Kvarner

Kvarner

Kvarnerski zaljev je očaravajući dio sjevernog Jadrana, koji u cjelini sa svojim prekrasnim otocima Krkom, Cresom, Pagom, Rabom i Lošinjom čini unikatnu zemljopisnu cjelinu koja prirodnom ljepotom plijeni i oduzima dah. Privlačan u svakom aspektu, Kvarner je destinacija opuštanja, zabave i odmora i kao takav potencijalno savršeno mjesto Vašeg novog doma iz snova. Mediteranska klima s vrućim ljetima i blagim zimama čine Kvarner destinacijom za sva godišnja doba. Primorje, otoci i gorja, u ritmu i zagrljaju bajkovitog mora, pričaju mirnu i la...

Više o regiji

Izdvojene nekretnine u regiji

Istražite na mapi

O regiji

Kvarnerski zaljev je očaravajući dio sjevernog Jadrana, koji u cjelini sa svojim prekrasnim otocima Krkom, Cresom, Pagom, Rabom i Lošinjom čini unikatnu zemljopisnu cjelinu koja prirodnom ljepotom plijeni i oduzima dah. Privlačan u svakom aspektu, Kvarner je destinacija opuštanja, zabave i odmora i kao takav potencijalno savršeno mjesto Vašeg novog doma iz snova. Mediteranska klima s vrućim ljetima i blagim zimama čine Kvarner destinacijom za sva godišnja doba. Primorje, otoci i gorja, u ritmu i zagrljaju bajkovitog mora, pričaju mirnu i laganu priču koja poziva svakoga tko se ovdje nađe, da tu i ostane.

Kultura

Kvarner je u kulturnom smislu privilegiran prostor, ponajprije zahvaljujući činjenici da je od davnina susretište različitih kultura: romanske, helenske, slavenske, germanske, ugarske… One su se tu jedna drugoj predstavljale svojim reprezentativnim odlikama, ujedno se nadovezivale, preplitale, međusobno se obogaćujući, u višestrukom dijalogu nerijetko i stvarajući nove vrijednosti. Kvarner je također s povijesnog stajališta nadasve intrigantan prostor. Burna mu je povijest donosila brojne mijene, ne prestajući taložiti svoje začudne tragove. Ti se tragovi na kvarnerskom prostoru protežu sve od prapovijesnih, antičkih i srednjovjekovnih svjedočanstava, pa do onih što nastaju u danima čiji smo aktivni sudionici. Riječ je o baštini koja ugodno iznenađuje svojim različitim licima i neočekivanim vrhuncima.

Gastronomija

Oduvijek poznata kao regija vrhunske gastronomije i izvrsnih vina, regija Kvarner omiljena je destinacija ljubitelja dobrih zalogaja. Temelji primorske kuhinje su ribe, morski plodovi, voće, povrće, samoniklo aromatično bilje te maslinovo ulje, od kojih se posebno ističu krčko i cresko ulje koji su nositelji zaštićene oznake izvornosti EU. U Gorskom kotaru uživat ćete u gljivama, šumskim plodovima i jelima od divljači, a obavezno kušajte i Goranski nadjev, tradicionalni nadjev od suhog svinjskog mesa i slanine, jaja i mladog luka koji se koristi za punjenje svih vrsta mesa.

Sport i priroda

Kvarner je destinacija prepuna raznolikosti koje se spajaju u jednu idiličnu cjelinu. Tajna njegove ljepote i posebnosti krije se u jedinstvenoj kombinaciji primorja, otoka i gorja. Na relativno malom području, Kvarner u jednoj slici donosi tisuću priča ispričanih kroz bogatu kulturu, dugu turističku tradiciju, raskošnu gastronomsku ponudu, brojne sadržaje za aktivan odmor i, ponajprije, kroz njegove brojne prirodne ljepote i znamenitosti. Odlični sportski tereni, povoljna klima, prometna blizina te lijepo okruženje i kvalitetna turistička usluga glavni su razlozi zbog kojih u kvarnerska odredišta sportaši dolaze na pripreme tijekom cijele godine. Hotelski kompleksi, turistička naselja kao i mjesta na otocima, u primorju i gorju odlično su opremljeni sportskim terenima za mnoge vrste sportova.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.