Hitna prodaja - kome se obratiti kada hitno želite prodati nekretninu?

Hitna prodaja - kome se obratiti kada hitno želite prodati nekretninu?

 

Život nije uvijek predvidljiv. Ponekad shvatite: "Treba mi hitna prodaja nekretnine" - i do tog zaključka obično dođemo bez ikakve specijalne pripreme. Možda se nosite s gubitkom posla, prolazite kroz razvod ili pomažete voljenoj osobi da se brzo preseli iz zdravstvenih razloga.

 

Stanje nekretnine također može biti razlog zašto morate hitno prodati nekretninu. Nekretnine zahtijevaju stalno održavanje i mogu postati ogroman teret. Oglašavanje i hitna prodaja nekretnine koja zahtijeva popravak može se pokazati teškim osim ako nemate dovoljan budžet i znanje.

 

Drugi žele prijeko potrebnu ugodnost usred žongliranja posla, roditeljstva i dodatnih zahtjeva dok hitno prodaju nekretninu. Kada dođe do hitne prodaje nekretnine, ne zanimaju ponovna pokazivanja ili cjenkanje s kupcima koji očekuju odmah useljive nekretnine.

 

U ovom praktičnom, jednostavnom Eurovilla vodiču, proći ćemo najbolje mogućnosti kada trebate hitno prodati nekretninu.

Hitna prodaja nekretnine, opcija 1: Gotovina i niža cijena

Ako kažete: "Želim hitno prodati svoju nekretninu", jedan od najbržih načina da zaključite prodaju i nastavite dalje jest zatražiti ponudu za gotovinu te oglasite nižu cijenu.

 

Možete se obratiti više agencija, ali postoji mnogo bolji način da svoju nekretninu hitno prodate za gotovinu - a to je putem Eurovillinog oglasnika.

 

Jednostavno odgovorite na nekoliko pitanja o svojoj nekretnini i u roku od nekoliko dana možda možete primiti ponudu za gotovinsku prodaju.

 

Ključne prednosti:

• Brzina

• Nema popravaka

• Gotovina

• Jednostavnost

• Ponuda bez obaveza

• Obično najbrži način da prodate svoju nekretninu

Hitna prodaja nekretnine, opcija 2: Unajmite agenta

Kada trebate hitno prodati nekretninu, ali želite i višu cijenu ponude, prodaja u suradnji s agentom za nekretnine obično je bolji izbor. Međutim, nekretnine prosječno provode preko 200 dana na tržištu - vrijeme između trenutka kada je nekretnina oglašena i kada je prodana. Ali ako radite s kupcem koji financira nekretninu kreditom, također morate uzeti u obzir vrijeme koje je potrebno da se finalizira kredit.

 

Osim prodaje za gotovinu kao što je navedeno u opciji 1, još jedan način da se ubrza hitna prodaja nekretnine je partnerstvo s vrhunskim agentom za nekretnine. Podaci pokazuju da najbolji agenti za nekretnine prodaje za čak 10% brže od prosječnih agenata.

 

Ključne prednosti:

• Bolja cijena za nekretninu

• Vrhunski agenti prodaju nekretnine brže

• Nema troškova do prodaje

• Iskustvo u području hitne prodaje

• Stručno određivanje cijena i pregovaranje

 

Sve prednosti suradnje s Eurovilla agentima za nekretnine možete pronaći ovdje.

4 savjeta za hitnu prodaju nekretnine

Eurovilla vam donosi nekoliko savjeta za hitnu prodaju nekretnine, a ti savjeti dolaze od naših najboljih agenata:

Organizacija

Stvorite iluziju prostora uklanjanjem cipela, kutija i hrpe predmeta s poda. Premjestite glomazni namještaj i premjestite sve što ne stane u skladišni prostor. Ako ne stane u ormar, podrum ili garažu, odgovor je - skladište. Pultovi bi trebali biti očišćeni od svega što nije namjerno postavljeno. U najmanju ruku, vaša nekretnina mora biti uredna i organizirana kada počnu prikazivanja.

Dubinsko čišćenje

Ako nemate vremena za brisanje podova, usisavanje, brisanje prašine i stvaranje svjetlucavih površina, razmislite o angažiranju servisa koji će obaviti taj posao. Za prosječno ulaganje od 200 do 400 eura za čišćenje nekretnine s tri spavaće sobe i dvije kupaonice, vjerojatno ćete vidjeti priličan povrat ulaganja.

Privlačnost s ceste

Na trenutnom tržištu, izgled i dojam vanjskih prostora nekretnine važniji su kupcima nego ikad. Dvorište/vanjski prostor bio je jedan od glavnih zašto kupci uopće kupuju kuće. Osim što pomaže u bržoj prodaji, naše istraživanje pokazuje da će kupci platiti u prosjeku 7% više za nekretninu koja im se sviđa pri prvom pogledu.

Odaberite pravo vrijeme za oglas

Vrijeme može utjecati na hitnu prodaju nekretnine, ali to može varirati ovisno o lokaciji. Na nekim se stambenim tržištima bilježe intenzivne sezonske promjene na temelju toga kada roditelji male djece krenu tražiti nekretnine ili čak jednostavna promjena vremenskih uvjeta.

 

Zanima vas kako pripremiti nekretninu za prodaju? Sve odgovore saznajte ovdje.

Koje su prednosti prodaje s vrhunskim agentom?

Po čemu se vrhunski agent za nekretnine razlikuje od prosječnog agenta? Vrhunski agent nudi vam stručnost koja vam pomaže u svim aspektima vašeg putovanja do hitne prodaje nekretnine. To uključuje:

Bolja cijena

Imajte na umu da 5% najboljih agenata za nekretnine u Hrvatskoj prodaju nekretnine za čak 10% više od prosječnih agenata za nekretnine. Dodatni prihodi često mogu nadoknaditi ili premašiti iznos plaćen u proviziji.

Vrhunski agenti prodaju brže

Agent s dokazanim učinkom imat će kraću povijest transakcija, odnosno "dana koje nekretnina provede na tržištu". Oni mogu povezati vaš oglas sa svojim kolegama, često izazivajući interes prije nego što je nekretnina u potpunosti spremna za prikazivanje.

Mreža stručnjaka

Sjajan agent za nekretnine imat će na raspolaganju popis kolega, suradnika i kupaca. To može uključivati pouzdane, licencirane izvođače, stručnjake za kontrolu štetočina, čistače, odvjetnike i još mnogo toga.

Precizno određivanje cijene

Postavljanje prave cijene na oglasu ključni je čimbenik u ravnoteži između hitne prodaje nekretnine i postizanje optimalne cijene. Vrhunski agent može odrediti pravu tržišnu cijenu na temelju analize i trenutnih tržišnih uvjeta. Oni vam mogu pomoći da uzmete u obzir nedavne nadogradnje, skromnu privlačnost, nove sadržaje poput trgovačkih četvrti i restorana te stanje vaše nekretnine, bilo da je besprijekorna ili zahtijeva radove.

Stručnost u procjeni i inspekciji

Dokazani agent može pomoći prodavačima tako da predvidi i upravlja procesima procjene i inspekcije nekretnine bez obzira na ishod. Vrhunski agent može vas savjetovati o tome kada i kako unaprijed pregovarati o ugovoru, što može ubrzati prodaju vaše nekretnine.

Profesionalne pregovaračke vještine

S vrhunskim agentom prodavači ulaze u pregovore s velikom prednošću. Iskusni agenti imaju vještine — i odgovornost — za pregovaranje kako bi dobili cijenu koju želite i prodali prema vašem vremenskom planu.

Kvalitetniji marketing

Postoji razlika između marketinga i prodaje nekretnine. Vrhunski agent ne stavlja vašu nekretninu samo na jedan oglasnik i čeka da ponude stignu. Vrhunski agenti će aktivno promovirati vašu nekretninu koju hitno prodajete na najboljim mjestima iz najboljih kutova, često čak i prije nego što su sve pripreme dovršene.

 

Zanima vas kako još brže prodati nekretninu? 9 savjeta za bržu prodaju pročitajte ovdje.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.