izvedbe i ugrađuju se u spuštene stropove. Opremljene su filterima za pročišćavanje zraka.

Podno grijanje se ugrađuje u svim stambenim prostorijama.

Odsis zraka iz prostorija garderoba, spremišta, kupaona i sanitarnih čvorova bez vanjskih otvora prema okolini te spremišta u podrumu predviđen je ugradnjom odsisnih ventilatora sa timerom.

Planirano useljenje 12/2024. godine.

Pročitaj više

Želite li pogledati ovu nekretninu?

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.