Novigrad

Novigrad

Novigrad je očaravajuće mjesto za sva osjetila. Ovaj šarmantni gradić magnetske privlačnosti naprosto mami da ga otkrijete. Iz nekoć mirnog ribarskog mjesta, Novigrad se pretvorio u neodoljivu turističku destinaciju koja i dalje njeguje tradiciju. Iako je vrlo popularan među turistima iz čitavog svijeta, zadržao je intiman šarm i tipičnu opuštenost mediteranskog grada. Povoljna klima, izvrsna hrana u ponajboljim restoranima Hrvatske, vrhunsko istarsko vino i ekstra djevičansko maslinovo ulje ovdje vas očekuju čitave godine, dok se ljubazni ...

Više o gradu

Izdvojene nekretnine u gradu

Istražite na mapi

O gradu

Novigrad je očaravajuće mjesto za sva osjetila. Ovaj šarmantni gradić magnetske privlačnosti naprosto mami da ga otkrijete. Iz nekoć mirnog ribarskog mjesta, Novigrad se pretvorio u neodoljivu turističku destinaciju koja i dalje njeguje tradiciju. Iako je vrlo popularan među turistima iz čitavog svijeta, zadržao je intiman šarm i tipičnu opuštenost mediteranskog grada. Povoljna klima, izvrsna hrana u ponajboljim restoranima Hrvatske, vrhunsko istarsko vino i ekstra djevičansko maslinovo ulje ovdje vas očekuju čitave godine, dok se ljubazni domaćini trude priuštiti vam vrhunski užitak. Novigrad je poznat po spektakularno lijepim i romantičnim zalascima sunca, koji svake večeri nude drugačiju paletu boja pobuđujući niz emocija u svakom promatraču.

Kultura

Zemlja bezvremenske ljepote, gdje se toplo sunce susreće sa svjetlucavim Jadranskim morem. Uz zapanjujuću prirodnu ljepotu, ono je i kulturna riznica – mjesto gdje se drevna povijest i živa suvremena kultura spajaju kako bi stvorili nezaboravno iskustvo. Ovo je zemlja kontrasta i raznolikosti, gdje tradicionalni zanati i moderna umjetnost grade vlastitu harmoniju. Jeste li znali da je novigradski dijalekt uvršten na popis nematerijalne baštine Republike Hrvatske? Doživite autentični šarm dalmatinske kulturne tradicije, gdje lokalni festivali i proslave okupljaju ljude u životnom prikazu glazbe, plesa i gastronomije. Otkrijte regiju Novigradskog mora i zavirite u srce hrvatske kulture. Grad je to na zapadnoj obali Istre kojem su brojna moćna carstva nametala vlast ostavljajući za sobom kulturne utjecaje svoga miljea. Vrlo je malo područja u našoj zemlji s tako raznolikim povijesnim utjecajima: antičkim (rimskim), bizantskim, franačkim, mletačkim, napoleonskim, austrougarskim i talijanskim Ako ste znalac povijesti ili povijesti umjetnosti, zasigurno ćete u šetnji jezgrom ovog istarskog gradića prepoznati sve te utjecaje koji su još i danas vidljivi na znamenitim građevinama.

Gastronomija

Stari Rimljani nazivali su Istru kraljevskom smočnicom, a sladokusci vele da Istra do dana današnjeg nije ni izgubila ništa od tog bogatstva. Istarska kuhinja temelji se na zdravim plodovima mora i plodovima zemlje, spravljenim na maslinovu ulju, začinjenim mediteranskim mirodijama, s malo sastojaka, a s mnogo mašte - uglavnom je riječ o brašnu, malo soli i koja kap vode. Kušati valja istarski pršut, ovčji sir, istarsku maneštru, fuže s domaćom kokošom ili njoke sa srnećim umakom, kiseli kupus, kobasice u vinu ili pasutice s bakalarom i slanim srdelama, fritaju sa šparogama ili gljivama, lazanje s tartufima, kozlića pod čripnjom, radić s kuhanim jajima ili fažolom… Na kraju jela prijat će čašica istarske rakije s rudom. Riblja jela? Riba se služi pirjana, kuhana, pečena i pržena, a može se jesti triput na dan, nikada spravljena na isti način. Može to biti brodet, salata od rakova, buzara, koktel od škampi, rižoto od plodova mora, pečena škarpina, orada na gradelama ...Istra je i zemlja dobrih vina, a svako dobro istarsko vino ide uz dobro istarsko jelo. Kušajte malvaziju, teran ili merlot, hrvaticu, cabernet, pinot, borgonju ili muškat. Ta su vina pile i okrunjene glave. Sve nabrojeno možete potražiti i kušati u nekom od brojnih ugostiteljskih objekata u Novigradu i okolici.

Sport i priroda

Cjelogodišnja rekreacija u sjeverozapadnoj Istri je način života. Ako se volite oslanjati samo na vlastite noge, pješačenje, jogging ili trčanje omogućit će vam skupljanje poželjne kilometraže raznim puteljcima. Pješačke staze upoznat će vas s prirodnim parkovima te brojnim vinogradima i maslinicima. Atraktivna sportsko-rekreativna staza Parenzana kroz udoline i preko zelenih brežuljaka dovest će vas do srednjovjekovnih gradića te je upravo ona čest odabir trkača i biciklista.Biciklizam, rolanje i nordijsko hodanje; Bicikl je idealno prijevozno sredstvo ako se uz rekreaciju želite pozabaviti i upoznavanjem kulturnih i povijesnih znamenitosti sjeverozapadne Istre. Dionice označenih biciklističkih staza provest će vas kroz unutrašnjost netaknute prirode i šarmantnih mjesta do kojih možete stići samo puteljcima namijenjenim prolasku na dva kotača. Razgledavanje ljepota sjeverozapadne Istre moguće je i na rolama, a za tu vrstu rekreacije svakako su idealan odabir i staze uz morsku obalu. Većina terena u samoj unutrašnjosti pogodna je i za nordijsko hodanje. Zaljubljenicima u more koje neće zadovoljiti samo plivanje, na raspolaganju je i otkrivanje ljepota podmorja ronjenjem. Uz upoznavanje raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, ta avantura dovest će ronioce do brojnih podvodnih spilja i olupina brodova.

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.