Pag

Pag

Pag je mjesto iz snova za dom iz snova. Paški sir, paška sol, paška čipka, paška janjetina… Sve su to razlozi za posjet i ostanak na ovom sjevernodalmatinskom otoku koji će Vas zasigurno očarati. Jug otoka s kopnom je povezan mostom, a sjever trajektnom linijom – osim što je do Paga jednostavno doći, s njega Vam se pruža i pregršt mogućnosti za izlete u brojne prirodne bisere okolnog kopna (Nacionalni parkovi Plitvice, Krka, Kornati i Paklenica). Mladi će posebno uživati na plaži Zrće, koja je postala sinonim za dobru zabavu i kvalitetnu el...

Više o otoku

Izdvojene nekretnine na otoku

Istražite na mapi

O otoku

Pag je mjesto iz snova za dom iz snova. Paški sir, paška sol, paška čipka, paška janjetina… Sve su to razlozi za posjet i ostanak na ovom sjevernodalmatinskom otoku koji će Vas zasigurno očarati. Jug otoka s kopnom je povezan mostom, a sjever trajektnom linijom – osim što je do Paga jednostavno doći, s njega Vam se pruža i pregršt mogućnosti za izlete u brojne prirodne bisere okolnog kopna (Nacionalni parkovi Plitvice, Krka, Kornati i Paklenica). Mladi će posebno uživati na plaži Zrće, koja je postala sinonim za dobru zabavu i kvalitetnu elektronsku glazbu, dok će oni željni mira moći napuniti dušu i tijelo šetnjom kroz povijesne kamene ulice ovog antičkog otoka. Na kraju spomenimo da Pag nudi pregršt mogućnosti i za ljubitelje aktivnog odmora – od uzbudljivih biciklističkih tura, preko planinarskih staza, do ronjenja u jednom od brojnih ronilačkih centara.

Kultura

Grad Pag ima dugu i bogatu prošlost, o čemu svjedoče brojni kulturno-povijesni spomenici te bogata kulturna baština koju njegovi stanovnici s ponosom i velikom ljubavlju njeguju i čuvaju. Prenoseći s naraštaja na naraštaj ljubav prema narodnoj nošnji, tradicionalnom nakitu, čipki, Paškom tancu, izvođenju Robinje, maskiranju u karnevalu, paškom kolu te Rićavcu sprečavaju zub vremena da mu našteti. U prekrasnim ambijentima paške Katedrale, atriju Kneževa dvora, na pijaci i u crkvama održavaju se brojni koncerti renomiranih i mladih domaćih i inozemnih glazbenika, klapa, folklornih ansambala, izložbe slika i razne druge kulturne priredbe.

Gastronomija

Na svijetu ne postoji bolji sir od paškoga. Točka. Mještani su toliko uvjereni u istinitost te tvrdnje da počevši od 2001. godine, na Pagu održavaju izložbu paške ovce i paškoga sira, svakog prvog vikenda u srpnju. Priredba ima natjecateljski dio po završetku kojeg se uzgajivačima ovaca dodjeljuju nagrade za najbolju ovcu, a proizvođačima sira za najkvalitetniji paški sir. Osim najboljeg sira na svijetu, na Pagu možete uživati u svim klasičnim dalmatinskim specijalitetima kao što su mlada janjetina, pršut, masline, vino, svježa riba,pašticada, rižoti, brudeti, mlada blitva, kapari, torte od badema i aromatični mediteranski likeri. Kuhari paških restorana su među najtraženijim i najbolje plaćenim svjetskim chefovima.

Sport i priroda

Pag je drukčiji od većine velikih hrvatskih otoka. Izdvojen je od njih svojim bogatim flišnim naslagama, blatima i dubokim uvalama, te mjesečevom površinom strane otoka okrenute prema Velebitu i buri. Jadransko more koje okružuje otok Pag kao školjka omogućuje mu da blista poput pravog bisera. Svojim nevjerojatnim plažama i najčišćim morem na svijetu lako će Vas uvjeriti da se nalazite u zemaljskom raju. Pag je otok koji nikad nećete htjeti napustiti. Od sportskih sadržaja na Pagu su prominentni ronjenje i ronilačke lokacije, ribolov, jet ski, wind surf i skijanje na vodi, alpinizam i planinarenje, biciklizam... Također postoji i uređeni tereni za nogomet, tenis i odbojku na plaži.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.