1/12
Projekt

Zagreb, Dubrava, 5 stambenih zgrada s po 4 stana NOVOGRADNJA

Projekt stambene izgradnje

224.130 - 254.662 €

Grad: Zagreb

Naselje: Gornja Dubrava

Ulica: Lektrščica

Opširnije

Obiteljska stambena zgrada s 4 stambene jedinica projektirana je na tri nadzemne etaže. Svaka stambena jedinica ima svoje vanjsko parkirno mjesto i garažno parkirno mjesto u etaži podruma.

Konceptualno rješenje je u stilu obiteljskih kuća – zasebni ulazi, dvorište u sklopu stanova, naglasak na maksimalnu privatnost i odvojenost od ostalih stanova. Stanovi su dvosobni, trosobni i četverosobni. Zgrada je projektirana na način da je maksimalno otvorena prema južnoj strani, a u kombinaciji s vanjskim prostorom, terasama, povezana s prirodnim terenom. Zgrade su smještene u centralnom dijelu parcele. Sa zapadne strane je maksimalno zatvorena, ali i gdje je formiran kolno pješački ulaz na parcelu. Na toj zapadnoj strani organizirano je parkiralište (4 parkirna mjesta za 4 stambene jedinice) i organiziran je ulaz u garaža (4 garažna mjesta za 4 stambene jedinice).

Parcela će biti funkcionalno i hortikulturalno uređena u skladu s podnebljem i klimatološkim prilikama, uz maksimalnu implementaciju autohtonog raslinja. Također će biti uređena u skladu s potrebama budućih korisnika.

Prilikom opremanja stanova koristiti će se oprema najviših standarda poznatih i renomiranih proizvođača. Osim energetske učinkovitosti, pažnja je posvećena i sistemu „pametnih stanova" gdje je ušteda energije jedan od osnovnih ciljeva. Zgrada je projektirana da zadovolji energetski razred A.

Temeljenje će biti temeljna ploča debljine 40 cm, dok je konstrukcija zamišljena kao armirano betonska, sa armirano betonskim pločama debiljne 20 cm sa odgovarajućim slojevima toplinske izolacije sukladno namjeni zgrade.

U obradi pročelja koristit će se suvremeni materijali i arhitektonski elementi primjereni podneblju u kojem se građevina gradi. Kvalitetno prozračivanje i dnevna osvjetljenost prostorija omogućena je višestranom orijentacijom i dispozicijom otvora na fasadi. Završna obloga fasade je žbuka.

Za potrebe grijanja u građevinu će se ugraditi dizalica topline zrak/voda. Niskotemperaturna reverzibilna dizalica topline zrak-voda, za split monoenergetske sustave, radi do niskih vanjskih temperatura, pri smanjenom kapacitetu. Ovo osigurava dovoljan rad dizalice topline za najhladnije klimatske uvijete.
Svaki priključak pojedinog kruga podnog grijanja na povratnom razdjelniku opremljen je topmetrom, kojom je omogućena regulacija svakog kruga podnog grijanja podešavanjem protoka vode sustava podnog grijanja.

Za potrebe hlađenja prostora u građevinu će se ugraditi split klima sustav u izvedbi dizalice topline zrak-zrak.

Za građevinu se predviđa niskonaponski priključak snage: 34,04 kW.

Pročitaj više

Želite li pogledati ovu nekretninu?

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52, Green Gold

    Horvaćanska cesta 160

Split, Mike Tripala 4

Rovinj, Šetalište Vijeća Europe, ACI Rovinj

Pula, Ciscuttijeva 7

Poreč, Partizanska 4

Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 24

Zadar

Rijeka

Osijek

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.