7 čestih pogrešaka kod kupnje nekretnine

7 čestih pogrešaka kod kupnje nekretnine

 

Postupak kupnje nekretnine je isti bilo da ste kupac-početnik koji traži svoju prvu nekretninu ili iskusni investitor spreman nadograditi ili smanjiti svoj dom. I za kupce koji prvi put dolaze i za iskusne kupce, proces kupnje kuće je uzbudljivo putovanje - od traženja idealnog mjesta za život do davanja početne ponude.

 

Česte pogreške, koje je na sreću moguće izbjeći, mogle bi vas natjerati da požalite svoj izbor ili izgubite dom iz snova. Eurovilla je baš zato pripremila popis 7 čestih pogrešaka kod kupnje nekretnina. Naš tim vam stoji na raspolaganju kako bi upravo ove greške izbjegli, stoga nam se obratite s povjerenjem!

1. Pregled vlastitih financija

Prije kupnje nekretnine morate biti svjesni svoje financijske situacije. To podrazumijeva duboku analizu vašeg proračuna, ispitivanje vaših sadašnjih izdataka i projiciranje svih dodatnih troškova i izdataka koje ćete imati kao rezultat toga što ste kupili nekretninu.

 

Na primjer, novi ili povećani troškovi mogu se sastojati od:

 

      Kredit

      Porez na nekretnine

      Preinake i održavanje

      Uređenje okoliša

      Namještaj

      Komunalne usluge

Osim toga, trebali biste planirati "crni fond" za hitne slučajeve u slučaju nepredviđenih troškova popravka i održavanja, kao i budućih problema kao što su pokvareni kućanski uređaji.

 

Predviđeni troškovi će možda zahtijevati da promijenite proračun smanjivanjem raspona cijena ili rezanjem troškova.

 

Znajući unaprijed koliko si možete priuštiti pomaže u sprječavanju iskušenja da se razbacujete time što osiguravate da gledate samo nekretnine koji spadaju u vaš cjenovni rang.

2. Davanje informiranih ponuda

Dati ponudu samo na temelju svojih emocija klasična je pogreška pri kupnji nekretnine. Dajte ponudu samo ako ste odlučni kupiti nekretninu i pobrinite se da se temelji na nedavnim prodajama, a ne na tome koliko obožavate kuću.

 

Na kraju, cijena bi trebala odgovarati tržišnoj vrijednosti nekretnine. Kada i kupac i prodavač vjeruju da su pobijedili, to je optimalno pregovaranje. Suradnja sa stručnjakom za nekretnine posebno je korisna tijekom pregovora između početne ponude i idealne cijene.

 

Znate li koji su najnoviji trendovi u dizajnu interijera? Više informacija pronađite ovdje.

3. Emotivnost

Nikada se nemojte emocionalno vezati za kupnju nekretnine jer ste se u nju "zaljubili". Možda ćete previše potrošiti na kuću ako osjećate da ćete učiniti sve da vaša ponuda prođe. Zbog toga se možete osjećati loše na kraju pregovora te vam kupnja vaše idealne nekretnine može prouzročiti grižnju savjesti.

 

Potreban vam je sustav podrške koji može kontrolirati vaše emocije tijekom pregovaranja jer je postupak kupnje već vrlo emotivan. Dogovori su znali propadati zbog sitnica kao što je nestanak rasvjetnog tijela! Budite prisebni i imajte na umu da ćete s ovom odlukom morati živjeti još dugo.

4. Izostanak suradnje s agentom za nekretnine

Možda ćete biti u iskušenju da se odreknete korištenja agenta za nekretnine kada započnete proces kupnje nekretnine kako biste uštedjeli novac. To je pogreška većine ljudi. Trebali biste surađivati s kompetentnim agentom za nekretnine osim ako niste dobro upućeni u pravo i pregovore o imovini.

 

Međutim, to nije jedina prednost angažiranja agenta. Agent kupcu nudi mnoge prednosti, uključujući:

 

      Kontakat s drugim agentima za nekretnine i vlasnicima nekretnina kako bi saznali za nekretnine koje tek dolaze na tržište

      Pregovaranje o uvjetima i ponudama

      Pomoć pri odabiru odvjetnika ili drugog stručnjaka koji vam može zatrebati

      Informacije o dokumentaciji

      Informiranost o svim novostima vezanim za nekretninu koja vas zanima

 

Stručni agent za nekretnine radit će za vas i pomoći vam u pronalaženju idealne nekretnine na temelju onoga što je trenutno dostupno, kao i vašeg načina života i financijskih ograničenja. Kako bi vas oslobodili da se koncentrirate na druge ključne stvari, oni će se pobrinuti za papirologiju, preglede i komunikaciju s prodavačima i njihovim agentima.

 

Kako vam Eurovilla može pomoći pri kupnji ili prodaji nekretnine? Više informacija pronađite ovdje.

5. Obilazak nekretnine

Video obilasci su prihvatljivi, ali vam ne nude cijeli osjetilni dojam nekretnine. Ne možete primjetiti zvukove ili mirise i zapravo nemate osjećaj veličine ili stanja prostora, a kamoli područja u kojem se nalazi.

 

Čak je i slanje prijatelja ili člana obitelji da pregledaju nekretninu umjesto vas bolje nego korištenjem samo videa, pogotovo ako nećete moći osobno posjetiti nekretninu prije nego što date ponudu. Međutim, prije nego što donesete odluku o kupnji nekretnine, idealno bi bilo otići vidjeti je sami. Pokušajte unaprijed zakazati putovanje kako biste vidjeli nekretnine ako u drugoj državi. Ako to niste u mogućnosti, razmislite o tome da rezervirate mjesto za privremeni boravak kada stignete tamo kako biste mogli osobno pregledati dostupne nekretnine.

6. Pregled dokumentacija

Ne provjeriti dokumentaciju za nekretninu koja vas zanima jedna je od najvećih grešaka koje možete napraviti. Suradnjom s stručnim agentom za nekretnine to se lako može izbjeći. Provjerit će papirologiju kako bi se uvjerili da je sve u redu i pobrinuti se da ne upadnete u zamke koje bi mogle ozbiljno zakomplicirati vaš život. Sljedeće su dvije najvažnije stavke koje biste trebali ispitati:

      Zakonitost

      Vlasništvo

Brojne nekretnine nemaju potrebnu papirologiju, što može dovesti do raznih problema. Možete osigurati najbolju cijenu angažiranjem stručnjaka koji će vas voditi kroz ovaj uzbudljiv, ali izazovan postupak.

 

Pročitajte još - 5 stvari na koje treba paziti prilikom kupnje nekretnine.

7. Davanje premale ponude

Mnogi iskusni kupci i oni koji prvi put kupuju čine početničku pogrešku dajući nisku ponudu za nekretninu. To vrijeđa prodavače, postavlja loš ton pregovorima, a ponekad ih čak i u startu prekida.

 

Prilikom postavljanja cijene nekretnine, prodavatelji često ulažu puno vremena radeći sa svojim agentima za nekretnine kako bi razmotrili tržište, obližnje nekretnine koje su prodane i stanje nekretnine. Oni moraju zaraditi određeni iznos novaca od prodaje svoje nekretnine, baš kao što vi morate ostati unutar budžeta kada ju kupujete.

 

Niske ponude se rijetko prihvaćaju i nijedna strana ne dobiva od njih. Pri davanju ponude za nekretninu obratite pozornost na savjet agenta za nekretnine i odredite razumnu cijenu. Vaše šanse da vaša ponuda bude prihvaćena povećavaju se ako budete puni poštovanja i uzmete u obzir stvarnu vrijednost nekretnine.

 

EUROVILLA
AGENCIJA ZA NEKRETNINE

Zagreb

    Berislaviceva 4

    Gajeva 15

    Radnička cesta 52 (Green Gold)

    Horvaćanska cesta 160

Split

    Mike Tripala 4

Rovinj

    ACI Rovinj, Šetalište Vijeća Europe

Pula

    Ciscuttijeva 7

Dubrovnik

    Dr. Ante Starčevića 24

+385 1 4815 111

+385 98 367 582

Kontaktirajte nas

Ova stranica zaštićena je Googleovom reCAPTCHA-om Zaštita privatnosti i Uvjeti korištenja se primijenjuju. Slanjem upita prihvaćam uvjete korištenja.