1/4
Projekt

Kožino, Zadar, luksuzna novogradnja nadomak mora

Projekt stambene izgradnje

480.000 - 550.000 €
Dostupni stanovi:6 / 6

Županija: Zadarska

Grad/Općina: Zadar - Okolica

Naselje: Kožino

Opširnije

Projekt kojim je predviđena izgradnja dviju stambenih građevina, s ukupno 6 stambenih jedinica. Projektom predviđeni objekti su građevine katnosti prizemlje + dva kata (Pr+2), s visinom do vijenca od 9,20 m.

Građevine su projektirane na slijedeći način: - glavni ulaz je na sjeverozapadnom pročelju. Svaka građevina ima tri stana, po jedan na svakoj etaži. Unutrašnjim dvokrakim stubištem dolazi se na prostor 1. i 2. kata, te na vanjsku krovnu terasu.

Prostor prizemlja predviđen je na slijedeći način:

- prizemlje sadrži jedan stan koji se sastoji od: ulaza, kuhinje s dnevnim boravkom i blagovanjem, natkrivene terase, tri spavaće sobe, spreme i dvije kupaone.

Prostor 1. i 2. kata su identični stanu u prizemlju, a sadrže svaki po još jedan identičan stan. Zajedničkim unutrašnjim dvokrakim stubištem dolazi se na vanjsku krovnu terasu.

Raspored higijensko sanitarnih prostorija, te površina za kretanje projektiran je tako da osigurava nesmetanu primjenu pravila zaštite na radu. Osigurano je osvjetljavanje dnevnom svjetlošću kroz otvore u zidovima na svim etažama u skladu sa zahtjevima specifičnih radnji koje se odvijaju u tim prostorima. Također je osigurana prirodna ventilacija u svim prostorijama. Temelji građevine su armirano - betonski, kao i nadtemeljni zidovi. Nosivi zidovi su od opekarskih blokova debljine 25cm. Prostorije su međusobno ograđene nosivim i pregradnim zidovima od šuplje opeke debljine 10 cm. Za unutarnje zidove predviđeno je obostrano žbukanje. Za vanjske zidove je predviđena demit fasada, debljine 10 cm. Broj ulaza tj. izlaza u građevinu, pomoćnih i glavnih, osigurava brzo napuštanje građevine u slučaju evakuacije odnosno sklanjanja u drugom slučaju. Građevina je projektirana na način da osigurava stabilnost objekta na statička i dinamička opterećenja i na meteorološke i klimatske utjecaje, odvođenja atmosferskog taloga, zaštitu od požara i eksplozije, provjetravanja prostorija, osiguravanja danjeg svijetla i sigurnost kretanja osoba. Također se udovoljilo zahtjevima zaštite od toplinskog zračenja, kemijskih utjecaja i bioloških čimbenika. Na taj način su trajno osigurani uvjeti za sigurno obitavanje u građevini.

Promet u mirovanju riješiti će se u sklopu parcele, s ukupno 6 parkirališnih mjesta, smještenih na parceli. Na parceli je također osigurano minimalno 20% zelenila (92,80 m2).

Podovi
Podovi su projektirani na način da osiguravaju stabilnost; ravnu površinu s nagibima potrebnim za odvodnju u odvodne kanale, ali takvima da omogućavaju i sigurno hodanje, toplinsku zaštitu i vodonepropusnost te lako korištenje i održavanje.

Zaštita od atmosferskih utjecaja

Zidovi, stropovi i krov su projektirani na način da tijekom eksploatacije trajno osiguraju: zaštitu od oborina i atmosferskih utjecaja, zaštitu od požara, odvođenje atmosferskog taloga, odvodnju difuzne pare, toplinsku zaštitu, zvučnu zaštitu, danje svijetlo, sigurnost od prodora neovlaštenih osoba i stabilnost svih elemenata i dijelova.
Grijanje i hlađenje
Grijanje i hlađenje građevine je predviđeno putem „mono split" freonskog sustava klimatizacije.
Ventilacija i prirodno svjetlo
Prozori i vrata projektirani su tako da osiguravaju zaštitu od oborina, prirodnu rasvjetu prostorija, toplinsku zaštitu i provjetravanje.

Vodovod i kanalizacija

Stambena građevina će biti spojena javnu vodovodnu mrežu i na javnu kanalizaciju. Projektirani su sanitarni čvorovi: dvije kupaonice i kuhinja u prizemlju i na katovima.

Planirano useljenje 06/2023.

Pročitaj više

Želite li pogledati ovu nekretninu?

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.