Kako pripremiti nekretninu kada kupci dolaze u razgledavanje

Kako pripremiti nekretninu kada kupci dolaze u razgledavanje

 

Razgledavanje nekretnine s potencijalnim kupcima veoma je zanimljiv proces, ali budimo iskreni: potrebno je puno rada da se do tog koraka dođe.

 

Nakon što ste izvršili popravke, odabrali agenta za nekretnine i odlučili se za traženu cijenu, vaša je nekretnina gotovo spremna za tržište - ali prvo, što kažete na malo čišćenja i poliranja?

 

Uostalom, želite da vaša nekretnina ostavi izvrstan prvi dojam na kupce – i upravo tu vam Eurovilla može pomoći. Kako biste se adekvatno pripremili za razgledavanje vaše nekretnine i prikazali svoj dom u najboljem mogućem svijetlu, vrijedi poslušati ove pametne savjete naših stručnih agenata.

Rješavanje nereda

Kada samo živite u svom domu, malo nereda nije ništa neobično - ali za kupca, nered može značiti propast.

 

Sigurno vam je nešto od ovoga poznato blato u hodniku, kutija s alatom u kuhinji, košulja na kauču ili prljavi veš na podu kupaonice. Ali kao prodavač, ovo morate znati: sav ovaj nered može biti koban tijekom razgledavanja.

 

To je zato što nered čak i prostrane nekretnine može učiniti skučenim i prljavim, odvraćajući pozornost od imovine i odbijajući potencijalne kupce.

 

Ideje za razgledavanje nekretnine uključuju skupljanje vaših stvari tako da idete iz sobe u sobu i spremate u kutije sve što niste koristili ili nosili najmanje šest mjeseci.

 

Ne postoji ništa što ne koristite? Svejedno pokušajte - važno je kod razgledavanja nekretnine. Vjerojatno ćete se iznenaditi stvarima koje vam neće nedostajati.

 

Ako želite saznati kako detaljno očistiti nekretninu prije razgledavanja, pročitajte naš kratki vodič ovdje.

 

Jedno područje u kojem biste htjeli biti nemilosrdni dok se pripremate za razgledavanje nekretnine je vaša kuhinjska radna površina. Uklonite sve osim aparata za kavu, kako bi potencijalni kupci pomislili: "Vau, kako velika kuhinja!"

 

A kako biste omogućili kupcima da stvarno zamisle sebe kako žive u vašoj nekretnini, također ćete htjeti prostor depersonalizirati uklanjanjem predmeta kao što su uokvirene fotografije, crteži na hladnjaku ili kolekcija nagrada koje je vaše dijete osvojilo. Ali nemojte pospremati samo trpajući stvari u ormar.

 

Ormari često završe kao odlagalište za sav nered koji je bio vidljiv”, kaže Iva Dilber, “što nikad nije dobro, jer je prostor u ormaru važan je faktor pri kupnji. Želite da potencijalni kupci mogu vidjeti pravu količinu prostora u svakom ormaru (a kupci će otvoriti svaka vrata kako bi zavirili unutra i procijenili koliko je dostupno prostora)."

 

Umjesto toga, agenti za nekretnine kažu da je dobro da prodavači kutije uredno slože na tavanu, u podrumu ili najbolje, u skladištu. Percipirani dodatni prostor mogao bi biti vrijedan troška najma skladišta.

Savjeti za uređenje

Ovih je dana u svijetu nekretnina u modi "staging" nekretnine: u prosjeku se takve nekretnine prodaju znatno brže i za do 20% više od onih u kojima su prodavači samo zadržali svoj namještaj na mjestu.

 

I dok možete unajmiti profesionalca koji će vam pomoći namjestiti nekretninu za dan razgledavanja, također možete besplatno saznati nekoliko trikova i savjeta - i možda brzo uhvatiti kupca. Detaljne savjete o stagingu pročitajte ovdje.

 

Na primjer, viseće karniše mogu stvoriti iluziju viših stropova. Dobro postavljena ogledala mogu učiniti da sobe izgledaju veće i svjetlije tijekom razgledavanja vaše nekretnine.

 

Želite li učiniti korak više dok se pripremate za nadolazeće razgledavanje? Obojite svoje zidove u bijelo, nanesite sloj neutralnih boja, a zatim dodajte jastučiće ili presvlake od kašmira u boji na kauču za ugodan sjaj.

 

"Uvijek želim pomaknuti namještaj prema zidovima tijekom otvorenih dana kako bih postigla dojam većeg prostora", kaže Dilber. Razmaknite namještaj kako biste otvorili prostor na podu, ali pazite da prostor oko prozora ostane slobodan.

 

Znate li kako se pripremiti za prodaju nekretnine? Detalje saznajte ovdje.

 

Prikrite nedostatke kad god je to moguće; ako pogled s prozora nije sjajan, stavite prozirne zavjese kako bi svjetlo ulazilo, ali krajolik ostao skriven, savjetuju naši agenti za nekretnine.

 

I kao s većinom stvari u životu, imajte na umu da "manje je više", iako profesionalci ponekad strateški dodaju namještaj (kao što je udobna stolica za čitanje u kutu spavaće sobe) kako bi budućem kupcu dali iluziju većeg prostora.

Povećanje privlačnosti s pločnika (eng. "curb appeal")

Konačno, vrijeme je da dobro pogledate vanjski dio svoje nekretnine, onako kako bi susjed ili kupac to mogao učiniti. Na kraju krajeva, to je prva stvar koju će kupci vidjeti kada dolaze, tako da se morate potruditi da povećate privlačnost.

 

Za početak, dobro pogledajte boju. Ako izgleda dosadno ili prljavo, prvo pokušajte s pranjem.

 

Visokotlačne čistače možete unajmiti; dobro pranje može ukloniti naslage prljavštine zbog kojih vaša nekretnina izgleda otrcano.

 

Većina profesionalnih bojanja dolazi s 20-godišnjim jamstvom, a ako ste to odavno prošli, možda je vrijeme za novi premaz.

 

U najmanju ruku, nanošenje sloja boje na vaša ulazna vrata će vam dati najviše za vaš novac - jer to je ono što će kupci vidjeti izbliza prije nego što pokucaju.

 

Na stranu bojanje vrata, vaše dvorište također mora biti uredno. Izrasla stabla mogu nekretninu učiniti mračnom i jezivom. Ako stabla dodiruju bilo koji dio vaše nekretnine, trebali biste ih podrezati. Ako vašem travnjaku nedostaje grmlja i cvijeća, dodajte ih.

 

Znate li koje navike imaju uspješni prodavači nekretnina? 7 navika saznajte ovdje.

 

Čak i zimi možete pronaći izdržljive biljke, poput zimzelenih šimšira i grmova božikovine.

 

Također, provjerite je li vaš travnjak pokošen, a ako imate otvoreni bazen, neka bude besprijekoran (vaši susjedi također cijene lijep travnjak i bazen).

 

"Prljavi bazen podsjetit će ljude koliko je potrebno održavanja, čak i ako su tražili nekretninu koja dolazi uz bazen", kaže Dilber.

 

Nakon što ste osigurali da vaša nekretnina izgleda fantastično iznutra i izvana, vrijeme je da uzmete kameru i proširite vijest da je vaša nekretnina spremna za nove vlasnike!

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.