Kako očistiti nekretninu prije prodaje

Kako očistiti nekretninu prije prodaje

 

Priprema nekretnine za prodaju može biti stresna. Možda ne znate odakle početi od svih zadataka koje morate obaviti u kratkom vremenu. Čišćenje svakog kutka, ladica i ormara, postolja, svih prozora i sjenila prvi je korak do brže prodaje. Ne propustite nijedan detalj uz ovaj praktičan Eurovillin popis za čišćenje nekretnine kako biste upravo svoju nekretninu pretvorili u dom vrijedan tržišta.

 

Eurovillini agenti poznaju i predobro potencijalne probleme, prilike i propuste s kojima se prodavači nekretnina neprestano susreću. Prodaja nekretnine velika je emocionalna i financijska odluka, stoga nam svaka pomoć i savjet dobro dođe! Jedna od najbitnijih stvari je dubinsko i detaljno čišćenje. Iako nam to možda nije omiljena stvar, čišćenje nekretnine može značiti razliku između prodaje i ostajanja na tržištu. Ako obavite sve stvari s ovog popisa, sigurni smo da će prodaja teći glatko.

 

Eurovilla vam donosi detaljan popis potrebnog čišćenja nekretnine kako bismo vam olakšali pripremu za izlazak na tržište te proces prodaje učinili što glatkijim.

1. Depersonalizacija

Započnite čišćenje nekretnine fotografiranjem svake sobe, zida, stropa i poda. Pregledavanje slika dat će vam novi pogled na ono što će potencijalni kupci vidjeti kada prođu kroz ulazna vrata. Ako kupci ne vide dalje od vaših osobnih stvari, neće moći zamisliti da njihova obitelj živi u vašoj nekretnini.

 

Idite od sobe do sobe i podijelite svoje predmete u tri kategorije:

 

      Čuvanje: Spakirajte što više možete u kutije koje ćete ponijeti sa sobom kada se preselite u svoju novu nekretninu.

      Donacija: Sve stvari koje nećete ponijeti sa sobom, a nisu pretjerano oštećene, donirajte. Nikada ne znate kome će pomoći.

      Smeće: Riješite se svih predmeta koji više ne služe nikakvoj svrsi. Čuvanje starih punjača, printera i ostalog "smeća" jednostavno nema smisla.

2. Očistite svoju nekretninu od vrha do dna

Nakon što svaku sobu očistite od suvišnih i neželjenih osobnih predmeta, čišćenje postaje puno lakše. Slijedite pravilo od vrha do dna, slijeva nadesno. Ovaj sustav osigurava da ste očistili svaku površinu. Da biste očistili svoju nekretninu od vrha do dna, dubinski očistite svaku sobu brisanjem prašine i usisavanjem stropnih uređaja i predmeta na zidovima, namještaju i podovima. Pomaknite namještaj kako biste došli do uglova i podnih ploča.

 

Zanima vas kako brže prodati nekretninu? 9 savjeta za brzu prodaju pročitajte ovdje.

3. Kuhinja

Kada čistite svoju nekretninu i pripremate ju prodaju, obratite posebnu pozornost na kuhinju. Čak i ako je malo zastarjela, kuhinja još uvijek može impresionirati kupce ako vi osigurate da je besprijekorna, sjajna i čistog mirisa. Očistite i pultove - s manjim brojem izloženih predmeta prostor izgleda veći nego što jest. Ne zaboravite očistiti unutrašnjost ostave, hladnjaka, štednjaka, pećnice i perilice posuđa. Potencijalni kupci će ih sigurno otvoriti i razgledati!

 

Znate li koje navike imaju uspješni prodavači nekretnina? Detalje pročitajte ovdje.

4. Kupaonice

Čišćenje kupaonice je važno, ali može biti veliki pothvat. Učinite ga lakšim tako da svatko u obitelji počisti za sobom. Držite sredstva za čišćenje i spužve pri ruci, tako da svatko može obrisati i očistiti za sobom nakon upotrebe. Uvođenje obitelji u redovitu rutinu čišćenja nikada nije loša stvar!

 

Prije razgledavanja vaše nekretnine, ispolirajte radne ploče, slavine, umivaonike, kade i tuš kabine. Očistite i fugu između pločica - upotrijebite staru četkicu za zube i malo sredstva za čišćenje. Završite tako što ćete objesiti čiste ručnike i dodati osvježivač zraka u kupaonicu.

 

Znate li što je "staging" nekretnine? Više o stagingu pročitajte ovdje.

5. Očistite prozore

Prirodno svjetlo je važno mnogim potencijalnim kupcima. Omogućite kupcima dovoljno prirodnog svjetla tako da vaši prozori budu besprijekorni i bez tragova iznutra i izvana. Obavezno temeljito očistite postojeće rolete i sjenila. Upotrijebite nastavak za usisavanje s četkom, a zatim ih obrišite krpom od upijajućeg materijala. Završite brisanjem gotovo suhom spužvom.

6. Neka podovi zablistaju

Ako vaš dom ima tepih, operite tepihe - ili unajmite tvrtku da ih opere umjesto vas. Obrišite i ulaštite drvene podove i podove od pločica. Smotajte i spremite prostirke, jer zbog njih prostorije izgledaju manje nego što jesu.

 

Znate li kako jednostavno (i jeftino) možete podići vrijednost svoje nekretnine? Detalje pročitajte ovdje.

Ostala razmatranja za čišćenje

Svi mi imamo samo jednom pravo ostaviti prvi dojam, pa bi vaša nekretnina trebala vikati: "Dobro došli!" Obojite ulazna vrata, popravite sve paravane, pometite stepenice ili trijem, uredite krajolik i postavite novu prostirku za dobrodošlicu. Također biste mogli obratiti pozornost i na unutrašnjost - očistite ulaz i spremite cipele, jakne i spremite ruksake u ormar.

 

Važno je ne zanemariti male detalje kada sastavljate popis za čišćenje nekretnine. Ne zaboravite obrisati prašinu i očistiti stropne ventilatore, rasvjetna tijela i žarulje. Također je važno obrisati postolja i očistiti otiske prstiju s prekidača za svjetlo, ograda, kvaka, ormarića i ostalih kućanskih uređaja.

 

Čišćenje prije razgledavanja nekretnine u početku se može činiti kao veliki projekt. Ključ uspjeha je ući u svakodnevnu rutinu čišćenja kako ne biste trebali sve raditi u zadnji tren, netom prije nego vas je agent nazvao da bi potencijalni kupci pogledali vašu nekretninu. Uz nekoliko kvalitetnih savjeta, vaša će nekretnina dočekati buduće vlasnike u besprijekornom stanju, a vi ćete postići maksimalnu cijenu i izaći zadovoljni iz cijelog procesa prodaje nekretnine.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.